בדיכאון מאז החתונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בדיכאון מאז החתונה
    קתרינה
    03/07/2007

היי אני צעירה בת 24 נשואה לבחור שמבוגר ממני ב13 שנה וגרים בכפר שלו עד עכשעיו לא עבד אנחנו נשואים 10 חודשים ויש לו תנאים לעבודה כמו לא לעבוד משמרות לא לעבוד 12 שעות יש לציין שאין לו תואר אקדמי אך יש לו ניסיוון בניהול עובדים.משום כך לא מצא עבודה באזור הכפר שאנו גרים בה אלא בקיבוץ מרוחק (אבל לפחות עדיין בצפון) הבעיה שאני מוסלימית עם מטפחת ונורא קשה ליח עם המגורים בקיבוץ (עוד לא עברנו לשם אבל זה בתהליכים) אני גם טיפוס ביישן עם קשיים קצת להכיר אנשים ולכן מאוד קשה לי הכפר שגרנו בה זה מקום ששומעים את המואזין גרים מוסלימים נותן הרגשת שייכות ודתיות וכאילו שם זה מנותק
    מה גם שבעלי לאט טיפוס דברן אז בכלל יהיע לי מאוד קשה לפני כמה ימים דיברצתי איתו על כך הוא אמר שאתרגל ואחרי זה עוד התעצבן ואמר שאני לא מקבלת כלום רואה רק דברים שליליים ושאם לא רוצה אז שאגור בכפר שלי...
    הקטע הוא שגם הוא יכול למצוא עבודה ליד הכפר שלי והבטיח לי לפני חתונה שלא יהיה יכפת לו לגור בכפר שלי אם זה זמני ועכשיו אחרי חתונה פתאום שינמה דעתו ולא מסוגל בכלל למרות שלא ניסה אפילו (שנינו מאותה תרבות ושני הכפרים מאותה תרבות) וגם יש לנו דירה בכפר שלנו שלא צריך לשם השכרה בקיבוץ נצטרך לחיות בדירת חדר וחצי שגם זה לא מוצא חן בעיניי אך אין הרבה מה לעשות כי אני סטודנטית ובכל מקרה צריכים לחסוך כסף
    הקטע הוא שאני מרגישה שבעלימ לא שומע לשום עצה שלי ולא מבין את רגשותיי ואני מרגישה כמו זבל אני לומדת תואר ראשון והוא לא למד ואני ממש לא מתנשאת מעליו והוא כן...
    הוא אומר שאין לי חוכמת חיים למרות שעברתי בחיי הקצרים פי אלף דברים יותר קשים ממה שעבר ולא ארחיב פה..ותמיד מצפה שאני זאת שאתמוך בו אבין דברים אתרגל לכל מה שהוא רוצה ...אם אין לי חוכמת חיים ואני סתם ילדה קטנה אז איך זה יקרה???\
    וגם...אני מרגישה שהוא לא מעריך את הוריי כמו שאני מעריכה את הוריו (אימא שלו ואבא שלו ובכלל גם אחיותיו מחבבים אותי)וכשאנו באים להוריי מתנהגכ כאילו ינשכו אותו....נכון הוריי לא דברנים וקצת נוהגים להתערב בחיי אבל בכל זאת צריך להתחבב בעיני הוי בן זוג בת זוג זו דעתי.
    וגם הוא די קר אליי חוצמזה שלא אומר מילים חמות אף פעם כבר קרה 3 פעמים שלא שכבנו חודש שלם ביוזמתו ואני עושה מעל ומעבר במיטה בזמן שהוא לא עושה רבע מזה ובנוסף לכל עוד יש לו תלונות מטופשות.....נמאס לי....מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיכאון מאז החתונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב מאוד לציין

קתרינה
    03/07/2007

שהתחתנתי מרצון בלבד אחרי הכרות של חצי שנה הוא היה נראה לי מנומס ועדין וגם הבטיח המון הבטחות שיצאו שהן שקרים כמו העובדה שאמר שמרוויח 6000 ש"ח אך עזב את העבודה לפני שהתחתנו את זה כן סיפר לי אך כמו שאמר האמנתי שימצא עבודה חדשה מהר ולא ידעתי על התנאים שלו ,בכלל לא יעבוד בתור עובד זוטר חייב להיות תפקיד אחראי אני שואלת מה יהיה כשיהיו ילדים
    הוא בנאדם שלא יכפת לו לעזוב את העבודה אם משהו מפריע לו ואני לא מוכנה שילדיי יסבלו מעוני בגלל דבר כזה ובגלל זה אני מנסה ככל האפשר לא להכנס להיריון .....(גם בגלל סיבות אחרות)
    הוא לא סיפר לי שאביו חולה אלצהיימר למרות שאנו גרים עם הורים שלו.
    (שזה מידע חשוב לדעתי)
    הוא אמר שחזק כמו בן 18 (לפחות מבחינה מינית) ומה שאני רואה הוא מתנהג כמו בן 70 ומאכזב אותי ומתסכל אותי הרבה (אין לו בעיות זקפה רק המון ימים עוברים עד ששוכב איתי-בהתחלה לא מצא חן בעיניו איך שאני יוזמת סקס אז הפסקתי תליזום לחלוטין)וגם אז לפעמים הוא עייף ולא משקיע במשחק מקדים בכלל מה שמאוד מאכזב אותי למרות שדיברתי איתו על זה לא ממש עזר....
    אוף...מה עושים???(אם לא ההיתי מחוסלימית היתי שוקלת פרידה אני מרגישה מאוד רע נפשית)
    זה לא שיש לי בעיה לעבוד למרות שאני סטודנטית פשוט אצל מוסלימים זה לא מקובל לעבוד בערב ועוד בלי אוטו המשפחה שלי ולא בעלי אף אחד מהם לא מסכים לתת לי רכב כי אומרים שהנהיגה שלי לא כ"כ טובה...אולי עכשיו בחופש הגדול אמצא משהו ביום מקווה אפילו 9 שעות ביום כי חייבת לחסוך כסף ללימודים....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה טרייה ומאוכזבת

יהודית ברגמן
    04/07/2007

קתרינה יקרה!
    דברים לא פשוטים את עוברת. רק אחרי נישואיכם התגלתה חוסר התאמה אינטימית ביניכם: מנטאלית, מינית, השקרים, השכלה, אי לקיחת אחריות כלכלית מצידו, העקשנות והזילזול שלו בך. ובגלל מגבלת הדת אינך יכולה להתגרש. על כן את צריכה לבחון איך במגבלות הללו את יכולה לחיות הכי טוב.
    השאלה אם הוא יהיה מוכן ללכת ליועץ חיצוני או למישהו שיוכל לדבר איתו ולהדריך אותו לעבוד על עצמו ועל הקשר ביניכם. או אולי לדבר עם חבר טוב שלו או בן משפחה שקרוב אליו. מישהו שיוכל לדבר איתו על העבודה ועל ההערכה והכבוד ביחסו אליך.
    בנוסף, ולמרות המגבלות, תמשיכי את להתפתח מבחינה אישית בלימודים ובעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין קשר....

קתרינה
    04/07/2007

ללימודים ודברים אחרים...אני רוצה שיהיה לי סיפוק מחיי הנישואים או לפחות שיביע אליי הערכה כבוד ואהבה זה לא כזה קשה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב להיות איזה פתרון

דורית כהן
    04/07/2007

קתרינה היקרה,
    מכל מה שאת כותבת נראה שאת באכזבה והתפכחות גדולים מן הבעל שלך. יש כאן המון תחומים בעייתיים - שקרים והסתרת מידע חשוב, לא עובד, לא מתפקד מינית, לא מתייחס אלייך. אינני מכירה את הכללים אצלכם בתרבות המוסלמית, אבל האם זה הגיוני שתהיי נדונה לחיות ככה את כל החיים? האם אין לך באמת שום מוצא? האם את יכולה להכריח אותו ללכת איתך לייעוץ? אגב, מאוד יתכן שחלק מן הבעייה זו הביקורתיות שלך שמחלישה אותו ומחריפה את חוסר התיפקוד שלו. אולי הוא מאוד פונק ע"י הוריו ותמיד קיבל מהם כל מה שדרש, ופתאום מופיעה מישהי עם דרישות ועם ביקורת של מוכנה לוותר לו ולפנק אותו ועם זה הוא אינו מסוגל להתמודד והוא מהר מאוד מרים ידיים מול כל קושי.
    אולי את יכולה ללכת לבד לייעוץ ולבחון את האפשרויות העומדות בפנייך. חישבי עכשו לטווח הרחוק- איך כמה שיותר מהר תטפלי עכשו במצב כדי שלא תתיקעי עם כל הבעיות הללו לכל חייך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא ש...

קתרינה
    05/07/2007

אני לא מוכנה לפנק אותו..בכיף אני אפנק אותו..אבל בשביל זה אני צריכה לראות שיכפת לו מהרגשות שלי ויחס של כבוד ולא זלזול
    בן אדם לא יכול להתייחס לאישתו כמו זבל ורק כלך הדרישות והרצונות שלו ייתקיימו
    הבן אדם לא יודע לחיות בזוג
    עובדה שעד עכשיו לא היה מוכן לעבוד ללא כל התנאים שהציב ואנחנו שקועים בחובות ועיקולי חשבון אבל אני זאת שצריכה להתפשר לפרגן ולתמוך....תאמיני לי אני אפילו תומכת מעל ומעבר אם אני מרגישה שלבן אדם כן יכפת לו ממני
    אני הבת הבכורה במשפחה ונאלצתי לתמוך בקרובת משפחה חולה מאוד כבר מגיל צעיר
    הוא מאוד מפונק והכי צעיר מבין אחיו ואחיותיו
    זה כן חשוב לפנק אבל בגבול.......לכל דבר יש גבול גם לדרישות וגם לפינוקים.....
    הכי גרוע שמשפחתי אומרת לי את זו שהתחתנת איתו אז את לא תיפרדי ממנו זה מה יש מגיל מאוד צעיר סבלתי התעללויות בבית הספר תמכתי בבת משפחה חולה מאוד שכללו קללות אישיות כלפייי שכאילו אני גרמתי למחלה זו סך כל אני בחורה צעירה מגיע לי לסבול כל החיים?בגלל שבעלי מתייחס אלי כמו לרובוט חסר רגשות??????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו