רבים המון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רבים המון
    לאה
    03/11/2008

שלום רב, אני נשואה + 1 מזה כ- 6 שנים. אוהבת את בעלי אולם הגעתי למסקנה שהתחדדה לי מאז שהבן נולד לפני כשנה שבעלי מוציא ממני את הצדדים הרעים שבי ומפריע לי להיות מאושרת. יוצא שכל שיחה שלנו מייד מגיעה לריב. יתכן שגם לי יש חלק בכך אולם אני יכולה להעיד על עצמי וגם אחרים יעידו שאני אדם נוח, לא נוטה לווכחנות, מתפשרת . ואילו איתו האופי שלי משתנה. הוא ממש מעצבן אותי כי קשה לרצות ולספק אותו, יש לו הרבה הערות, הוא נוטה להעביר ביקורת ותמיד איך שהוא יוצא שאני לא בסדר. אתן דוגמא קטנה טריה מהיום: נסענו היום בשני רכבים לרופא מומחה לילד. היינו אמורים להיפגש בנק' מסויימת ומשם שאסע אחריו כי אני לא יודעת את הדרך. כל כמה דקות הוא התקשר אלי כדי שנתעדכן איפה הוא ואיפה אני ויצא שהוא זרק הערות כמו: כל כך מהר הגעת לשם, את בטח נוסעת כמו מטורפת, ככה את בטח כל הזמן נוסעת עם הילד, או אני בטוח שכשתגיעי לנקודה X את בטוח תטעי ותסעי בדרך אחרת - אני מכיר אותך". אני מבינה שבמקום להיתמך ולהיעזר באדם הכי קרוב לי אני כלל לא מקבלת ממנו עזרה וצריכה תמיד להסתדר לבד - הוא מנסה לעזור אבל זה יוצא לו לא טוב. אז מכל ההערות הללו נוצרה אווירה שלילית ואני כבר הייתי עצבנית וכשהגענו לקליניקה גם אני דיברתי אליו לא יפה לפני אנשים. הוא שם את הילד על הריצפה לזחול ואמרתי לו בטון תקיף "מה הילד סמרטוט שבכל מקום אתה מניח אותו על הריצפה?" הכעס שלי התחיל כבר בבוקר שבגללו יצאנו מאוחר. אני קמה מוקדם מכינה את עצמי, מכינה את הילד, מכינה קפה (תמיד עושה ה כ ל) והוא עד שמתעורר ומזיז עצמו. הכעס המשיך להערות שלו מהדרך ולכן אני אומרת שהוא מוציא ממני דברים רעים. מה עושים עם המצב הזה ואיך יוצאים ממנו ושומרים על מערכת נישואין בריאה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רבים המון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעבוד דחוף ביחד על התקשורת הזוגית

דורית כהן
    03/11/2008

לי היקרה, ראשית אני רוצה להחמיא לך על יכולת הכתיבה המצויינת שלך, ועל התיאור המפורט שממש עוזר לקלוט מה עובר עליכם.
    את צודקת כשאת כותבת שבעלך מוציא ממך את הצדדים הרעים שבך, ככה זה נראה, אבל יש לי מה להוסיף על כך. שימי לב שכאשר את כותבת - "שבעלי מוציא ממני את הצדדים הרעים שבי ומפריע לי להיות מאושרת" על מי האחריות? את מטילה עליו את האחריות לחוסר האושר שלך ולתגובות הרעות היוצאות ממך, כאילו את "מכונה" אוטומטית, שכאשר לוחצים עליה בנקודה רגישה מסויימת - יוצאת רק תגובה אחת אפשרית.
    אני מאמינה שכל אחד - גם את וגם הוא - אחראי לגמרי לעצמו, ומסוגל להפיק מעצמו תגובות מגוונות. אני מאמינה שכל אחד אחראי לשלומו הנפשי, למצב רוחו הוא, לאושר ולהגשמה העצמית שלו. זוהי טעות בסיסית להסתובב בהרגשה שמישהו אחר גורם לנו להיות "כאלו וכאלו".
    מה שקורה ביניכם הוא תקשורת לא מוצלחת של "גירוי-תגובה-גירוי-תגובה" ושניכם נותנים לעצמכם להיסחף לכיוון הביקורתי, הרעיל, כי כל משפט היוצא מפיך - בין אם בתוכן שלו ובין אם בטון הדיבור - דורך לו על קצות העצבים הרגישים ממילא, ומנפיק ממנו תגובות שדורכות לך על קצות העצבים וחוזר חלילה.
    עליכם להתחיל ללמוד שפת תקשורת אחרת, חדשה, ואינני יכולה ללמד אותה בהתכתבות. הרעיון הוא להקשיב למשהו אחר אצל דברי השני, ולקחת אחריות על מה שיוצא לך מן הפה, כדי לא להגיע לרעילות הנוכחית, ולהתחיל ליצור ביניכם תקשורת חיובית ונעימה, כפי שהיתה בודאי בתחילת ההיכרות שלכם. אז צריך לעבוד על ההקשבה ועל ההשמעה, וכדאי לכם לקחת עזרה כמה שיותר מהר, לפני שהתקשורת הרעילה שלכם תחסל את האהבה ביניכם. מה שאת מתארת אופייני לתקשורת של זוגות שעד מהרה מחליטים להתגרש, אבל חשוב שתדעי שניתן ללמוד לשנות זאת, וחבל לא לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו