מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה באמת צריך זוגיות?עדן22/10/2008
אני ברחתי המון שנים מזוגיות ואינטימיות, וכיום כשאני מגיעה לרגע האמת (להתנסות-התחלתי לצאת עם בחורים, תוך השתדלות להיות רצינית ולא לברוח) ואז,אני חושבת ביני לבין עצמי מה הסיבה שאני רוצה זוגיות, האם זה בשביל למלא את הזמן?, בגלל הבדידות?בכדי להיות כמו כולם? או שזאת סיבה אחרת שאני לא מצליחה לעלות עליה בשל הפחד מהזוגיות, בעייתי היא (אני בת 29) שכשאני מנסה להתנסות בכך אני כ"כ בלחץ שאני שוכחת את הסיבה שרציתי למצוא בן זוג .... האם תוכלו לרענן את מחשבתי למה כדאי (ולא מסיבות אנוכיות).... אני יודעת שאני נשמעת די מבולבלת אבל, זאת האמת, אחרי כ"כ הרבה שנים שאת רגילה להיות לבד, להסתדר לבד, זה קשה לחשוב אחרת, וכל דבר נראה מוזר וגם קצת מחניק. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשום אופן לא חייבים זוגיות
שני23/10/2008לפעמים נדמה לי גם שזוגיות זה תכתיב חברתי. אם נח לך איך שאת - דייך! יש הרבה אנשים שחיים בזוגיות ומקנאים באלה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בזוגיות אסור לאבד את האני העצמי
יהודית ברגמן23/10/2008עדן יקרה, אני נוטה להסכים עם שני. אין תשובה אחת נכונה לכולם וחיים בזוגיות לא מתאימים לכל אחד. בפרט לבנים/נות להורים גרושים שעברו טראומת פרידה בילדותם ובזה צריך לטפל. יחד עם זאת זוגיות היא צורך בסיסי של תחושת שייכות. (טובים השניים מן האחד). היא טובה רק בתנאי שיש אהבה, משיכה, התאמה, פירגון, רצון וכבוד הדדיים, שהם בסיס טוב מזין ומפרה הדדית להגשמה עצמית ושיתוף ובתנאי שאינו מחניק. זוגיות נכונה ומאוזנת, מכבדת ונותנת מקום גם ללבד שלנו. קודם כל חשוב להיות שלם כיחיד. צריך לתת מרחב מחייה האחד לשני, צריך לתת לצמוח, ולכבד את רצונות בן/בת הזוג ולתת מקום להתפתחות אישית לצד הזוגיות כדי לא להגיע למצב של מחנק, שהרי בן זוג אחד לא יכול לתת מענה לכל הצרכים שלנו כבני אדם. כל אחד מאתנו זקוק קודם כל לשלמות, אהבה עצמית ולחיים עצמאיים. כשכל אלה מתקיימים ומיושמים בתוך הזוגיות המשלימה – דיינו. ולזכור שגם בריקוד הזוגיות ההכי טובה, בתוך רגעי האושר ביחד, ישנם רגעים אחרים פחות נוחים, אותם צריך לתקשר להזין ולעבד ביחד - למען ביחד מעצים. אז אם וכשתמצאי אהבה בגבר האחד הנכון לך, תוכלו ליישם יחד את כל אלה יחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית
עדן25/10/2008היי, הצלחתי השבוע לצאת עם בחור לדייט נוסף מבלי לברוח, ולהימנע מלענות לטלפון, אני יודעת שמרוב לחץ ובריחה מהתמודדות עם זוגיות והדחקה מרובה שכחתי והדחקתי למה אני צריכה זוגיות ולכל סיבה שאני מעלה יש לי פתרון שהוא לדעתי רק תירוץ לבריחה. אז מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה ללכת לטיפול J
ערן29/10/2008למרות שכבר הוצע לך: פסיכולוג טוב יודע לחטט. יעזור לך לגלות את הסיבה לפחד. כשתדעי לּמה - תדעי גם איך. תדעי איך - תדעי גם לחיות ביחד. כשיימצא הגבר המתאים לך כמובן ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לחיות חיים שלמים ומלאים
פנטזיונרית24/10/2008בלי זוגיות. זה כרוך בויתור על תא משפחתי נורמאטיבי. זה לא כרוך בויתור על הבאת ילדים. לזה ישנן היום פתרונות ולא צריך את כל הפרה בשביל כוס חלב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)