מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופה!!!!גלית17/07/2007
היי
אני בת 20 ובקשר עם מישהו בן 27 כשנתיים.
24 שעות אנחנו ביחד מבלים צוחקים נהנים שוכבים וישנים יחד באופן קבוע! אני יודעת שזה יישמע מוזר ואפילו מטעה אך זה ממש ככה. אנחנו כל הזמן ביחד וממש טוב לנו ביחד.ומי שלא מכיר אותנו חושב שאנחנו זוג מאיך שאנחנו מתנהגים.אך איננו כאלה! אנחנו לא זוג- זאת אומרת הוא לא רוצה להכיר את משפחתי ולא רוצה להכיר לי את משפחתו. הוא לא נכנס אלי הבייתה אני כל הזמן אצלו( הוא גר לבד) הוא לא מציג אותי כבת זוגתו ואני לא אותו. למרות שמאוד הייתי רוצה אני רואה בו אהבת חיי ואפילו כבעלי. והוא יודע את זה וכל הסביבה שלנו יודעת שאני אוהבת אותו ורוצה אותו כחבר.. ושבעצם זה הוא הבעייתי
וכשאני שואלת אותו על רגשותיו כלפי .. הוא אומר שיש לו רגש מאד חזק אלי .. ושאני חשובה לו . והוא לא יודע מה הוא יעשה בלעדי.. ושהוא אפילו מרגיש שהוא מאוהב בי..
בכל פעם שאני מדברת איתו על מחויבות הוא מתחמק או שהוא אומר שטוב לו ככה והוא לא יודע מה יהיה.. שיכול להיות שבסוף ניפרד ויכול להיות שלא..הוא חייב להדגיש את זה כל פעם!! ובמקרים מסוימים הוא פשוט "נכנע" ואומר לי אם זה מה שיעשה לך טוב אז אנחנו חברים". ואז אני מסרבת כי אני לא רוצה אותו ככה. ואז אנחנו רבים והבעיה לא ניפתרת מה שקורה כמעט כל הזמן. וכשאני מחליטה להיפרד ממנו עקב זה . הוא לא מרפה ממני.. בא אלי לעבודה לחברות. מצלצל בלי סוף. עד שאני נשברת וחוזרת אליו.
לפני שהכרנו היה לו מערכות יחסים רציניות ובניהן מערכת יחסים של 5 שנים .. הוא בכלל לא בן אדם של סטוצים.. אז ממחויבות הוא בטח לא פוחד!
אני פשוט לא מבינה אותו..כי הוא יודע כמה אני אוהבת אותו ואני אעשה בשבילו הכל ואני גם יודעת כמה הוא אוהב אותי הוא מקסים אלי הוא לצידי וזה הדדי והוא יודע כמה זה מפריע לי מאוד שאנחנו לא זוג! כי בתכלס אנחנו יזיזים וזה ממש לא מגיע לי !
והסברתי לו שזה שאנחנו נקרא זוג זה לא אומר שנעבור לגור ביחד או נתחתן סה"כ שתהיה מחויבות שאני אדע שהקשר הזה רציני.
כבר ניסיתי הכל.. לדבר איתו בכל הדרכים אך התשובות הן אותן תשובות. ולהיפרד ממנו גם ניסיתי אך הוא לא מניח ליי ומחזיר אותי אליו בכל דרך שיש!
אני ממש אוהבת אותו ואת הקשר שלנו ..האם להיות איתו למרות הכל ..האם יש טעם להישאר איתו אחרי כל כך הרבה זמן שאנחנו ביחד ושום דבר לא זז. או להיפרד ממנו ולהמשיך הלאה ואיך עושים את זה כדי שהוא באמת יבין אותי ויניח לי . אשמח לשמוע את דעתך ולקבל עצות וסליחה שזה ארוך. תודה מראש גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה כיוונים
דורית כהן17/07/2007גלית היקרה,
מה שאת מספרת נשמע יוצא דופן ומוזר. צריך לבדוק מה כל כך מרתיע אותו ב"לצאת מן הארון" לגבי היחסים שלכם. אולי קרה משהו בעבר שלו סביב החברות הקודמת הארוכה שהשאיר אותו באיזו טראומה? אולי היה שם לחץ להתחתן והוא חושש שגם כאן ההתפתחות תהיה דומה? אולי זה משהו מול ההורים שלו?
כיוון אחר של הסבר, מתמקד ברגשותיו כלפייך:
נראה לי שהוא לוקח מאוד ברצינות את עצמו (אני מתכוונת במובן החיובי) ואולי הוא רוצה להיות לגמרי שלם עם עצמו לגבי תחושותיו כלפייך? אולי סוג האהבה שהרגיש בעבר למישהי אחרת היה מובהק יותר (מצטערת, אבל גם זאת אפשרות) והוא אינו רואה בך את אהבת חייו כמו שאת רואה אותו. אז כיף לו איתך, והוא לא רוצה להפסיק את יחסיכם, אבל הוא מחכה (על פי ההסבר הזה) לעוצמה אחרת של רגש.
בשורה התחתונה - הבעייה היא שאין ביניכם סימטריה בכוונותיכם לגבי הקשר, ולצערנו תופעה זו קורית, וזה שמאוהב חזק יותר נמצא במקום מוחלש יותר.
אני חושבת שאם יש לך כוח, כדאי לנסות לצאת מן היחסים האלה. את הרי יכולה לסרב לנסיונותיו להחזירך, אני יודעת שזה קשה לך כי את מאד אוהבת אותו וזה ודאי מחמיא לך כאשר הוא נלחם עלייך, זה קצת מאזן את אי הסימטריה שלכם. אבל זו לא מערכת יחסים בריאה. בעיקר בגלל שאת צעירה ומגיע לך אהבה הדדית, מאוזנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי
פיצי118/07/2007אני הייתי בקשר לא מוגדר עם מישהו 3 שנים, ידעתי שהוא אוהב אותי ואני מאוד אוהבת אותו..אבל הוא לא היה מוכן שנהיה חברים וכל הזמן הציג אותי כידידה שלו וזה מאוד הכעיס אותי. ידעתי שיש לו פאק ושהוא מפחד מקשר רציני אז לא לחצתי וקיבלתי את זה כמו שהוא עד שלאט לאט התחלתי להתרחק ואמרתי שאני לא מסוגלת יותר להמשיך ככה ועכשיו אנחנו ביחד ומאושרים...יש פשוט גברים שמפחדים מההגדרה...והם צריכים להרגיש בחסרון של מישהו כדי להבין כמה באמת הוא חסר להם וחשוב להם.....לדעתי אם את אוהבת אותו אז תראי לו שזה בסדר ושאת מבינה את הפחדים שלו אבל לא לאורך זמן ולאחר מכן שירגיש כמה את חשובה וחסרה תתרחקי לאט לאט ותסבירי לו ברוגע ועם כל ההבנה בעולם שאת אוהבת אבל זה לא מתאים ואם זה ממשיך ככה אז להתראות ...אני הגעתי למצב שכל הסביבה כבר ממש "ירדה" עליי שאני אעזוב אותו אבל אהבתי אותו בכל מצב ולא משנה מה ההגדרה היתה בנינו (כמובן שידעתי שזה הדדי אחרת לא הייתי ממשיכה) בכל מיקרה מה שצריך לקרות יקרה..את פשוט צריכה לתת לכדור להתחיל להתגלגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)