היי,

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי,
    הילה
    13/12/2008

היי, שמי הילה יש לי חבר 4 שנים. לפני כחודשיים הציע לי נישואים, אז אנחנו כרגע מאורסים. כרגע אנחנו גרים דירה שהביאו לנו ההורים שלו (לתקופה) הוא היה גר בדירה הזאת לבד בתקופה שהיינו חברים, הייתי באה לישון פה יום שם עוד יום. בשנה האחרונה עברתי לגור שם. אני עדיין הולכת להוריי פעם בשבועיים ישנה שם מבחינת נוחות (יותר קרוב לחברות שלי, לאירועים שבהן אני מבלה)... או.קיי, אז ככה... בתקופה האחרונה יש לנו מלאן ריבים!!!! אומרים שזה בגלל הלחץ של החתונה, לא ידוע לי למה. מה שכן שמתי לב אצל הבן זוג שלי זה שבזמן האחרון כשאנו רבים הוא לא טורח להתנצל (ברוב הפעמים הוא אשם...) מייד אלא מחכה כמה ימים ורק כשמבין את גודל האכזבה, את גודל הפגיעה שגרם לי טורח ומשלים... אני רוצה להתייעץ אתך בנוגע לריב שרבנו היום בבוקר: הוא כבר היה ער, אני קמתי שאלתי אותו מה אתה עושה??? כי הוא לא היה בחדר שינה, הוא יצא עליי "מה אני עושה???מה יש לך? כל הזמן את חוקרת..." וכדומה... הוא לא ממש צעק אבל פשוט הראה שהתעצבן שאני שואלת אותו שאלות כאלה כל הזמן. הוא שאל אותי איפה התיק שלי (כי הוא רצה מהתיק שלי את הסיגריות שלו) אמרתי לו שאין לי מושג התיק כנראה בסלון, הוא אומר לי הוא לא בסלון נראה לי שפרצו לבית וגנבו לך את התיק (בנימת זלזול!!!) הוא התחיל לחפש את התיק הלחיץ גם אותי. אמרתי לו שיילך לבדוק באוטו והוא המשיך לטעון שהבאתי את התיק מהאוטו... בשלב זה אני כבר הפיוזים עלו לי למוח, הוא הצליח לעצבן אותי מאוד בעוד אני חצי ישנה!!! הוא יצא לאוטו הביא את התיק. אמר לי התיק שלך היה באוטו. קמתי צחצחתי שיניים ראיתי שהוא הכין לו קפה (הוא שאל לפני אם אני רוצה...) אז החלטתי לקחת את הקפה שהכין לעצמו ולשפוך אותו (כי בשלב הזה הוא כבר לא היה עצבני - כאילו הכל בסדר איתו ורק אני נשארתי עם העצבים...) אז שפכתי את הקפה לכיור צחצחתי שיניים, הוא גם התעצבן שאל אותי "מתי את הולכת????" בשלב זה הבנתי שאם אני יישאר שם עוד דקה אני ירביץ לו מעצבים, אז באמת שמתי נעליים קמתי והלכתי להורים שלי. הוא התקשר אליי בדרך שאל איפה אני אמרתי לו שהוא אמר לי ללכת אז הלכתי, ואני מעדיפה ללכת כי אני יותר מדי עצבנית. הוא אמר לי את יודעת שצחקתי אתך (גם בנימת זלזול כזאת...). הקיצר אני עכשיו אצל ההורים שלי הוא לא מוכן לבקש סליחה על מה שעשה ועל מה שאמר הוא נחוש בדעתו כמו לא יודעת מה........... הוא חושב שאני אשמה. אני כבר מתוסכלת ממנו , ממש ככה. אי חייבת עזרה ממך, שתדריכי אותי כיצד להתנהג הוא כרגע חושב שהוא הכי בסדר בעולם... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתאמן לריב נכון

דורית כהן
    16/12/2008

הילה היקרה, ראשית תודה על התיאור המפורט אשר מצליח להדגים היטב את הבעייה שלכם.
    איכשהו נראה לי ששניכם קצת מבוהלים מן ההחלטה להתחתן והריבים הרבים שמתרחשים מהווים הזדמנות לבדוק גבולות אחד אצל השנייה, להתגרות ולבחון איך תתגברו. הריבים הללו הינם
    אימונים מאוד חשובים לקראת הזוגיות המחוייבת של אחרי הנישואין. את יכולה לראות בריבים הללו סוג של מבחן לעוצמת הקשר והאהבה. כי כאשר הויכוח הפנימי בינך לבין עצמך הוא - מי יתנצל ראשון, או "מי צודק יותר", אני יכולה להגיד לך שלא תגיעו רחוק בזוגיות שלכם. אהבה חזקה, איכפתיות, מחוייבות לקשר ולהצלחתו, אמפטיה לשני - כל אלו מאפשרות לקצר את משך הריבים ולראות אותם בפרופורציה הנכונה.
    הריבים שלכם נשמעים לי מאוד , אבל מאוד!!! ילדותיים וקטנוניים, ועליכם עכשו ללמוד להגיד אחד לשני מה חשוב לכם בצורת הדיבור, ביחס, אלו בקשות יש לכם זה מזו, ולשתף בחששות ובמתחים. במקום לעשות את הדברים האלו אתם נתפסים לצורת הדיבור, נעלבים, מתנקמים, ומתרחקים. אם לא תצליחו לנהל שיחה - לא בשעת כעס, אלא בשעה רגועה - שבה תצליחו להקשיב טוב אחד לשנייה ולהגיד בצורה רגועה, לא מאשימה, מה מפריע לכם - היעזרו בייעוץ זוגי חד פעמי או קצר מועד, שיקנה לכם כמה כלי תקשורת, של השמעה והקשבה, לפני שהריבים יחסלו את האהבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו