מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות טובה והפחד מבגידותשלי19/07/2007
הי אני שלי בת 20 לפני כחצי שנה השתחררתי מהצבא
כרגע יש לי בן זוג כבר שנה וחצי, בחור מאוד אוהב, וחבר טוב ואני אוהבת אותו מואד
הביעה היחידה היא שזבמן האחרון מתעוררים בי כול מני פחדים מן העבר
מקשרים קודמים שהבטיחו הרבה אך בסוף עזבו או בגדו בי וכולם ניגמרו בשברון לב
בן זוגי אומר כול הזמן שאין לי מה לדאוג ואני סתם פראנואידית אבל אני עדיין לא מפסיקה
לפעמים ניראה לי שהוא מדבר איתי לא באותה התלהבות כמו בתקופה הראשונה ואומר פחות את המילים "אני אוהב אותך" מבעבר ומפחדת שאולי יש לו עוד בנות שהוא יוצא איתם למרות שאין שום סימן לזה אבל אנכנו לא גרים ביחד אין לי מעקב עליו אני מפחדת להרוס את הקשר עם הפראנויה שלי מה עלי לעשות? מה הסימנים של בן זוג שכבר לא אוהב או בוגד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיש ראוייה לאהבה
דורית כהן19/07/2007שלי היקרה,
החשש שלך שתהרסי את הקשר בגלל הפאראנויה שלך הוא מוצדק. כי בן זוגך קולט את החשדנות שלך ומתחיל להרגיש תחת חקירה. בקרוב הוא ירגיש פחות חופשי לספר לך על פגישות שונות שיש לו עם בנות המין השני שמא תיפגעי ותכעסי עליו, ולאט לאט את תרגישי את ההסתרות (שבתחילה הן רק תגובה טבעית לחשדנות שלך ולהאשמות שלך) וזה יפריע לך עוד יותר.
כלומר - אתם במסלול הרסני, כמו שאת חוששת...אני חושבת שהדרך היחידה לצאת מן התהליך ההרסני הזה היא - תתפלאי - לחזק את עצמך. איך זה קשור, את שואלת?
כי אילו היית מרגישה "בכל רמ"ח אבריך" שאת שווה, שאת ראוייה לאהבה, וכי בן זוגך "זכה בפיס" בכך שיש לו אותך - לא היה מתעורר בך שום ספק האם הוא אוהב אותך או רוצה להיות רק איתך.
הבעייה היא שרובנו רחוקים מן התחושה הפנימית השלמה הזאת, ומידי פעם מתמלאים ספקות עד כמה אנחנו ראויים לאהבה, עד כמה אנחנו שווים באמת. אבל, לאט לאט, ככל שנחפש בעצמנו דברים טובים, ככל שנרגיש את עצמנו מסוגלים להתמודד עם החיים באופן עצמאי ובלתי תלוי באחרים, ככל שנמלא את סדר היום שלנו בדברים שטוב לנו איתם ונגשים את עצמנו בעשייה היומיומית שלנו - בדברים הגדולים ובדברים הקטנים - כך תחושת הערך העצמי שלנו תיגבר. זהו תהליך ממושך, מצטבר. את נמצאת בתחילת הדרך. יש אנשים בינינו שמרגישים כך כבר בגיל צעיר, בעיקר בגלל איך שגידלו אותם בבית, אבל הרבה אנשים נאלצים ללמוד להכיר את עצמם ולקבל את עצמם לאט ובהדרגה.
ואחרי התשובה המסויימת הזאת נראה לי לא ראוי לענות לך על השאלה השנייה שלך - "מה הסימנים של בן זוג שכבר לא אוהב או בוגד?" לא שאין לי תשובות על כך, אבל זה לא יוביל אותך לשום מקום טוב ורק יחזק את ההתנהגות החשדנית שלך.
מה את אומרת, שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:-) צודקת
שלי19/07/2007ני חושבת שאת צודקת בהחלט סימנים רק מגבירים חשדות , אני יאמץ אץ השיטה שלך ברור שזה ארוך. עם זה מה שיעזור לי לצאת מהפחדים שווה לנסות
המון תודה לך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)