משבר בזוגיות - שאלה לדורית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות - שאלה לדורית
    שירה
    22/12/2008

בעלי ואני נשואים 9 שנים ויש לנו 3 ילדים קטנים מאוד. בעלי הוא אבא נהדר ובעל אוהב ומשקיע. אך חיי השגרה בבית עם 3 ילדים קטנים מאוד המוסים ומעייפים. למרות האינטנסיביות הרבה במטלות הבית והעבודה מחוץ לבית הזוגיות מאוד חשובה לשנינו ואנחנו משתדלים לצאת מידי פעם לבד ואפילו לאחרונה נסענו לסוף שבוע רומנטי ביחד. הבעיה היא שכשחזרנו היה לשנינו מאוד קשה לחזור "למציאות" האינטנסיבית בבית ומאז אנחנו רבים וכרגע בקושי מדברים. בעלי בן אדם מאוד מאוד לחוץ ונוטה להתעצבן בקלות גם מהדברים הכי קטנים. יש לו התפרצויות זעם שגובלות באלימות מילולית, זריקת חפצים, טריקת דלתות, איומים, צעקות וכדומה. בפעם האחרונה שזה קרה (לפני כחודשיים) איימתי בגירושים (שכן הוא תמיד סרב לייעוץ זוגי) במידה והתופעה תחזור והוא הבטיח שישתנה. התופעה חזרה שוב ובגדול ואני עובדת עצות. הפעם הבנתי שאיומים לא יעזרו אז אמרתי לו שאני מאוד אוהבת אותו אבל כך לא אוכל להמשיך לחיות ביחד ושאנחנו צריכים ללכת לייעוץ. בהתחלה הוא סרב אבל למחרת אמר לי שנלך לייעוץ רק לפגישה אחת ורק בשבילי. הוא לא מבין עד כמה הבעיה חמורה וחושב שאם זה קורה רק פעם בכמה זמן אז זה בסדר. הוא לא מבין את הקרע שזה יוצר בזוגיות. בינתיים הוא החליט לנהוג בקרירות וקורקטיות ולהמעיט בדיבורים בכדי לא להגיע למצב של התפרצות. ההרגשה שלי נוראית!!! הייתי רוצה ללכת לייעוץ בהקדם. השאלה היא אם פגישה אחת משותפת יכולה לעזור כאשר הבעל לא ממש מבין את משמעות וחשיבות הפגישה????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה כבר צעד גדול

דורית כהן
    22/12/2008

היי שירה, זה שהוא הסכים להגיע לפגישה אחת זה כבר הישג, כי בשבילו - להודות שצריך עזרה חיצונית זה צעד גדול, לאור הסירוב המתמשך שלו.
    אני מאמינה שזה כבר פתח להכרה שיש דברים שלא ניתן לפתור לבד, וכאשר מישהו מגיע להכרה הזו זה עושה אותו יותר פתוח לקבלת עזרה ולהקשבה. משלב זה לאילך אני מקווה שאיש המקצוע שתבחרו ידע לנווט את שניכם לתהליך של שינוי ואם יהיה צורך להפנות את בעלך לטפל בהתפרצויות שלו - יש כל מיני שיטות לכך.
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו