מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בנישואיןשירי11/07/2007
שלום רב
אני נשואה מזה שנה ושלושה חודשים, יצאתי עם בעל קרוב לשנתיים שבסוף שנה הראשונה קבענו להתחתן ושבוע לפני הכל התבטל מצידו בטענה שאימו לא אוהבת אותי ובמידה והוא יתחתן אז היא לא תגיעה.בעלי מגיע ממשפחה שהוריו גרושים והוא הראשון מבין שבעת האחים שלו, היא התעללה בי במהלך כל השנתיים וחשוב לציין שהוא איפשר לה. בסוף שנה השנייה גם קבענו להתחתן בפעם השנייה גם הפעם בהתחלה היא כאילו שמחה ורק אחר כך התנגדותה אבל הפעם באופן יותר תקיף יותר נכון הרבה יותר גרוע עד כדי כך שלחינה שלי הלכו בעלי ומשפחתו בלעדי ויומיים לפני החתונה הכל כמעט הייתה מבוטל כי הוא התחרט ואני זוכרת שהוא הסביר לי הסיבה לכך "אסור שאמא שלי תיבכה ואם היא בכתה אני לא רוצה להתחתן". בסוף כן הייתה חתונה אבל היא הגיעה בצורה מזלזלת עם סנדלים ואפילו מזל טוב לא אמרה לי.
כחצי שנה אחרי חתונה גליתי שהיא ובעלי פתחו תיק גירושין כבר שבוע אחרי חתונה ואני לא יודעת כי היא קבלה את מכתבים שלי אליה הביתה.
היום אנחנו הולכים לייעוץ זוגי שמנו לה גבולות מאוד ברורים כי זה היה התנאי שנמשיך להיות יחד וכל מה אני סיפרתי מהתעללות שלה כלפי 1% ממה שהיא עשתה אבל אני חייבת לציין שהיא בתחרות איתי תמיד מנסה להרחיק את בעלי ממני, והיא תמיד דואגת לעשות ריב ביננו הייתה תקופה שהוא הבין כמה היא הרסה לו ולי את החיים אבל הינה שוב הוא מגן אליה מבקש ממני להיות איתה בקשר , ולשכוח מה שהיא עשתה לי ...
הבעה היא שפתחתי איתה דף חדש מספר פעמים והיא אחרי שבוע שבועיים מקשקשת על הדף חדש שפותחים היא אפילו לא מתנצלת על עוגמת נפש שגרמה לי פעם אחר פעם ואת אמת אני מאשימה את בעלי ששוב מגן עליה שוב לא מבין למה זה כואב לי ולמה אני לא מעוניית להיות איתה בקשר.
כל זה למרות הייעוץ הזוגי שאנחנו הולכים .
היא גרמה לי עוגמת נפש, דיכאון , זלזלה בי , הפכה אותי לאפס ליד האנשי וחברים שלי באוניברסיטה , הרסה לי את קשרים שלי עם אנשים דאגה לספר שהיא מפחדת שאני ארביץ לבנה שאני יש לי גב עקום ובטן גדולה ושאני לא יפה ושאני צריכה פיזיוטרפיה ושאני שמנה ..תבינו אני בגובה 164 ושוקלת 52 קילו,דאגה שבעלי יברח אחרי חתונה ודאגה להגיד לי שעד שאני לא מתגרשת לא תניח לי את האמת ממש נמאס לא יודעת מה לעשות אני כאילו התחתנתי איתה.
אשמח לעזרתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואים מעוותים
יהודית ברגמן11/07/2007שירי יקרה!
חבל שהתעקשת ולא שמת לב לסימני האזהרה שהופיעו הרבה לפני החתונה. כבר במהלך כל השנתיים להכרותכם נכנסת למיטה חולה- בעלך שימש מאריונטה לאימו שהתעללה ורמסה אותך ולא עמד בדרכה לצידך. כבר אז היה בובה שלה. יחסים מאוד מעוותים במשפחתו
לדעתי עליך לעשות שני דברים: ראשית, לחזק את בטחונך העצמי באמצעות יעוץ אישי מקצועי/סדנאות- כדי שלעולם לא תשמשי עוד לאף אדם שק חבטות! ושלב שני, אם את אוהבת ועדיין רוצה לחיות איתו? עליך לפתור את הבעיות מולו בלבד ולא מולה. מולה הוא יצטרך ללמוד להתמודד. עליך להציב בפניו את הבחירה בינך לבין אימו. כי ברור שאם מעדיף את אמא שלו - אין טעם מבחינתך בחיים משותפים כאלה... אִיתָם.
ואם במפתיע יבחר בך, עליכם לעבור לגור הרחק הרחק ממגורי אימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לעשות?
שירי12/07/2007אבל דורית בזמנו הוא לא הסכים לעבור לגור במקום שיותר מ10 דקות הליכה ובגלל זה גם לא היה לנו איפה לגור אז יום אחרי חתונה חזרנו אליה (אמא שלו) ואז היא נתנה לי לישון בחדר משותף עם עוד שלושת האחיים של בעלי בני 18-23 , דאגה להביא חתול הביתה בתקווה שאני אפחד ובאמת אני מתה מפחד שחתול או כלב עוברים לידי , שפחה שמן לכניסה ונפלתי כמעט 20 מדרגות ועוד הרבה דברים אחרים.
ודאגה שהוא יברח במצב הזה אז מצאתי את עצמי ברחוב ולכן בסוף נשברתי והסכמתי לגור קרוב וגם היום אנחנו רק מרחק של 15 שעה ממנה .
גם היום הוא מסכים לגור רחוק כאילו אבל בזמן אמת לא מוכן לזוז מטר לשום מקום כי יש לו כל מיני תרוצים מה עם עבוד? אבל יהיה פקקים?
אניחייב להגיע לביה"כ מסויים בשבתות ?אז מה יהיה שבתות שאני אצטרך להיות בבית הכנסת? מה תישארי לבד?ועוד מיליון סיבות אחרות
לא יודעת מה לעשות?
אני יועצת חינוכית ואפילו את עבודה שלי עזבתי מרוב דיכאון שהיכניסו אותי והיום אני בבית כבר שנה בלי עבודה.
ממש נמאס לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך?
שירי12/07/2007היועצת הנישואין שאנחנו מגיעים אליה מציעה לי לעשות שיחה משותפת עם אימו כמובן בגלל שבעלי החכם לא מסוגל לעזוב אותה ואני האמת לא מסכימה אני לא מעוניינת בשיחה זו בגלל שמה יש לי בעצם לדבר איתה?מה מטרה של השיחה אם אני לא מעוניינת להיות איתה בקשר?מה יש כבר לדבר אחרי כל זה?מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
שירי16/07/2007אני מחכה כבר כמה ימים בבקשה תענו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיפרדי מהר.....
חינית16/07/2007איזה חמות מכשפה יש לך ובעלך גם חננה שמקשיב לאימו מילא היה חזק והיה לו דעות משלו......אם לא יסכים להתרחק מאימו ושלא תתערב בחייכם את צריכה לזרוק אותו ותזהרי לא להכנס להריון
מכירה מישהי שהיה לה חמות כזות ובעל כזה ותאמיני לי בסוף היא חטפה מחלת נפש וסבלה מאוד בגלל שהיא מיררה לה את החיים בכל דרך אפשרית אני ראיתי זאת במו עינייי אלה לא סיפורים עדיף להיות אלמנה,גרושה על פני חיים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני יכולה לעזור במקרה שלך
דורית כהן16/07/2007שירי היקרה,
קראתי את מכתבייך הכאובים, ואכן נכנסת למצב ביש. לצערי אינני מרגישה שאני יכולה לעזור לך דרך הפורום הזה, מכיוון שהבעיות שאת חושפת הינן סבוכות, ודורשות שייכנס לתמונה מישהו שיכול לתת לכל משפחתכם הדרכה, אני מקווה שהיועצת אליה אתם הולכים תוכל לעזור, כי נדרש כאן באמת טיפול של כל המערכת המשפחתית, זה לא רק ייעוץ זוגי. אולי ניתן להיעזר ברב בית הכנסת שלכם? צר לי שאינני יכולה לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא לא אמא שלו
עמית20/07/2007הבעיה היא לא אמא שלו הביעה היא את !!! אם אתלא מסוגלת לעמוד על זכותך לכבוד מינימאלי ובלי שהיא תרמוס אותך ותהרוס לך את החיים אז אל תבואי בטענות לאף אחד. גם אם תתגרשי ממנו ומממנה, סביר שתמצאי מישהו אחר שירמוס את כבודך ויתיחס אליך בבוז. אם את לא מסוגלת להתחזק אז פשוט תסבלי בשקט כי לזה כנראה נולדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון.הבעיה היא לא אמא שלו (עמית)
יהודית ברגמן24/07/2007אכן, הבעיה שלך היא לאו דווקא אמא שלו. עמית הגיב/ה בכעס ובגסות למרות שהכוונות וודאי טובות. הבעיה פה,שירי, שאת לא מספיק חזקה. את חייבת ללמוד להיות אסרטיבית ולדעת מה את, שירי - רוצה! המשפחה כולה, אליה נכנסת מתפקדת באופן לא שפוי כשהיד השלטת היא של אימו. זו המציאות שלהם והיא לקוייה. כל המשפחה צריכה טיפול מקיף וקרוב לוודאי שהם לא רואים זאת ויגיבו להצעה בבוז. השאלה עד כמה את אוהבת את בעלך ובמקרה והוא יתעשת ויהיה מוכן להתרחק מרחק הגון ממשפחתו למענך, השאלה אם אז תהיי מאושרת איתו. מוצע לך בחום לגשת בעצמך ליעוץ וטיפול להעצמה אישית, בכדי שלא תהווי מטרה ובמידה וכן -שתדעי לעמוד בגבורה מול מי שינסה לרמוס אותך. שיחות עם יועץ מקצועי יעזרו לך לצבור כח וכשתהיי מספיק חזקה לעמוד על שלך, וכשתדעי מה את באמת רוצה לעתיד שלך - קבלי החלטה כלשהי ותעמדי עליה. עדיין אין לכם ילדים והגמישות להחליט לכאן או לכאן - בידייך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי
סיגלית24/07/2007לשירי היקרה
חבל לך על בריאותך, נישואים אלו הם כשלון ת ת ג ר ש י, תני לו לחזור לאמא שלו.
ברגע שיראה שאת החלטתית ויוזמת גירושים כנראה שיקח את הדברים בצורה אחרת
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמותך צריכה אשפוז מידי
חנן22/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחתוך!!!!!
keren20/07/2007שלום!
טוב לא יגמר הסיפור הזה כל עוד לא מעורבים ילדים תברחי כמה שיותר מהר!
גם אם היו מעורבים ילדים לדעתי זה היה הפיתרון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי היקרה!!!!!
תמר22/07/2007שלום לך שירי היקרה,
אני ממש מרגישה הזדהות עם מצבך.
אני במצב די דומה.
שתי שאלות לי אליך:
1. האם יש לכם ילדים?
2.האם טוב לך עם בעלך?- בזמן שאמו לא מתערבת.
אשמח לסייע מעט..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)