מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 3 חודשים של ניסויים בנישואיםיוסי24/09/2008
שלום רב, שמי יוסי בן 28,נשוי טרי 3 חודשים בלבד כמו כולם.. מצאתי את אהבת נפשי והיא מצאה אותי אשתי בת 24,שנינו עובדים ומרוויחים משכורות מינימום החלטנו ביחד שהכי נכון לנו לקנות דירה חלק מחסכונות וחלק מעזרת ההורים והשאר משכנתא.. ושוב כמו כולם :-) מאז שהתחתנו וניכנסנו לדירה התחלנו להתווכח על כל דבר ולריב בממוצע כל שבוע שבועיים היא תמיד חושבת שאני זה שמחפש את זה עלי להיות גלוי ולומר שהמון וויתורים עשיתי בקשר הזה היא רצתה לגור קרוב לאמא בלבד וקיבלה היא רצתה דירה משלה ישר ולא שכירות והסכמתי המון ויתורים. היום אני מוצא את עצמי מגיע אחרי יום עבודה קשה של 10 שעות מגיע לבית שומם אין לי חברים כי אני גר יחסית במרחק מהם שלא מאפשר להגיע האזור חדש לי ,הכל חדש לי ולפעמים קשה לה להבין את זה אני טיפוס מאוד חייכן ומצחיק,אני שר יש לי אולפן ביתי כזה,שזה הפינה שלי הרבה היו לי הצעות לשיר ולהכניס עוד כסף לבית והיא דחתה את זה על הסף אמרה שזה יפגע בקשר... התבאסתי אבל הבנתי בכל זאת וקיבלתי הרבה פעמים כאשר אני מסביר לה שבזוגיות צריך עוד משהו בשביל הנשמה איזה תחביב,עיסוק,חברים... משהו שימלא ויעשיר את החיים אז היא נפגעת וטוענת שזה מראה שאני לא מסופק מהזוגיות וממנה ושהיא לא מספיקה לי.. כמה שדיברתי והסברתי לה שחסר לי המשהו הזה בשבילי... אמרתי לה שבכיף אני ישמח אם גם היא תדאג לעצמה למשהו אפילו חברות לצאת מה שבא לה היא נפגעת מזה...ולא מקבלת את זה כדבר שהוא תקין.. להפך לוקחת את זה בקטע של כעס אני מתחיל לחשוב שאני לא בסדר.... אנחנו קצת מצמצמים בהוצאות כי קנינו מוצרי חשמל בתשלומים לבית,וגם משכנתא וזה משתדלים.. אז שהולכים לקניות ולדוגמא אני רואה משהו שהוא יותר מוזל אני לוקח והיא כועסת עלי אומרת שאני מבייש אותה שאני לוקח משהו אחר במקום מה שלקחה אף פעם לא הייתי כזה חסכן... אבל אני רואה את המציאות ומשתדל לנתב את זה נכון ואני לא מצליח,היא כועסת נפגעת,וזה חוזר אלי כבומרנג.אנחנו אז קצת מתווכחים ונוצר ריב קטן אחר כך היא אומרת לי שהיא מפחדת ממני .. ושיש לי התפרצויות ואז אני מסביר לה שאני מרגיש בזוגיות הזו שכל דבר שאני עושה לא בסדר.. אני מסביר לה שאין לי משהו בשביל הנשמה אין לי את הפרגון הזה וההבנה,הרי בשביל מי אני משתדל לחסוך רק בשבילנו איך אפשר להיות במינוס ולקנות דברים יקרים... ולהתפנק מעל ומעבר ועל הדרך להגיד לי אני רוצה את זה ואת זה... והדבר הכי חשוב שכואב לי ותגידו לי אם אני לא בסדר.... היא רוצה ילד עכשיו,למעשה אפילו בערב של החתונה הסברתי לה שקשה לי אני מרגיש לא מוכן נפשית תניח לי עוד זמן והיא נלחצת וכועסת אני מפחד שהיא תעשה צעד לא נבון בגלל זה ותהפוך את הזוגיות לאסון תעזרו לי אני באמת כזה רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדדיות או וויתורים בנישואים
יהודית ברגמן24/09/2008יוסי יקר,
בכל קשר צריכה להיות הדדיות. כרגע אתה במצוקה כי לגמרי וויתרת על התחביבים, החברים והמשפחה ובעיקר על עצמך, למענה. רצוי לכם ללכת ליעוץ זוגי ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תמהרו להביא ילד זו הטעות הקלאסית
הדס24/09/2008אני מבינה את מצבך, אני נמצאת במצב דומה לאחר כמעט שנה של נישואים. אני יכולה לומר לך שגם אני רציתי להביא ילד לזוגיות ואחרי תקופה לא ארוכה הבנתי שזו טעות והחלטתי שאנחנו צריכים להפסיק לנסות. עד שהיחסים לא תקינים ומלאי אושר ורוגע אסור לקוות שהילד יהיה המפלט או החיבור. אני חושבת שכל מה שתיארת לגבי זוגתך מעיד על חוסר בגרות. היא צריכה לגלות בגרות בדבר הכי חשוב וזה בהבאת ילד משותף. השיקולים הכלכליים רק מקשים ומרחיקים והיא צריכה להיות שותפה לבעיות ולהבין אותך ואת המצב. זה נכון גם לגבי המימוש העצמי שלך. נראה שהיא מאויימת מהרצון שלך לממש את השאיפות שלך והיא צריכה להבין (ואולי גם אתה) שכשאתה לא מאושר בחייך אתה לא טוב לאחרים ובטח לא לבת הזוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)