מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עזרהאוה15/11/2008
אני גרושה והיה לי חבר כשבע שנים. נפרדנו לאחר כשבע שנים של קשר הרסני, עם ניתוקים לרוב, ריבים תמידיים . הבעיה שלי היא שאיני מצליחה לנתק אותו ממני לחלוטין. הוא עדיין מתקשר , רוצה לדבר ולהיפגש. הוא הבין כי לא יהיה בינינו קשר זוגי, אך הוא עדיין לא מפסיק לנסות.
אני יודעת כי הבעיה של ניתוק הקשר נמצאת אצלי. אני לא עקבית והחלטית מספיק. לא איכפת לי לדבר איתו ומדי פעם לראותו, אך בשום אופן אני לא רוצה קשר זוגי איתו ואני מבהירה לו זאת .
אני לא יוזמת כל קשר איתו. למרות זאת, הוא ממשיך לטלפן ואני מסכימה לדבר איתו ולפעמים גם להיפגש. אני יודעת שזאת הבעיה שלי. אילו הייתי מספיק נוקשה, עקבית , הייתי מצליחה לנער אותו מעל גבי.
הוא מצלצל אלי ולעתים מנתק את הטלפון , משום שהוא כועס על כך שאני לא נענית לו.
זה כבר אבסורד ואני מבטיחה לעצמי לא לענות לו יותר. אבל כנראה שאני לא מספיק חזקה וכשהוא מתקשר אני מדברת איתו.
אני מרגישה כי אני מבזבזת את חיי על ספור שלעולם לא יתממש וחבל על החיים שלי.
אני כועסת על עצמי לעתים קרובות אך ללא הועיל, כי כשהוא מצלצל אני לא נוטרת ומדברת איתו.
לעתים קרובות , כשהוא מנתק לי את הטלפון, אני כועסת עליו, אך רק למשך כמה ימים.
מבקשת עזרה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין יש לך "רווחים" מן הקשר
דורית כהן17/11/2008אוה היקרה, אני מציעה לך לבדוק מה הקשר איתו עדיין מספק לך. אני מנחשת שההרגשה שהוא רוצה אותך חשובה לך, החיזור העקשני שלו, העובדה שיש מישהו בעולם הזה שמעוניין בך ונלחם עלייך. ואולי את יכולה לראות "רווחים" אחרים, כמו שכל עוד הוא בסביבה את לא ממש פנוייה להתחיל בקשר חדש, שאולי אחרי מפחי הנפש שהיו לך - את קצת מפוחדת מקשר נוסף פן תתכאזבי שוב, והקשר הרופף ההוא שבעינייך לא ממש נגמר - מחזיק אותך חצי "תפוסה" ומעכב אותך מלהיות ממש פנוייה. מה מכל הדברים מרגיש לך נכון? ואולי משהו אחר שאת יכולה לראות? כי אם קשר מסויים עושה לנו רק רע, או משאיר אותנו אדישים - אנחנו לא נשארים בו, אלא אם הוא משרת אותנו במשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)