אינטרנט ונישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אינטרנט ונישואין
    ירדן
    20/11/2008

שלום, זאת פעם ראשונה שלי פה, הגעתי למצב בו אני חייבת להתייעץ כי אני מרגישה לא אובייקטיבית כ"כ. אני טיפוס מאוד תקשורתי, מאוד אוהבת לדבר עם אנשים והאינטלקט מאוד חשוב לי. גם עם בעלי יש שיחות מעניינות, וכן פה ושם עם ידידים אך אני מרגישה שזה לא מספיק לי. אני מרגישה שאני זקוקה לפתח עוד קשרים (אף פעם לא היו לי ידידי נפש כאלה, ונורא זקוקה לאחד). יצא שפירסמתי הודעה שלי בפורום אחר של זוגיות, ומישהו נורא אהב והזדהה עם מה שכתבתי. גם הוא נשוי כמוני אך לא באושר (!). התכתבנו מספר ימים (בעלי אגב מודע לתקשורת שלי מול אנשים במדיה ומעודד את הצורך שלי להיפתח ולרכוש תמיכה) ומצאתי בו המון אוזן קשבת ושיתוף. העיניין הוא שאני מקשקשת עם מספר אנשים כאלה, בפני כולם הצהרתי על נאמנותי לזוגיות שלי עם בעלי, ועל הצרכים שלי בקשר ידידותי, אוזן קשבת "חיצונית" ואובייקטיבית ופיתוח אינטלקט. כולם הביעו הסכמתם לגבול הזה, וכולם הציעו פגישה. ובכל זאת אני לא יודעת אם יהיה נכון ומוסרי להיפגש איתם אפילו לקפה בשעת צהריים. אני חוששת שזה יפגע בבעלי, אפילו אם לא יַראה את זה וישדר שהוא תומך בי. חשבתי על אופציה של לא לספר כי אני שוללת מכל וכל אפשרות לפלירטוט או בגידה מצידי, כך ששום דבר לא יקרה לעולם, אני אוהבת אותו עד בלי די. אך זאת הסתרה ואינני מעוניינת להסתיר. האם העיניין הזה אמור להישאר ב"מגירה הפרטית" שלי ולא לספר? האם זה חופף לידיד אמיתי מהחיים? האם זה מוסרי? עד איפה השקיפות, ועד איפה הפרטיות? אני נדה בין הצורך הטבעי שלי בתור אדם מאוד פתוח ותקשורתי, לבין הצורך לשמור על הזוגיות ולא להכניס סתם מתח, אפילו שאין לבעלי סיבה להיות מתוח. אני יודעת מה לי היה עובר בראש אם הייתי "מסכימה" שייפגש עם מיהשהי בשם בשם נתינת החופש והליברליות (יש לו הרבה ידידות והם נפגשים מדי פעם גם לבד, ואין לי כל בעיה עם זה. אבל מהאינטרנט הייתי חשה מאוימת). אין לי שמץ של ספק בו, ובכל זאת זה היה מעט מאיים עליי. דיברנו על זה לא פעם, ויצאתי מבולבלת. מצד אחד הוא טוען שזה כלל לא מפריע לו, ומההיכרות איתי לדעתו אני ממש זקוקה לזה וזה יעשה לי טוב. הוא יודע וסמוך ובטוח שלא אפגע בו, שלא אבגוד בו, שלא אגיד משהו לא במקום. ומנגד, אני עדיין חוששת מהצעד הזה, למרות שיכול לעשות לי המון טוב ולקדם אותי אישית. אני באמת חוששת שיעברו לו דברים מיותרים בראש וזה יכניס אותו למתח מיותר. מה עושים? תודה על הסבלנות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינטרנט ונישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובתי מורכבת ואינה חד ערכית

דורית כהן
    21/11/2008

ירדן היקרה, במוקדם או במאוחר תתקלי בהתכתבויות הללו במישהו שירגש אותך ואת עלולה להתפתות להיפגש איתו. זה קורה בגלל שאנחנו יצורים אנושיים שזקוקים מאוד לריגושים חדשים מידי פעם, ומאד קשה לשלוט על זה בפועל כאשר זה מתחיל.
    אז מצד אחד יש כאן סכנות, אבל מצד שני, נישואין ששהכל בהם שקוף וידוע עלולים להיכנס לישורת צפוייה וקצת משעממת, ולפעמים קצת ריגושים ומתחים בין בני הזוג, קצת אי וודאות מוסיפים תבלינים לריגוש ולאהבה ולתשוקה. דווקא הידיעה שלא הכל בטוח, שיש קצת תחרות, שיש קצת קנאה - מוסיפה משהו לזוגיות מתמשכת. כך לפחות טוענת אסתר פרל, פסיכולוגית אמריקאית שכתבה ספר מצויין בשם - "אינטליגנציה ארוטית" שאני מאוד ממליצה לך לקרוא.
    נקודה נוספת היא שזה אולי קשה לתפוס אבל מאוד אפשרי שהיחס של בעלך לאפשרות ההתכתבות עם זרים אינו זהה ליחס שלך לאפשרות התכתבות שלו עם זרות. אתם לא בעלי תגובות זהות, ולפעמים אנחנו משליכים על האחר את התגובות שיש לנו, וחושבים שאם אנחנו מגיבים בדרך מסויימת - אז לא יתכן שמישהו אחר יגיב אחרת, אבל זה לא כך. לכן לא בטוח שלבעלך ההתכתבויות הללו יםפריעו כמו שאת מביעה את חששך שזה יפגע בו. אולי זו רק "השלכה" שלך עליו.
    לסיכום - אין לי המלצה חד ערכית עבורך, רק הארתי במקצת את הצדדים השונים של מה שהצגת בפנינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה

חני
    21/11/2008

אני כל כך מודה לך על תשובתך הכנה. את לא יודעת כמה התחברתי למושג ההשלכה אותו ציינת. את צודקת, לא הייתי רואה בעין יפה התכתבות מהסוג הזה ולבטח לא פגישה עם זרות. והוא, לעומת זאת, יכול לקבל את זה. ואני כ"כ לא מבינה איך אפשר, הרי, איפה הקנאה ואיפה הצורך שלו לשמור אותי אליו? ולמה זה לא סותר בעיניו? הוא כמובן שומר אותי ורוצה בי בדרכיו האחרות. אתמול ניהלתי איתו שיחה על הצורך הזה שלי בעוד התקשרויות עם עוד אנשים ונשים (כן נשים אגב).. ויש מישהי שאני משוחחת עמה, גם היא מאיזה פורום וכנראה ניפגש (זה כבר פחות מפריע אני חושבת..:)), והוא היה כ"כ מקסים ואמר לי שאם אראה שיש בי את הרצון הזה (לגבי פגישה עם גבר)במשך כמה חודשים, ז"א זמן לא מבוטל, ואסמוך על האיש באינטואיציה, הוא מוכן שאפגש איתו בשעת צהריים לאיזה שעה, והתנה את זה שלא אסע איתו לשום מקום, "לא כי אני לא סומך עלייך אלא כי זה גבר מהאינטרנט ואני לא סומך עליו". כ"כ אהבתי את התשובה. מה גם שלא עלה בדעתי להיכנס לרכב לא שלי. גם תשובתי הסופית אינה חד ערכית. מה שבטוח, שאם הקשר הספציפי ההוא יימשך ובאמת אמצא בו שלווה וביטחון, אברר עם עצמי מה עוד מונע ממני. את צודקת, דורית, אני בהחלט משליכה ממני אליו.. ובאופן כללי, הגבולות שלנו אחד לשני , "הכללים" שהצבנו זה לזו ככה באופן לא כתוב אלא במהלך הזוגיות- מאוד שונים. הוא טוען שהוא אדם שזקוק לגבולות חדים יותר (הגיע מעולם מאוד ליברלי ופתוח ומאז התחזק דתית) ולכן אני איתו, ואילו אני, הגעתי ממקום מאוד שמרני בנקודת ההתחלה שלנו כזוג (בדיוק העולם שאליו היום בעלי חותר), ונורא זקוקה להתרה מסויימת של הגבולות - ולכן הוא איתי. כי הוא היה שם ומבין את הצורך. מה גם שאין לי ממש ידיד טוב, דווקא כי לא באתי מעולם שמרשה את זה כנורמה. אנו מאפשרים זה לזה את הצרכים השונים, אפילו שהם כ"כ שונים. אני פשוט המומה מזה שהוא מאפשר את זה בצורה כה גלויה ופתוחה. הוא מאוד סומך עליי. איך את רואה את אופי הזוגיות עליו דיברתי כאן? אני מאוד אשמח לדעתך. אני שוב מודה לך דורית, ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת ירדן, השתמשתי במחשב של אחותי :)

חני
    21/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלי להתייחס? :)

ירדן
    26/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות מטעם עצמך

דורית כהן
    27/11/2008

זה נשמע מעניין, מה שאת כותבת על הכיוונים ההפוכים שאתם עוברים בתהליך האישי של כל אחד מכם. הוא מחפש יותר הגבלות ומסגרות, ואילו את מחפשת את החוויות החדשות, שיוציאו אותך מן הגבולות המוכרים בהם גדלת ויתנו לך לחוות חוויות בלתי צפויות.
    אולי מה שחשוב להוסיף לך בשלב זה הוא שבעיני, לפחות, כדאי שכל אחד מבני הזוג ישית על עצמו גבולות ולא יצפה מבן הזוג שלו לנפנף בדגלים כאשר השני עובר. ואיך מתפתחים גבולות עצמיים? מתוך הערכים והמוסר הפנימי שלך, מצד אחד, ומתוך הידיעה איך בן זוגך ירגיש כלפי התנהגויות מסויימות, מצד שני. אם את יודעת מהיכרותך איתו שהתנהגות מסויימת עלולה לפגוע בו זה יהווה מרכיב בהצבת הגבולות העצמית שלך.
    כי אם אנחנו ממתינים לבן הזוג שיקבע לנו גבולות - אנחנו מעבירים בעצם אליו את האחריות, יש בכך משהו נוח וילדותי. עליך לבחון מול עצמך מה נכון לך לחוות מול אנשים זרים, ויחד עם זה להביא בחשבון איך בעלך ירגיש כלפי דברים שתעשי. אבל ההחלטה היא שלך, האחריות היא שלך ואינני מציעה לך להתנסות בדברים רק משום שבעלך "מרשה לך". חשבי תמיד איך תרגישי לאחר מעשה\ עם עצמך קודם כל, ואם זה מתיישב טוב עם איך שאת רואה את עצמך כאישה, כבת זוג, כבן אדם - לכי על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

ירדן
    27/11/2008

זה באמת מעניין מה שאנחנו עוברים, אפילו מרתק ויש בזה יופי אחר. אני שוב מודה לך על תשומת הלב והדעה המקצועית שמשקפת לי יותר ולכן גם מרגיעה. את בהחלט מקצועית בעיניי. ירדן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו