זוגיות במשבר.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות במשבר.
    אני
    01/12/2008

שלום! אני ובעלי נשואים 4 שנים ויש לנו ילד בן שנה וחצי. בשנה האחרונה יש לנו המון מריבות, וכל מריבה המילה גירושים מוזכרת. אתמול ישבנו ודיברנו והוא אמר לי שכבד עליו כל המערכת הזאת שנקראת "נישואים" קשה לו השיגרה הוא אומר שהוא אוהב אותי ושאני אישה מדהימה אבל קשה לו. אני מאוד רוצה להציל את הנישואים שלנו אבל אני לא יודעת מה עליי לעשות אם הוא אומר לי שכל המערכת הזאת קשה לו. בבקשה תתנו לי עצות כי אני ממש הולכת לאיבוד. אשמח אם תתנו לי כלים להציל את הנישואים שלנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבים ייעוץ

דורית כהן
    04/12/2008

יקירתי, במצב דברים כזה ומכיוון שיש ילד, אתם חייבים ללכת לייעוץ זוגי. תופתעי לשמוע שיש המון זוגות צעירים עם ילד ראשון שמרגישים כמוכם. הרבה אבות טריים אינם מתארים לעצמם מה זה אומר פתאום להפוך לאב, להיות אחראי למשפחה, להביא פרנסה, להתמודד עם כל כך הרבה מטלות בלתי נגמרות בבית, ולהתחרות על האהבה שלך עם היצור המתוק שהולדתם. אלו משימות שתובועת המון כוחות ויכולת הסתגלות, והרבה אבות וגם אמהות מאוד מתקשים להסתגל וזקוקים לעזרה. הנקודה היא שזה דחוף ומיידי, כי ככל שעובר יותר זמן יש נזקים לאהבה הזוגית. לפעמים לא צריך יותר מדי שעות ייעוץ יקרות וקצת עזרה יכולה להוציא אתכם מן המצב ולתת לכם כלים רבים.
    אגב, יכול להיות שאם תוכלי להגיד לו ולהראות לו שאת מבינה את הקשיים שהוא עובר, לתת לו אמפאטיה, זה יכול מאוד לעזור לו להתגבר, אבל זה בתנאי שאת יכולה באמת להבין מה עובר עליו.
    עכשו תראי, אני מניחה שגם לך קשה עם המשימות ועם המצב. זה שאת תביני אותו ותתני לו אמפאטיה לא סותר את הצורך שלך בתמיכה והערכה למאמצים שאת עושה בהתמודדות עם כל השינויים והמשימות הללו בחיים שלכם. כלומר זה לא צריך להיות "על חשבונך" אם את מראה לו שאת מבינה אותו, עדיין גם הוא צריך להיות מסוגל לראות ולהבין את הקשיים שלך.
    אחד הדברים שעושים בייעוץ זה שנותנים מקום ומרחב ולגיטימציה לכל אחד להרגיש ולפרט את הרגשותיו מבלי לשפוט אותו, ולפעמים ההזדמנות הזאת, לפרוק ולהוציא קיטור בלי להרגיש אשמה - היא עצמה מאוד עוזרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו