לא מצליחה להתגבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להתגבר
    ענת
    14/09/2008

אני בת 30.נפרדתי מבעלי בעקבות גבר שהכרתי והתאהבתי בו.הגבר הוא בן 44 עם שתי ילדות בגיל העשרה.הייתי בקשר עם הגבר חמישה חודשים.בהתחלה הכל היה חלום, הבטיח לי הרים וגבעות, אני אעבור לגור איתו, הוא יעשה לי ילדים, אנחנו נתחתן ועוד ועוד. לאט לאט החלומות התחילו להתנפץ אחד אחרי השני, החליט שהוא לא רוצה לעבור לגור יחד, התחיל להעיר לי על כל דבר שאני עושה, אמר לי שאני מתנהגת כמו ילדה, כל הזמן העביר עלי ביקורת, בדק לי כל הזמן את המכשיר הסלולרי לבדוק אם אני בוגדת בו וכל הזמן היה בחשד שאני בוגדת בו. לעומתו, אני סמכתי עליו אך בגלל שהוא הכניס בי חרדות כל הזמן הפכתי להיות חשדנית ולא מאושרת. אני אוהבת אותו אהבה ענקית ובלתי אפשרית והיה לנו כ"כ טוב אך לאחרונה הוא החליט שהוא לא רוצה ילדים וניתק איתי את הקשר לאלתר. לא עונה לי לשיחות ולא להודעות וממש מתעלם מקיומי. איך הוא יכול?זה לא אנושי!! אני לא מצליחה לצאת מזה. אני בת 30 ואין לי זמן לבזבז ואני לא יודעת מה לעשות.אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אך לא מרגישה שההרגשה הפנימית שלי מצליחה להתשנות.מה אני עושה?האם יש סדנאות או מפגשים לדברים מסוג זה?איך אני יוצאת מזה? אני לא אוכלת, לא ישנה, לא מחייכת, לא מדברת, לא חברותית.ממש בלתי נסבלת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להתגבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלוייה בהערצה של גבר

דורית כהן
    16/09/2008

ענת היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
    חשוב לי שתשימי לב למשהו: לא ציינת במכתבך עד כמה הגבר ההוא הינו בעל תכונות מיוחדות ואישיות מדהימה, ויש לי הרגשה שמה שקסם לך היה היחס ההתחלתי שלו כלפייך. היחס שלו ציטוט: "בהתחלה הכל היה חלום, הבטיח לי הרים וגבעות, אני אעבור לגור איתו, הוא יעשה לי ילדים, אנחנו נתחתן ועוד ועוד" - רומם אותך וגרם לך להרגיש מיוחדת ונאהבת, וכנראה היית זקוקה להרגשה הזאת מתוך הנישואין המאכזבים שהיו לך (עוד ניחוש שלי). והנה כאשר הוא הפך את היחס - זה ממש הפיל אותך ארצה ואיבדת את כל החיות שלך, כאילו כאשר אין מישהו שמעריץ אותך ורוצה אותך - את לא שווה כלום.
    חישבי על מה שכתבתי. אם זה מדבר אליך, המסקנה היא שחשוב מאוד שתעברי לפאזה אחרת, בה את מעריכה את עצמך, אוהבת את עצמך, ומן המקום הזה את בוחרת בן זוג, לא מן המקום שאת תלכי אחרי כל מי שיעריץ אותך כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך. יחסים כאלו לא יכולים להימשך זמן רב, כי אף גבר לא יכול להחזיק מעמד מול הצורך שלך בהערצה מתמדת, בחיזור. אולי לכך התכוון הגבר האחרון שאת ילדותית.
    המשיכי בטיפול האישי שלך, וחפשי מה את אוהבת בעצמך. התרגלי לחיות לבד קצת, זה לא יזיק לך, ולגלות מה את אוהבת לעשות עם עצמך. מלאי את היום שלך בדברים שאת אוהבת לעשות. להיפגש עם חברים? ספורט? ריקוד? טיול? ערכי היכרות עם עצמך, ולאט לאט תצאי ממפח הנפש. אל תצטערי על הגבר ההוא, זה כנראה לא היה צריך לקרות, ואולי זה נועד לנער אותך כדי שתראי עד כמה את תלוייה בהתייחסות של גבר אליך, לטוב ולרע, ותתחילי לצאת מן המקום התלותי הזה ולהיות עצמאית, ומן המקום הזה לבחור בן זוג שיתאים לך, לאו דווקא זה שיעריץ אותך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו