קשה לי עם בקורתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשה לי עם בקורתיות
    חסוי
    19/07/2007

שלום1!!הבעיה שלי היא כזאת
    אני נשואה כמה שנים, גרתי תקופה די ארוכה אצל חמותי בתוך הבית (דבר שחששתי ולא רציתי)אבל בגלל לחצ שהופעל עלי הסכמתי
    עכשיו אני גרה לידה.
    אני סובלת הרבה מטענות מהערות (למרות שכבר נאמר לי שזה לא אישי נגדי אלא היא לכולם מתנהגת ככה)
    אתן סטואציה שקרתה אתמול: חזרתי אם בני התינוק, הייתי אצל חברה (הוא כבר מהבוקר הראה סימנים של מצוקה כלשהיא הוא בכה הרבה) וכשחזרתי הביתה הבאתי לו אקמול
    ניסיתי להרגיע אותו ביד בנידנוד, חמותי נכנסת וישר למה הדלת של האוטו פתוח(לכי תסבירי לה שחם אצלי באוטו והדבר הראשון שרציתי לעשות זה לצאת כדי שהבו שלי לא יתבשל בו, וזה לא שלא תכננתי לסגור את הדלת אחר כך, עוד לא עברו 5 דקות היא מתקרבת לנכד שלה ופונה אליו "מה אימא שלך מנדנדת אותך?למה?" ופונה אלי: תפסיקי לנדנד אותו.
    עוד 5 דקות...... למה האורות דלוקים לא חבל
    ומה שהיה השיא: כשנכנסה שאלה מה קרה? אמרתי לה שהוא היה נודניק היום והוא התחיל לבכות חזק משהוא מציק לו (הוא בכה שעה בהפסקות)ונתתי לו אקמול ופה אין הרגשתי שאני לא יכולה יותר הרגשתי שאני מתפרקת, אז היא שואלת אותי, יש לו חום? אמרתי לה "לא", והיא עונה: איך את עושה דבר כזה, נותת לו אקמול סתם.
    אני רוצה לציין שמאז שאנחנו עכשיו שכנים זה ככה, למרות שפעם זה היה יותר לעיתים וחודרני יותר.
    אני באה מאמא ביקורתית מאוד שתמיד נתנה לי להרגיש שאני לא מספיק יודעת ואולי זה גם מוסיף לתחושות שלי. את הכעס והתסכול ממה שהתווסף לי וממה שאני מרגישה אני מפילה על בעלי.
    אציין גם שבעלי לפעמים רוטן עלי ובא עם בקורות. אני לא יכולה יותר עם סוג כאלה של אנשים, הדבר פוגע בי מאוד וניסיתי לדבר איתו והוא שוכח למחרת (בעלי אומנם עוזר לי אבל הוא מתערב הרבה, ולא נותן לי הרגשה של אני סומך..הוא נקי מאוד וכשהוא באה והבית לא לרוחו אני כבר מזהה, הפרצוף החמוץ, יש לי ילדים ותינוק קטן ואני מבחינת העייפות מרגישה שעוד לא התאוששתי)אבל זה גם יוצא מאוזן לאוזן.
    כשאני מספרת למשפחתי לחברות אני נתקלת בתגובות :תתעלמי, שטויות. אבל לא אני לא יכולה קשה לי, אני לא מרוצה כלל מחיי לא הפרטי ולא הזוגי אני מתאכזבת מתגובות של אחרים. האם אני מגזימה?אני לא מרוצה ממקום מגורי(אבל אין סיכווי שבעלי יסכים למכור)אני מתקשה לסלוח לו ,אני לא עובדת כבר הרבה שנים אז ככה שאני תלויה בו כלכלית,ובגלל לחץ כלכלי אין לי לאן לברוח, אולי לאיזה הרצאה ,קורס?בעלי עכשיו גם החליט לשמור שבת אז בכלל אני מרגישה "תקועה" לא מתחברת למצב הזה להשאר בבית גם בשבת. חייבת לשמוע דעה ואולי איזה פיתרון ועידוד שמא שאני מרגישה לגיטימי ואולי אפילו צודק ואני לא טיפוס שלילי ואני לא מגזימה כמו שכבר אמרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי עם בקורתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקור השינוי הוא בעצמך

דורית כהן
    19/07/2007

חסויה יקרה,
    ממה שאת מתארת נראה לי שאת מרגישה מאוד תקועה בסביבה שלך, ולא מרגישה טוב עם עצמך - תלוייה בבעלך, מוקפת בבני משפחתו ומרגישה לא מוערכת מבחוץ וכנראה גם מבפנים - מתוך עצמך.
    ואז הביקורת של חמותך פוגעת בך כי היא נוחתת על ספקות עצמיים וחוסר שביעות רצון שלך מעצמך ומן החיים אליהם התגלגלת...לכן מקור השינוי הוא קודם כל בעצמך, לא באחרים.

כדי שהדברים ישתנו יש לך שתי אפשרויות:

או לזרום עם מה שיש ולחפש את הדברים הטובים שקורים, כלומר לקבל שאלו החיים שלך ולנסות להתיידד עם מה שיש ועם מה שאין.

או ליזום שינויים - גדולים וקטנים - שיכניסו לחיים שלך דברים שאת אוהבת לעשות.

כל עוד תישארי בעמדה של "המתלוננת המגזימה" - מערכות היחסים שלך עם בעלך ועם משפחתו יעכירו יותר ויותר, כי כאשר את בתוך עמדת התלונה שלך, את אולי מרגישה שאת מאוד צודקת, ואת נאחזת בתחושה הזאת, אבל זה מרחיק אותך מכל מי שמסביבך, כי האחרים מרגישים לא נעים בחברתך, כי או שאת מתלוננת ישירות עליהם או שאת מתלוננת על מישהו אחר באזניהם. תראי אם את יכולה מידי פעם לוותר על התלונה ולתרגל להגיד משהו נעים. תפתיעי את עצמך ותראי מה היגדים חיוביים ונעימים מחוללים מסביבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו