מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורים שרוצים לפרק חבילה...אורית15/09/2008
שלום רב, הוריי נשואים 30 שנה ותמיד הנישוואים שלהם היו בגלים רגיעה ומריבות. אבי נהג להכות אותנו קשות כשהיינו קטנים ואימי חששה ממנו כל השנים ולא עשתה כלום עד היום היא אוגרת את כל הכאב והסבל שעל ליבה ולאחרונה מאד מתוסכלת ועצבנית עליו ומדברת איתי כל יום על להתגרש מאבא. בביתם חיים 3 אחיי בני 27,22,17 ואני נשואה בביתי עם בעלי והתינוקת רחוקה מהם. שלושת אחיי מאוד תלויים באימי וקרובים אליה ומאבי הם מרוחקים (ואפשר להבין למה) אבי אדם ש"נדלק" מהר משטויות וישר צועק וכועס ונטפל לאחי שהגדול(שאחי סבל ממנו בקטנותו) ואימי כבר לא עומדת בכך, נמאס לה מהמריבות ביניהם ושהוא מאשים אותה כל הזמן בחינוך הילדים שלא מתייחסים אליו. אימי מיואשת, לא עובדת, ממורמרת, עצובה ואובדת עצות. ללא חיי זוגיות, "עבד" של הבית ומאוד רוצה להשתחרר וחוששת... מה את מציעה לעשות??????????????? (אני הבת הגדולה ומודאגת מאד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות ייעוץ זוגי
דורית כהן16/09/2008אורית יקרה, אימך צריכה לעשות בעצמה את הצעדים הנדרשים על מנת להתחיל איזה שינוי. היא צריכה להתחזק, להתחיל לברר עם עצמה מה חשוב לה בחיים ובהדרגה לבצע את השינויים הנדרשים. השאלה היא האם היא יכולה להרשות לעצמה לקחת ייעוץ מקצועי, בין אם מדובר בטיפול אישי או טיפול זוגי יחד עם אביך. תתפלאי, אבל לפעמים ייעוץ זוגי יכול מאוד לשנות את מצב הדברים ביניהם. חלוקת התפקידים ביניהם התקבעה במשך שנים, ובדרך כלל זה מאוד מורכב ולא פשוט, מורכב מרובדים שונים של תקשורת ושל צרכים רגשיים של שניהם, מין "מאזן אימה" שמאוד קשה לעצור אותו לבד.
לא הייתי מייעצת לה לפרק את החבילה ללא נסיון של ייעוץ זוגי. יתכן שהייעוץ יוביל אותם בסופו של דבר לגירושין, אבל יכול לעזור להם לעשות זאת בצורה יותר ידידותית, ויכול אפילו להצליח ולשקם את הזוגיות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אורית17/09/2008ראשית תודה על התגובה המהירה דורית.. לצערי הדבר הראשון שהצעתי להם זה ייעוץ זוגי ואבי סרב בכל תוקף "אני לא אשלם סתם על בילבולי שכל..היא לא רוצה לחיות איתי ..אז נתגרש" אמא שלי מעט יותר פתוחה לעניין אבל אינני יודעת בכמה כסף זה כרוך..היות והיא חסרת אמצעים ולא עובדת. כמה עולה מפגש כזה..האם יש שירותים כאלה דרך העירייה/קופ"ח וכד' במחירים זולים יותר? (הם תושבי יפו) אני מאוד מודאגת והמצב רק מחמיר מיום ליום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מציעה לאמא שלך
מישהי29/09/2008לא חשבתי לשניה שאבא שלך ירצה ללכת לטיפול זוגי. אבל בינתיים אמא שלך יכולה קודם כל לשנות קצת את אורך החיים, לצאת מהבית, למצוא עבודה, אם אין לה נסיון במשהו ספציפי תמיד היא יכולה לטפל בילד, היא גידלה אותכם זה נסיון עשיר! שתשתתף בחוגים- ואם אין לה תקציב אז היא יכולה למצוא חוג שהיא נמשכת אליו ולהציע את עזרתה או להתנדב במקום מסוים. קצת ספורט- ואם אין לה תקציב להרשם למכון, היא תמיד יכולה לצאת להליכה בטבע או בשכונה גם לנקות את הראש וגם בריא! כל הדברים האלו יעלו לה את הבטחון העצמי, היא תיהיה יותר עסוקה בחוץ מה שיגרום לה להיות פחות בבית ופחות זמן לריב עם אבא שלך. פעם אמרו לי "מי שתנהגת כמו עוזרת בבית שלה יתיחסו אליה גם כמו עוזרת בית" ! וזה כל כך נכון אישה צריכה לדעת גם להיות ליידי. ועוד משהו,,,,לגבי אח שלך הגדול, הוא בן 27 לא מסתדר שנים עם אבא שלך, הוא צריך לקחת את החיים שלו בידיים ולצאת מהבית ולהיות עצמאי. הגיע הזמן לטובתו, בטוחה שהוא ישרוד. שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)