מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר עמוק של בעלי עם אישה אחרתאורית23/11/2008
אני בת 36 נשואה+ 3 נשואה 8 שנים. לפני מספר חודשים חזר בעלי מטיול מאורגן במזרח. בטיול פגש בחורה רווקה ונוצר קשר עמוק והדוק. בתקופה קצרה זו (שבועיים) הם עברו יחד חויה מסעירה, אחד מן המטיילים נפטר באופן פתאומי ובעלי וידידתו החדשה ליוו את האלמנה במשך יומיים חזרה לארץ. כשבעלי חזר "מאוהב" (לדבריו- אחר כך שכח שכך אמר)וסיפר לי על הקשר שהתפתח ועל כך שלא היה שום מגע גופני בינהם הבנתי שהם עברו יחד חוויה עמוקה ונתתי לו לעבד את זה איתה, הוא גילה רצון לפגוש אותה ואפשרתי זאת מתוך רצון להביע בו אמון ומתוך התחושה שהאינטנסיביות תלך ותרד. בעלי חזר והדגיש שאין לי ממה לחשוש ושהיא אינה מתחרה בי אבל שנוצר בינהם משהו שקשה לו לוותר עליו. מתוך הרצון לשתף אותי ולא לעשות משהו מאחורי גבי שיתף אותי בעלי בתוכן השיחות שיש בינו ובינה ואט אט הקשר התחיל להעיק עלי. אני מרגישה שהוא מעסיק אותו יותר ממה שהייתי רוצה ומרגישה קנאה על הזמן והאנרגיה שהוא שהוא נותן לה. אמרתי לו שנראה לי לא בריא ושזה מעיק עלי והוא למרות אכזבתו אמר שהוא מבין שלא תהיה לו ברירה אלא לנתק את הקשר, אבל הוא מסתובב בפנים עגומות ונראה שהוא מרגיש אובדן. אני כמעט מרגישה שבשביל שבעלי יהיה מאושר אני צריכה לשלוח אותו אל אישה אחרת, הוא מרגיש שבזכותה הוא רואה יותר גילויי אהבה ממני (אין ספק שזה עורר משהו אבל שכחתי לציין שהכל קרה בסוף תקופת הריוני ואני עתה חודש אחרי לידה... מבקשת את עצתך, האם אני מגזימה? האם לגיטימי שיתקיים קשר עמוק ואינטנסיבי עם אישה אחרת או שיהיה תמים ואדיוטי מצידי לחשוב כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליו לבחור
דורית כהן25/11/2008אורית יקירתי, כל הכבוד לך על תגובותיך עד כה, הראית רגישות והבנה לצרכים שלו, ומצד שני הבהרת לו איך את מרגישה ועד כמה המצב שנוצר מעיק עליך.
מה שקרה לו זוהי כנראה התאהבות מרגשת שנוצרת די בקלות בסיטואציה הבלתי שגרתית בה שניהם היו נתונים, וזה התפתח לקשר רגשי די חזק. אני חושבת שהאינטואיציות שלך נכונות, ואין מקום לאפשר לו לקיים איתה את הקשר, אפילו אם הוא אפלטוני, משום שהפיתוי להופכו לקשר גופני קיים כל הזמן ויוצר דווקא משיכה גדלה והולכת כל עוד לא מממשים זאת. לדעתי על בעלך לבחור בין הזוגיות והמשפחה לבין ההתאהבות והריגוש הזה, כי מערכת יחסים כזאת עלולה להזיק לכם מאוד, אלא אם שניכם בעד אהבה חופשית - לשניכם - ובוחרים לחיות בדרך זו. אוסיף עוד שדרך זו יש בה את הסיכונים שלה, ולרוב מי שבוחר בה הינם זוגות הרבה יותר מבוגרים מכם, בשנות החמישים והשישים לחייהם.
קיימי איתו שיחה רצינית, הראי לו את ההשלכות, אימרי לו שאת מבינה איך זה נוצר אבל שהמשך הקשר איתה יפגע בך ובמרקם הזוגי קשות, וכי עליו לקבל החלטה אמיצה וחשובה - לבחור. הזכירי לו גם שאינך רוצה שחייכם יתנהלו על שקרים והסתרות, וכי את מאוד מעריכה אותו על ששיתף אותך בכל מה שקורה איתו.
אם תהיי מוכנה לשתף אותנו בהמשך, מאוד נעריך זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)