מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר גירושין-רוצה להשלים בחזרה!ec09/10/2008
שלום. אני בת 24, אמא לילדה בת שנה וחודשיים. אני ובעלי לשעבר היינו נשואים 4 שנים. הוא מבוגר ממני ב-7 שנים. בהתחלה הכל היה נהדר. גם לפני הנישואים ההינו שנתיים ביחד. במהלך הנישואים היינו גרים בי"ם. אך תמיד רציתי לעזוב את העיר ולחזור בחזרה לחיפה - לא אהבתי את העיר.. והוא תמיד סירב על כך.. גם אמא שלו לא אהבה אותי.. והיו בשל כך הרבה מריבות וסיכסוכים.. לאחר 3 שנים ילדתי ילדה. בעלי היה נוכח בלידה. הכל עבר בשלום.. גם לאחר מכן.. בזמן ההריון נודע לי שאבא חולה סרטן.. ולא נותר לו לחיות הרבה זמן.. הוא נפטר לפני 3 חודשים.. חודש לפני שאבא נפטר.. לא יכלתי לסבול את החוסר איכפתיות מצידו כלפי האבא וההורים לא היה לו איכפת מכלום.. כאילו זה לא הייתה המשפחה שלי... אמרתי לו להתגר היה ביננו סיכסוך ונפרדנו.. הוא ניסה להשלים ביננו דרך מגשרת - אך סירבתי...לאחר בדיוק חודשיים התגרשנו.. אני עברתי לחיפה.. והוא נשאר בי"ם. אני רוצנה להשלים בחזרה? האם יש סיכוי לזה? האם ישנם זוגות כשמשלימים בחזרה, הם פותחים דף חדש או שתמיד יהיו להם זכרונות מתקופת מהלך הגירושין ואחריו? תעזרו לי בבקשה.. לא יודעת מה לעשות. אני מאדו מתגעגעת אליו, אני יודעת שעשיתי טעות חמודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה חשובה על מה שקרה
דורית כהן10/10/2008בוקר טוב לך,
את שואלת האם ניתן לפתוח דף חדש בלי שהזכרונות יפריעו. אני מאמינה שאנשים לומדים מטעויות העבר. כמובן נשאלת קודם כל השאלה האם יש לו עדיין רגשות חזקים כלפייך. כי יש אנשים שכאשר בני זוגם עוזבים אותם הם נפגעים מאוד וזה גורם להם להיסגר רגשית מפני זה שפגע בהם, כדי לא לעבור שוב את אותו דבר, הם שומרים כבר על עצמם.
אם הוא עדיין אוהב אותך, אני מאמינה שזה ניתן, בתנאי שמבררים היטב איך כל אחד הרגיש ומה עבר עליו בתקופת המשבר, ובשיחה הזאת כל אחד אומר לשני מה הוא חושב שהוא עצמו טעה (כלומר - לקיחת אחריות על הצד שלי, על התרומה שלי למה שקרה, בלי קשר לתרומה של השני. כי כל אחד מכם עשה טעויות בדרך), על מה הוא מצטער, ומה הוא מעריך ואוהב אצל השני. כדי להתקדם הלאה צריך לחחת אחריות על מה שקרה ולסלול דרך חיובית, מלאת תקווה ופרגון. אי אפשר ר לעבור הלאה בלי ללהתייחס בצורה בוגרת למה שקרה.
הזכרונות תמיד יישארו, אבל זה תלוי בשניכם האם תצליחו להבין מה עבר על כך אחד מכם שגרם לו להתנתקות, כדי להרגיש יותר בטחון שזה לא יקרה שוב. רצוי להיעזר באיש מקצוע לניהול שיחה גורלית כזאת, לדעתי, כדי שזה לא יעבור להאשמות והטחות ויתנפץ שוב. אם לא תנהלו שיחה כזאת ורק תחליטו לחזור זה אל זו ולשים את הכל בעבר - אני מבטיחה לכם שבכל משבר קטן בעתיד - התכנים הללו יצוצו שוב, ויחד איתם הכעסים והרגשות בכל עוצמתם...
שיהיה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)