הסתרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתרה
    טליה
    09/12/2008

הי דורית ויהודית-אשמח לשמוע את חוות דעתכן ואולי פיתרון לסוגיה שלי.אני נשואה כמעט 20 שנה.נישואין עם עליות וירידות כמו כולם אבל יש אהבה גדולה ביננו. הבעיה היא שכול השנים וגיליתי את זה בשנתיים האחרונות הוא נוהג ללכת לעיסוי.גיליתי במקרה כי מטפלת התקשרה אליו שהוא חייב כסף.אחרי חיטוטים (סליחה הוא הסתיר ממני אז הייתי חייבת לגלות)בנייד שלו כול פעם כשהוא חזר עם ריח של שמנים אתריים הסתכלתי בשיחות האחרונות שלו וגיליתי מעסה שהוא היה אצלה.עשיתי "חקירה" קטנה ואף אני הלכתי לאלה שהוא היה אצלהן וכולן לא מפוקפקות אלא עיסוי רפואי מקצועי.דיברתי איתו בשנה האחרונה :שההסתר מאוד פוגע בי ולמה יש לו צורך להסתיר זאת ממני? הרי זה לא לפרוצות או לדברים שפוגמים והורסים זוגיות.הוא הבטיח להשתנות ורק אמר לי שהוא לא מייחס לזה חשיבות והוא לא חייב לתת לי דין וחשבון על כל דבר שהוא עושה.זה ממש פגע בי ואמרתי לו שצריך שקיפות בנישואין ולהיות גלוי ואני לא שוטר שלו חלילה.היה שקט כשנה ועכשיו גיליתי שהוא קבע ללכת למעסה חדשה שהשאירה לו הודעה.מה עלי לעשות? אני ממש פגועה מה עוד שהזוגיות שלנו בסך הכול נהדרת אבל למה הוא נוהג ככה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות מוחלטת לעומת תשוקה מינית

דורית כהן
    13/12/2008

אני מתרשמת שעצם העניין שהוא מקבל מסג'ים לא כל כך מפריע לך אלא רק ההסתרה. ראי, טליה, כנראה יש לו צורך ברמה מסויימת של פרטיות, ואני מניחה שהחטטנות שלך כפי שאת עצמך קראת לכך - מפריעה לו מאוד. שקיפות מוחלטת כפי שאת היית רוצה - צריכה ךהתאים לשני בני הזוג, ועושה רושם שהוא אינו שותף לאידיאל הזה שלך. את מנסה להפוך אותו לשותף והוא "מורד", וממשיך בשלו...אני מאמינה שככל שאת תלחצי יותר על שקיפות, כך יגבר הצורך שלו בעולם פרטי משלו, סוג של דווקא. ואני רוצה לספר לך ששקיפות מוחלטת היא לאו דווקא מומלצת. אסביר לך למה: כאשר הכל פתוח בין בני הזוג, נעלמים כל האלמנטים של מיסתורין, מתח, אי וודאות. נכון, זה משרה המון ביטחון, אבל בהרבה פעמים זה עלול לפגוע דווקא בתשוקה המינית.
    למה? מה הקשר? כי אם תחשבי על כך, התשוקה המינית מתעצמת ככל שיש בה יותר חידוש, ואי ידיעה, מיסתורין, ואפילו קצת מתח. זו לא המצאה שלי, כתבה על כך הפסיכולוגית האמריקאית אסתר פרל בסיפרה המצויין "אינטליגנציה ארוטית". היא ממליצה שיישאר קצת מסתורין וחוסר שקיפות בין שני הזוג, קצת מתח, קצת חששות, והבחירה של בן זוגך ללכת למסג'ים זו בדיוק הרמה של קצת פלירטוטים, קצת סיכון, שהיא ממליצה כדי שהזוגיות והמיניות לא תהפוך ללגמרי מובנת מאליה ותישחק בשיגרה המוכרת והמשעממת.
    אני יודעת שזוהי דעה מהפכנית, אבל אם תקראי את הספר שם היא מסבירה זאת מאוד יפה, עם המון דוגמאות מצויינות. מה דעתך, טליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו