מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פלרטוט עם אקסיותיפית י.18/11/2008
שלום. אני בת 27, יש לי חבר, בן 29 כבר כמעט שנה, מאוהבים עד השמיים. הקשר מדהים ומרגישים שזה שונה מכל קשר שהיה לנו בעבר. הבעיה היא כזו- הוא מפלרטט עם האקסיות שלו. לאחרונה נתקלתי בהתכתבות שלו, עם אקסית (אחת מחו"ל שבילה איתה מס' חודשים בטיול, בשביל הכיף, לא משהו רציני). במייל הוא פלירטט עם הבחורה: העלה זכרונות מלילות משותפים, אמר שזה עושה לו את זה כשהוא נזכר בלילות האלה, רמיזות של מחשבות מלוכלכות וכו'. בנוסף גיליתי שהמייל הזה הוא אחד מיני רבים אחרים בעלי אותם טונים, וכל זאת בתקופה שלנו יחד. התעמתתי איתו על זה והוא טען שמדובר בבחורה חסרת משמעות עבורו ושאין לדברים שנאמרים כל ערך. מדובר בבחור מדהים שיודע להרעיף אהבה, ונותן לבן אדם שנמצא מולו (בן או בת- לא משנה) להרגיש הכי מיוחד בעולם. אני יודעת שהוא אוהב אותי, מאוהב בי, ורק בי, אבל מרעיף אהבה לכל עבר.. אני גם יודעת שהוא רוצה אותי והוא אמר לי שהוא מרגיש שזה זה. אני לא חושבת שהוא יבגוד (כמובן שאף פעם אי אפשר לדעת אבל מההכרות שלי איתו ומהתחושה הכללית שיש אני לא חושבת שזה יקרה) אבל האם זה לגיטימי לדבר ככה, להעלות זכרונות עבר, להתרפק ובכלל ליצור תקשורת אינטימית כזו, גם אם זה וירטואלי, כשאדם נמצא בקשר מחייב? פשוט מההנחה שבת הזוג לא תראה את זה אז זה לא יפגע בה? האם דבר כזה הוא לגיטימי ושאני צריכה לקבל את זה אם אני יודעת בודאות שהוא רוצה רק אותי, ולסבול בשקט את הידיעה שמלים כאלה נאמרות "מאחורי גבי"? או שזה לא דבר מקובל כשנמצאים בקשר מחייב? קשה לי לראות דברים בצורה אובייקטיבית. אני לא רוצה להתפשר, ומצד שני מפחדת לאבד משהו אמיתי בגלל קנאה מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש בביטוי העצמי
דורית כהן20/11/2008יפית היקרה, מאוד אהבתי את מכתבך, כי יש בו גישה בריאה ונבונה והתלבטות אמיתית. לי יש דעה מסויימת לגבי מה שאת מתארת. ההתכתבות באינטרנט יוצרת אינטימיות מיוחדת בין אנשים, ונותנת אשליה של חסיון ופרטיות. כל אדם יוצר לו עולם וירטואלי משלו ע"י הקשרים הללו, ודרכם הוא מבטא חלקים מעצמו ובורא לעצמו עולם פרטי משלו. נתקלתי בכך רבות. לדעתי זה בריא להשאיר לכל אחד מבני הזוג פרטיות, ולא להתערב בכל אספקט של החיים.
את מעידה עליו שהוא כזה שנותן לכל אחד שאיתו הרגשה שהוא הכי מיוחד בעולם. זוהי תכונה של אנשים כריזמטיים, והרבה נמשכים להיות בקירבת אדם שנותן להם תחושה כזאת. אולי בגלל זה גם את נמשכת אליו. זה חלק מן הקסם שלו. האם את רוצה קחת ממנו את הקסם הזה? לקצץ לו קצת את הכנפיים הייחודיות שלו כדי להתאים אותו לאיזה סטנדרט מקובל? ככל שתדרשי ממנו להתאים עצמו יותר - לשנות עצמו - זה לא ממש יצליח, לא לעומק, ואילו הוא ירגיש מוגבל, וזה עלול לגרום לו להסתיר דברים מפניך. לא להיות הוא עצמו. ככל שתאפשרי לו להיות נאמן לעצמו - יש סיכוי שהאהבה שלכם תפרח ותעמיק. אני מציעה לך לבנות את האהבה שלכם ממקום של חופש, רשות, מקום חיובי, ולא ממקום של מגבלות וקנאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)