מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה...ש.16/12/2008
אני נשואה טרייה. (קרוב ל-4 חודשים) לבעל עדין, תומך ומפרגן. שנינו בעלי אופי מאוד שונה, שנינו באנו מרקעים שונים, בעלי חינוך מעט שונה. אני בהחלט מרגישה שאני אוהבת את בעלי ומעריכה אותו על המון דברים שהוא עושה למעני. הבעיה היחידה היא: שבקשרים קודמים שהיו לי לפני החתונה, הבחורים שיצאתי איתם היו מחמיאים לי על תכונות מסויימות ובעלי לא. חשוב לי לציין שאני לא בחורה שמחפשת הערצה. אבל מאוד חסר לי המבטים האלו של ההתפעלות. אני חשה שבעלי לא "תופס ממני".וזה מאוד מצער אותי. הרבה פעמים בשיחות שאנחנו מנהלים ולפעמים על נושאים שלמדתי אותם במהלך הלימודים האקדמאיים שלי, הוא גם לא שואל לדעתי. לא מחשיב את מה שאני אומרת. ובאופן כללי נהנה להיות בעל הדעת. האם אפשר לפתור דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעלות נושאים בזוגיות בשיחה מקרבת
דורית כהן21/12/2008שלום לך, ש. סליחה על העיכוב בתגובה - השאלה שלך כנראה הסתתרה לה...
רצוי לטפל בהרגשה הזאת שאת מתארת שאינך מרגישה הערכה מצד בעלך ושהוא אינו נוטה להקשיב לדעותייך.
הביטי, בזוגיות צעירה אנחנו הרבה פעמים לא נכנסים לעימותים או לויכוחים מחשש להתרחקות ולכאב לב. הבעייה היא שלאט לאט מצטברים להם נושאים רגישים, שלא דיסקסנו אותם, והם כמו אבנית שמצטברת ומפריעה יותר ויותר לתפקוד הזורם והאוהב של הזוגיות. קחי צ'אנס, טיפה סיכון, ושוחחי איתו על רגשותייך - איך את מרגישה כאשר הוא לא מתייעץ איתך, ספרי לו שחסרות לך מחמאות שלו. מצאי את הדרך להגיד לו את זאת תוך שימת דגש על רגשותיך שלך ולא על התנהגותו שלו, עד כמה שזה אפשרי, כי אם תנסחי זאת בדרך שמאשימה אותו - הוא לא יאהב את השיחה, ובאמת אחד הדברים שקורים אצל הרבה בני זוג הוא שהם לא יודעים לנהל שיחה טעונה ומאשימים זה את זו בכל מיני דברים, באווירה ביקורתית ושיפוטית, ועד מהרה כל שיחה חשובה הופכת להיות משהו שלפחות אחד מבני הזוג לא מעוניין להשתתף בה כדי לא "לחטוף"...
החוכמה היא לבנות את השיחה בין בני זוג בתור דבר נעים, שמקרב, שמלמד, שפותח פתח האחד לעולמו של השני. נסי להכריז על מטרה זו בתור הדבר החשוב, ואם מצליחים בכך - לומדים להעלות עוד ועוד נושאים טועונים בתוך השיחה וזה מצויין. אם את חוששת מניהול שיחה כזאת ללא עזרה,, זוהי טכניקה שניתן ללמוד אותה בשיחת ייעוץ זוגי לא ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)