בעיות בקשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בקשר
    דריה
    02/07/2007

אני מניחה שכבר כתבו על בעיות אלו בעבר ובכל זאת אני כותבת את הבעיה האישית שלי, אני ובעלי נשואים בערך 8 שנים, יש לנו שלושה ילדים, שנינו עובדים, יוצאים לעיתים קרובות ומבלים עם חברים, על פניו הכל נראה מושלם, אך בפנים יש לנו בעיות. בתחילת הנישואין בעלי היה מפרגן לי, מחמיא לי וכד', היום הוא לא אומר שום מילה טובה, שום חום, לא חיבוק (הסקס בסדר גמור) הוא תמיד יעיר על הדברים הלא טובים: "הבית נראה במצב נורא" "החולצה שלך לא יפה" וכד' לעומת זאת, אם אני אמרק את כל הבית, הוא יראה את זה כמובן מאליו, אם אני אראה יפה הוא לא יגיד מילה, אם אני יעיר לו על כך, אז הוא יגיד: "כל הכבוד שסידרת את הבית" וכד', דיברתי איתו על כך המון פעמים, הוא עושה רושם של מבין, אך זה נכנס באוזן אחת ויוצא מהשניה. זה מטריד אותי כל הזמן, למה הוא תמיד מקטר, למה הוא לא מראה חום כלפי, אין מילה טובה וכד'. יש לי חברות ואני מקבלת המון פירגון מבחוץ אבל זה לא זה, מפריע לי שהאדם שאמור להיות קרוב אלי רחוק וקר. עלי לציין שהוא לא אדם קר, לאנשים בבעבודה שאיתו ולילדים הוא כן מפרגן וכד', מה אפשר לעשות, דיבורים כנראה לא ממש עוזרים, אני לא רוצה לפרק את הקשר, האם טיפול זוגי יכול לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בקשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללמוד להסתדר עם השוני

דורית כהן
    02/07/2007

היי דריה,
    גם מה שאת מספרת הוא אופייני להרבה זוגות, וזהו סוג של שחיקה ופער בתקשורת ביניכם.
    אני מאוד ממליצה לשניכם לקרוא את אחד מסידרת הספרים של ג'ון גריי - "גברים ממאדים ונשים מנגה", המסבירים את הצרכים השונים ואת הציפיות השונות של גברים לעומת נשים, ומאוד עוזרים להוריד ציפיות, ולעשות את המאמץ להעניק לשני את מה שהוא צריך באמת, מתוך הבנה טובה יותר של צרכיו. הרבה פעמים אנחנו מעניקות לבן הזוג שלנו את אותם דברים שאנחנו בעצם מתאוות אליהם, ואנחנו מתפלאות שהוא לא ממש מתענג על כך, ומתפלאות עוד יותר איך הוא לא מבין את הרמז וגומל לנו במחווה דומה.
    חלק מההתבגרות של בני זוג ומהתפתחות הזוגיות הוא ההבנה וההפנמה שאנחנו באמת בני אדם שונים זה מזה, ולנסות להפיק דווקא מכך את המיטב.
    אם אינכם מצליחים לעשות זאת בכוחות עצמכם, אני בטוחה שאפשר להפיק הרבה תועלת מעזרה מקצועית בתחום הייעוץ הזוגי, ולעבוד על התקשורת ביניכם, כי ממה שאת מתארת יש בסיס מצויין לקשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, זה מנחם

דריה
    02/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו