מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת עזרה- תיכף מתפוצצתמישל25/11/2008
דיברתי עם חברות, דיברתי עם חברים ואני פשוט לא מצליחה להתמודד עם ה"צרה" הזו שאני מרגישה כבר חודש. צרה שמכרסמת את הזוגיות שלי מבפנים, זוגיות שהייתה עד לא מזמן כ"כ מתוקה, כ"כ מקסימה, מאוד מיוחדת עם גבר מקסים אוהב ורגיש. אנחנו ביחד כבר למעלה משנה וחצי ואני חוששת לומר שלפתע יש לי ספקות. כי הוא אכזב אותי בבחירה שלו. עד לפני כמה שבועות הוא עמד בפני צומת חשוב מאוד בחייו- הוא קיבל הצעה עסקית מצוינת, מאדם שניתן לסמוך עליו (שגם אני מכירה), פשוט הזדמנות להרוויח הרבה כסף ובבטחה ושילוב כזה הוא נדיר. חבריו אמרו לו שכדאי לו לקפוץ על הזדמנות הפז וללכת על זה בגדול. אני עודדתי אותו כל כך. דיברתי אל ליבו, אל שכלו, לאן לא דיברתי?! כל כך התאכזבתי שהוא בחר לא ללכת על זה ולעבוד בתחום אותו הוא למד-ממנו אני לא ממש מתלהבת. מאוד חשוב לי מעמד, שהגבר שאיתי ירצה לפרוץ ובגדול, שלא יסתפק בחיים בינוניים ופשוטים, אני רוצה גבר שמנסה ומצליח, שמוכן להסתכן כדי להצליח ושיש לו רעב בעיניים לכבוש את העולם ולעשות עסקים, בקיצור- ממולח, לא פראייר.. הידיעה שהוא מעדיף להישאר ב"אזור הנוחות" שלו ולא לקחת סיכון (ובינינו הדבר היחיד שהוא מסכן אם הוא יקח את ההזדמנות העסקית הוא זמן בלבד!!!) מעבר, מאוד ערערה אותי מבפנים וגרמה לי לתהות. וזה כואב לי מאוד שהוא לא יכול להבין עד כמה אני צודקת. הוא טוען שהוא אוהב את התחום אותו הוא למד וכל מה שאני יכולה לתהות זה- איך אתה מקריב ככה את העתיד שלנו, את האפשרות שיש לנו כאן לחיות חיי נוחות ועושר.הוא הכי מקסים ומנסה לעודד אותי שהכל יהיה בסדר ומבקש שאניח לו לעבוד בתחום שהוא אוהב.אני פוחדת להסתכל על התקופה הזו בעוד כמה שנים ולהגיד שאני מאוכזבת ממנו מאוד (כי אני כבר במצב של אכזבה) או שהוא יגיד עוד כמה שנים- איך פספסתי. אני צריכה עזרה ועצות. קשה לי מאוד והוא כל כך מקסים מהצד שלו ומבקש שלא אכריח אותו. הוא הגבר הכי מקסים והכי רגיש שאפשר לבקש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשמה עצמית בתוך הזוגיות
דורית כהן25/11/2008מישל היקרה, ראשית תודה לך על הכתיבה הברורה, השוטפת והאינטליגנטית, בזכותה ניתן ממש לחוש יחד איתך מה את מרגישה ואיך זה קרה.
אבל אני חייבת להקשות עליך בתשובה שלי. את מצפה ממנו שיבחר בחירות מאוד חשובות בחיים שלו על פי הערכים והשאיפות שלך, אלו שמנהלות אותך, התקוות שלך והרצונות שלך. את מצפה ממנו שההחלטות שלו לגבי איך הוא יגשים את עצמו מבחינה מקצועית יתאימו לפנטזיה הפרטית שלך, אפילו אם זה כרוך במחיר של ויתור על תחום עניין שהוא החלום שלו, שהוא השקיע בו ומעניין אותו.
את מאוכזבת מן הבחירה שלו ואת חוששת שאכזבתך ממנו רק תלך ותגבר עם השנים. זה באמת עלול לקרות, לפי דעתי, אם את תולה בבן זוגך את התפקיד להביא את "הכסף הגדול" הביתה. אם אכן זה המצב, וזו הציפייה שלך, אז אולי האינטואיציה שלך נכונה, ועליך לחפש לעצמך בן זוג אחר, שיהיה בו הדרייב הזה שאת רוצה בגבר שלך. הביאי בחשבון שמאד יתכן שלא תמצאי אחד "שמנסה ומצליח, שמוכן להסתכן כדי להצליח ושיש לו רעב בעיניים לכבוש את העולם ולעשות עסקים, בקיצור- ממולח, לא פראייר.. " שהוא גם "מקסים אוהב ורגיש." פשוט כי זה לא כל כך הולך ביחד!
ושימי לב, לעלילה יש עוד הסתעפות אפשרית: נניח שהוא היה נכנע ללחץ ולשכנועים ופונה לעסוק בהצעה העיסקית הזאת, וכעבור כמה שנים היה מרגיש פספוס מבחינת ההגשמה העצמית שלו, ובליבו פנימה היה כועס גם על עצמו ששמע לעצתך וגם עלייך שלחצת עליו, וגם בהסתעפות העלילתית הזאת שניכם לא הייתם מאושרים, ומשהו היה קורה לאהבתכם.
לסיכום, אני חושבת שאהבה פירושה לאפשר לבן הזוג להתפתח ולצמוח כמו שנכון לו. עליך להכיר טוב את עצמך ולבחון מה יותר חשוב לך - לתת לו ללכת בדרך שלו ולאהוב אותו כמו שהוא, או להודות בפני עצמך שתכונה זו שחסרה בו היא קריטית לך ולסגנון החיים עליו את חולמת, ואם את עצמך אינך יכולה להביא את הכסף הגדול בעזרת הכישורים שלך - אז יהיה עליך לחפש בן זוג שיוכל לעשות זאת בשבילך. יחד עם זה, יש לי הרגשה שאם תלכי בדרך הזאת את עלולה להתגעגע אליו ואל הקסם שלו עוד שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה אבל עוד פרט קטן
מישל03/12/2008אני רוצה להודות לך על העצה היפה ועל המחמאות בנוגע לכתיבה הנהירה שלי. בימים האחרונים השכלתי להבין שאינני רוצה להפעיל עליו לחץ נוסף ושאני רוצה שיהיה מאושר בדרכו שלו. יתכן שהייתי מעט לא מדויקת- הוא כן רוצה להצליח ובגדול אבל בתחומו ולא בתחום של ההצעה העסקית שהוצעה לו. אני בהחלט רואה שיש לו רצון עז להתקדם בתחומו ושהוא מעונין להצליח אך אני מבחינתי חושבת שבאם יפנה להצעה העסקית- הפוטנציאל הגלום בה הנו גדול יותר מבחינה כלכלית מאשר בתחום אותו הוא למד. בכל מקרה הגעתי למסקנה שחשוב לי שהזוגיות שלנו תמשיך להתנהל על מי מנוחות ואת גם צודקת באמרך שהוא עלול להיות מתוסכל בעתיד באם יקשיב לי. אני רוצה שהוא יהיה מאושר ואני יודעת שיש לנו זוגיות טובה ואנחנו גם מתכננים להתחתן ואני מוכנה שלא נהיה עשירים מופלגים ובלבד שנהיה ביחד. הוא מאוד שאפתן בתחומו והוא רוצה להגיע רחוק וכל מה שרציתי כשלחצתי עליו לקחת את ההצעה זה שהוא יגיע רחוק במהירות יחסית ולא יאלץ לעבור תהליך ארוך של קידום בעבודה ולאחר מכן, אולי - הצלחה בתחומו. כך או כך אנחנו מאושרים ויהיה בסדר. תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)