מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצה :(מירית23/11/2008
שלום רב אני בשנות העשרים המתקדמות בן זוגי בגילי מאז תחילת הקשר הוא חווה לעיתים מצבי רוח פתאום הוא מסתגר, קשה לי לתקשר איתו, הוא מתייחס אליי בצורה מרוחקת הוא טוען שהוא פשוט כזה בתחילת הקשר זה קרה לו כשהוא לא היה בטוח בעצמו לגבי הקשר שלנו עכשיו הוא טוען שלא כך הדבר הוא הציע לי שנעבור לגור יחד ולדבריו הוא עדיין מעוניין לי מטבע הדברים מאוד קשה ברגעים האלה הוא יכול להיות שבועיים הכי מקסים והכי אוהב בעולם...ואז מופיע המצב רוח הזה שמוריד לי את כל הרוח מהמפרשים, כמובן מכניס אותי ללחצים (בעקבות המקרים בעבר) הצעתי לו לטפל בעצמו אך הוא לא מוכן מה אני יכולה לעשות? איך אוכל לחיות עם אדם שפעם בתקופה מסתגר ומתרחק ממני? איך אפשר להרגיש כך בטחון בקשר? אני מרגישה שהוא לא מתאמץ מספיק והוא יודע שהוא פוגע בי אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף שאני מאוד אוהבת
מירית23/11/2008אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשים פרשנות אחרת על אותה התנהגות
דורית כהן26/11/2008מירית יקרה, סליחה על ההשתהות בתשובה אליך.
ממה שאת מתארת, לבן זוגך יש את הנטייה להסתגר, ויתכן שזוהי תגובה אופיינית שלו בכל פעם שהוא מוטרד ממשהו. הוא "נכנס למערה שלו" ובעצם לא רוצה שתפריעי לו שם. הרבה גברים נוהגים כך ברמה זו או אחרת, את מוזמנת לקרוא על כך ועל עוד הבדלים אופייניים בספר המפורסם - "גברים ממאדים נשים מנגה". שם מתואר כיצד כאשר הגבר (המצוי) מרגיש שיש לו עניין בלתי פתור - הוא מעדיף להסתגר עם עצמו ולא לתקשר עד שהוא מגיע לפתרון משלו, ווהא מעדיף לא לקבל עזרה, אלא להתמודד לבד...ההמלצה בספר היא לאפשר לגבר "לצאת מן המערה" בזמן שמתאים לו ולקבל זאת כחלק ממנו. זה לא אומר שיחסו אלייך מתערער, אלא שהוא שרוי בלחץ כלשהו.
יתכן שבתחילת הקשר שלכם הלחץ היה קשור לחוסר הבטחון שלו בקשר, וכיום, כאשר זה קורה לו שוב ושוב את עושה את ההקשר וחושבת שזו אותה תופעה. אבל אני מציעה לך להאמין לו ולבחון את התיזה שהצעתי כאן, שזוהי תגובתו האופיינית כאשר הוא מוטרד מכל דבר.
אני חושבת שאם תצליחי להפריד ולא לראות זאת כמאיים על בטחונך בקשר אלא כשייך אליו בלבד, יהיה לך הרבה יותר קל לשאת זאת. זה עניין של הפרשנות שאת מייחסת לתופעה התנהגותית מסויימת. כל עוד אנחנו מאמינים שתופעה מסויימת יש לה משמעות מאוד ברורה ומסויימת - אנחנו מאמינים שזוהי המציאות האמיתית, כי אנחנו שבויים בפרשנות שלנו. אבל אם תוכלי לראות פרשנות הגיונית אחרת לאותה תופעה - הדרך בה את תופסת את המציאות מייד משתנה...אגב, על העקרון הזה מבוססת הגישה הקוגניטיבית לטיפול נפשי.
אשמח לשמוע את תגובתך למה שכתבתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)