מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשתיעל15/10/2008
אני בת 18 וחבר שלי בן 19 אנחנו שנה ביחד. השבוע חבר שלי יצא לרגילה וזה הפעם הראשונה שאני רואה אותו לתקופה ארוכה מאז התגייס. שמתי לב שהוא השתנה והוא כאילו "שכח" את התקופה שלפני שהתגייס בה למדנו להכיר אחד את השני לדעת איך לכבד אחד את השני ומה לעשות כדי שלצד השני יהיה טוב. זה מתבטא בדברים רבים שדיברתי עליהם איתו אבל הוא אומר שאין לו שליטה על הדברים. למשל כשאני עצבנית עליו אני יושבת מדברת איתו ומסבירה לו ואח"כ ממשיכה הלאה כי חשוב לי לנצל את הזמן המעט שיש לנו כשהוא חוזר מהצבא. אבל כשהוא עצבני הוא כועס לא מסביר ולפעמים אפילו לא מדבר איתי יום שלם או מתעלם ממני. דיברתי איתו על זה והוא אומר שפשוט אין לו שליטה על זה, ואני שואלת אתכם איך זה הגיוני?? מה זה אין שליטה?? שהרי בבצבא הוא שולט טוב מאוד במעשים שלו מה זה פתאום לא שולט?? לדוגמא כשדיברנו לפני שהגיע לבסיס (שם הוא לא יכול לדבר עד הלילה) הוא היה צריך לנתק אבל אז בדיוק הוא החליט שעיצבנתי אותו (ואני אפילו לא יודעת למה) אז הוא פשוט אמר לי "טוב ביי" אז אמרתי לו שכשהוא מדבר ככה הוא נותן לי הרגשה שרעה לכל היום שיתגבר על העצבנות ויאמר לי שלום יפה..אז הוא אמר לי שהוא לא יכול שהוא עצבני והוא לא יכול להתנהג אחרת אלא אם אני רוצה שהוא יהיה מזויף! אז כןןן אם העצבנות זו שגורמת להרגשה רעה שיהיה מזוייייף עד שהעצבנות תעבור לו!!! אני כ"כ סובלת מההתנהגות הזאת! אמרתי לו שמבחינתי אם הוא לא מכבד אותי ואם לא אכפת לו שכל ההתנהגות שלו משרה בה הרגשה רעה ותיסכול איך זה שהוא לא משנה את זה? איך זה שלא חשוב לו שיהיה לי טוב אם הוא באמת אוהב אותי? אולי הוא לא באמת אוהב אותי? התשובה שלו היתה שכן, הוא כן אוהב אותי, אני כן חשובה לו...אבל.....הוא לא שולט!!!!! עוד פעם השליטה הזאת! אני פשוט מתוסכלת מיואשת ורע לי אני לא יודעת מה לעשות כבר אחרי כל הדיבורים שלא עוזרים..ואני אוהבת אותו אני לא רואה ברירות מה ניתן לעשות בעניין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחתו מפתרון מיידי אינה מדד לאהבתו
יהודית ברגמן15/10/2008יעל יקרה,
חבר שלך נמצא בצבא לא הרבה זמן, בסביבה חדשה ולוחצת וההתמודדויות קשות גם כך. אל תוסיפי לו לחצים משלך. נסי להבין ולקבל אותו ולהתאזר בסבלנות לימים אחרים. אין ספק שאם חוסר ההתחשבות שלו ימשך לאורך זמן, תחשבי אז איך לפתור את הבעיה. בשלב זה הרפי ממנו.
מה שאת מבקשת ממנו בעצם זה שיוותר על האמת והכנות שבו, ישלוט בתחושותיו, יוותר על הספונטניות, ישחק ויזייף מצבי רוח בכדי שמצבי רוחך שלך לא יטולטלו. אין זה נכון לחיות כך בזיוף. יחד עם זאת, עליכם כן לתקשר וללבן את הדברים שגרמו לך או לו לכעס ולא לברוח ממציאת פתרון או להתעלם ולחזור זה לזו כשנרגעים כאילו דבר לא קרה. את צודקת שצריך לפתור את הבעיות אך לא בהכרח תמיד בתוך הסערה ובשעת לחץ, אלא לשוחח כשנרגעים. בכל מקרה את צריכה להיות חזקה ומספיק בטוחה בעצמך כדי שבין המפגשים מצבי רוחך לא יהיו תלויים באינטונציות של מילות הפרידה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)