מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריביםchop16/07/2007
אני יודעת ומבינה שריבים, משברים, התרחקויות ומצבי רוח הם חלק מהזוגיות. אני לא נשואה , אני בזוגיות שנה. אחרי שנה אני מרגישה שאני חשופה, שקילפתי עוד שכבה מעצמי ודווקא מזה אני שמחה הבעיה היא שנעשיתי גם מאוד רגישה. כאילו עם ההתקלפויות באו מלא מלא פחדים שמשתלטים עליי. אני לא רגילה לריב. ריבים מפחידים אותי. זה סוף העולם בשבילי...זאת היתה גם ההרגשה שלי בתור ילדה כשהוריי רבו. אני כבר לא ילדה ואני מבינה שזה חלק מהזוגיות אבל זה גומר אותי כל פעם מחדש. הריבים וההתרחקות גורמים לי לחשוב שזהו סוף הקשר. לבן זוגי יש ראיה בריאה יותר ובשבילו זה לא סוף העולם אני מבחינתי בתקופות של ריב מוכנה להגיד לו שאנחנו נפרדים...מתוך פחד נוראי שזה הסוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך של גדילה וצמיחה
דורית כהן16/07/2007צ'ופ היקרה,
ראשית ברצוני להחמיא לך על יכולת הביטוי הרגישה והמדוייקת.
אולי יקל עליך אם תביני שאת בעיצומו של תהליך הבראה:
ממצב שבו כל ריב מאיים עלייך - כנראה בגלל שהוא מחזיר אותך לילדות ולתחושות קשות של חוסר אונים (כי הריב נעשה אז ע"י הורייך, ולא היתה לך כל שליטה על המצב) - את כותבת שאת הולכת ונחשפת מול בן זוגך, ויחד עם החשיפה את נעשית רגישה יותר. נתת לעצמך להתקרב למישהו, לבטוח בו, להיחשף מולו, אבל בכל ריב שלכם את מגיבה עדיין מתוך "הילדה" המפוחדת וה"משותקת", ואת מרגישה שאינך יכולה להמתודד עם מצב כה מאיים, ויש לך רצון רק לברוח כדי לא להיות חשופה לכך שוב.
כדי להקל עלייך, קחי קצת ייעוץ מאיש מקצוע, שיאפשר לך לתפוס מרחק רגשי ולגייס לעזרתך את היכולות השכליות של האישה הבוגרת שישנן בך, על מנת להמציא אפשרויות חדשות איך להתמודד עם הריב העכשווי. כי "הילדה הקטנה והמפוחדת" לא מצליחה להמציא דרכים אפקטיביות, היא מוצפת בתחושת חוסר האונים...
את יכולה רק לשמוח על כך שבן זוגך הוא בעל גישה יותר בריאה לריבים, ו"לנצל" את גישתו לתרגל מולו אפשרויות שונות של מה עושים בעת הריב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבים
chop18/07/2007הייתי תקופה בטיפול ואני מודעת למסרים השגויים שקיבלתי בילדות שלי..מסר שלפעמים גם רבים וזה לא סוף העולם. אני בנאדם שרוב הזמן בשליטה. אני מאוד מודעת לעצמי. וזגיות זה דבר לא פשוט בשבילי . בחרתי לי כל חיי לחיות עם אנשים שחיים במקביל לי . חייתי הרבה שנים עם בנאדם שלא היה לי אפילו ריב אחד איתו כי חיינו בשני קווים מקבילים. היה נוח לי לחיות ככה. עד שהבנתי שככה לא חיים. אחרי שנפרדנו הייתי שלוש שנים לבד והיה לי כייף רוב הזמן ,כי לא הייתי צריכה לעבוד קשה, לא הייתי צריכה להתפשר בשביל אף אחד ולא להתמודד עם כלום.אבל גם אלו לא ממש החיים האמיתיים וכדי לעלות על דרך יותר בריאה לקשרים הלכתי לטיפול...ובאמת קיבלתי את מה שביקשתי: גבר מקסים, רגיש ומפנק.
בדומה לי, בשנים האחרונות היה בורח מהתמודדויות עם קשרים. הוא מוכן להתמודד עם הקשר שלנו ובאמת טוב לו.
לי הרבה פעמים קשה עם עצמי. אני רוב הזמן עובדת עם הראש ולא עם הרגש ומדי פעם תוקפים אותי משבריי רגישויות שמצפים אותי בפחדים- אחרי יום או יומיים אני אוספת את עצמי וחוזרת למוטב אבל הימים הקשים האלו מורידים אותי כל כך למטה שאני לא מסוגלת להתמודד עם זה. אני תמיד מרגישה שלא אוהבים אותי מספיק - אני פשוט בימי רחמים עצמיים. מה שבחיים לא היה לי קורה לפני שהייתי איתו. בכלל לא הייתי נותנת לרגש להשתלט עליי. נראה לי שהרגש התעצם אצלי אחרי שהפסקתי לקחת גלולות, אחרי 11 שנה, כאילו חומה שלמה נפרצה. רגש?? בכלל לא היה חלק ממני.....מה עושים?
המשברים האלה שאני נכנסת אליהם , מצד אחד עושים לי הרגשה רעה כי אני מגיעה לתחתית של עצמי ומצד שני הם טובים לי (עד כמה שזה נמצחיק להגיד...) כי הם פשוט שוברים לי את השיגרה והם גורמים לי להעריך יותר את הבנאדם שחי איתי. מוזר לא?............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)