יעוץ זוגי באיזה שלב בחיי הנישואין?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יעוץ זוגי באיזה שלב בחיי הנישואין?
    אנונימית
    03/03/2007

דורית שלום רציתי לשאול באיזה שלב של הזוגיות באמת כדאי לגשת ליעוץ זוגי כי הרי לא על כל מריבה נלך ליועץ,
    אני נשואה 5 שנים ומרגישה שהזוגיות שלי מתפרקת לגמרי, בעלי הפך להיות קר אליי, נגמרו השיחות ביננו אני אפילו לא מנסה כבר ליזום כאלו כי אין מצידו כל תגובה לסיפורים שלי, קיום יחסי מין לעיתים (פעם בחודש), יציאות בנפרד הוא הולך לחברים ואני מדי פעם עם חברות, חושבת הרבה על גירושין (יש לי 2 ילדים), בעבר הצעתי לבעלי לגשת ליעוץ אך הוא מסרב, זוגיות זה הרבה ויתורים אך מה עושים שרק צד אחד מוכן לוותר והשני עקשן? לא מתפשר בכלום, מאידך בחוץ מחמיאים לי הרבה על המראה ועל האישיות וכל זה נעלם מעיני בעלי, האמת יש לי הצעות בחוץ ואני לא מתפתה כדי לא לבגוד בבעלי אבל לפעמים אני חושבת שהוא דוחף אותי לזה מה עושים עם כל המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על ההחלטה ללכת לייעוץ זוגי

דורית כהן
    04/03/2007

בוקר טוב אנונימית יקרה.
    ממה שאת מתארת כדאי ודחוף ללכת לייעוץ. השאלה מה ניתן לעשות אם הוא באמת לא מוכן ללכת איתך. יש כאן בעייה. האם הוא לא מוכן להכיר בבעייה שאת רואה בזוגיות שלכם? האם בעיניו הכל בסדר? או שיש לו התנגדות לטיפול?
    מה עושים כאשר בן הזוג אינו משתף פעולה?
    הבעייה היא שבעיצומו של משבר, כאשר אחד מבני הזוג זורק את הרעיון לבוא לייעוץ, לפעמים השני יתנגד מתוך מאבק כוחות ורצון להימנע משליטה. מעבר לדחף הרגעי הזה להתנגד, ישנם גם חששות אמיתיים, וחשוב להבין מאיפה באה ההתנגדות.
    מאוד טבעי למשל, שישנו חשש להיפתח בפני אדם זר. או עצם ההכרה בכך שיש לנו בעייה שאנחנו לא יכולים להתמודד איתה בעצמנו, או לפעמים יש בעברנו נסיון לא מוצלח עם המקצועות הטיפוליים, או שקיימת התנגדות עקרונית להתערבות בחיים האינטימיים, ולפעמים זהו חשש ממה שיעלה בפגישות, מן התכנים, או מה יגידו לי לעשות.
    כל החששות האלו הינם מובנים ולגיטימיים, ולדעתי צריך לכבד אותם. לכבד אותם זה לא בהכרח לוותר. עדיין אפשר לנהל שיחה למשל בדרך הבאה:
    חשוב מאוד שבן הזוג שמעוניין להתחיל בייעוץ יבוא לשיחה על הנושא עם בן זוגו כאשר הוא באמת מכבד את זכותו לחשוב ולבחור אחרת. מן העמדה המכבדת הזאת אפשר לומר את הדברים הבאים:

"אני מאוד רוצה שנלך יחד ליעוץ, אני מאמינה שאם שנינו נלך זה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר אם אלך לבדי. אם בכל זאת תחליט שזה לא מתאים לך, אני אלך לבדי כי אני כבר לא מוכנה שהדברים בינינו יישארו כמו שהם, ואני מקווה שתצטרף אלי באיזשהו שלב אחרי שנראה שהייעוץ אפקטיבי עבורי."

אני מוצאת שבתנאי שהדברים הנ"ל נאמרים ללא לחץ וללא שיפוטיות, תוך קבלת זכותו של בן הזוג להחליט לא להצטרף, דווקא מן המקום של מתן אפשרות בחירה אמיתית, מבלי לעשות אותו "לא בסדר" על אי הסכמה – דווקא אז יש סיכוי שבן הזוג יבחר להצטרף, כי המסר שהוא ישמע הוא "חשוב לי שתבוא יחד איתי, חשובה לי הזוגיות שלנו, ואתה מחליט אם לבוא או לא לבוא, מה שתחליט – אני אסתדר עם זה."

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו