מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא טוב ליאישה אוהבת22/12/2008
היי ! היחסים של משפחת בעלי כלפיי אינם טובים ומשפיעים על הזוגיות שלנו. שנינו מאוד אוהבים אחד את השנייה ומאוד מחוברים ומפרגנים אך ברגע שמגיע נושא המשפחה שלו מתחיל ויכוח לא נעים. (אין לנו ילדים) כתוצאה מאפליות וחוסר יחס חם וחוסר אכפתיות מצד משפחתו כלפי שנינו אני חשה שאין בי הרצון ללכת לבקרם או להיות בקשר איתם בכלל, מאוד קשה לי להתחבר אליהם. זה התחיל בערך מזמן החתונה ועד היום...לפני החתונה הדברים היו יפים יותר והיו נראים אחרת... בעלי אומר לי שמבחינתו אני יכולה לחיות את החיים שלי בשקט ובאמת מנסה להבין אותי אך בגלל שזו משפחתו לא נעים לי ומצד שני בכל פעם שאני מבליגה אני גורמת לכך שבתוך תוכי אני ממשיכה לסבול. אני ובעלי נמצאים במצב סוציו-אקונומי קשה וכתוצאה אנו עובדים כל יום וכל היום על מנת לבסס את עתידנו. אין לנו זמן איכות ביחד מלבד ערב יום שישי למס' שעות בודדות. כתוצאה מכך, יוצא שאנחנו מתראים אחת לחודש עם משפחתו והם במקום לבוא ולתמוך ולהבין שמאוד קשה לנו לבנות את עתידנו הם פוגעים בנו ועושים אפליות. לבעלי יש לב רחב כמו אוקיינוס ולדעתי אינם מעריכים אותו על כך. כאילו שכחו את כל השנים שבהם היה עוזר בכל התחומים ושהיה עובד קשה מאוד על מנת לכלכל את משפחתו ועכשיו שהוא עובד יותר קשה, למה צריך לשפוט אותו ולהעליב אותו???!!! בכל פעם שאני מתארחת אצלם אני מרגישה שאסור לי לדבר / להביע דיעה (כי המנטליות שלהם שונה משלי) כי אז ייגרם פיצוץ של עקשנות וחילוקי דעות, אז פשוט עדיף שאני לא אפצה את פי. בקיצור, לא כיף לי להיות בקרבתם ולא בחברתם, מבחינתי הם פגעו בי עמוק מאוד ואין בי המקום לסלוח או להתחיל מחדש כי ניסיתי כמה פעמים וזה לא עוזר איתם. אין בהם גם היכולת לראות עד כמה עמוק נפגעתי. במיוחד שאפליות קורות לך מול העיניים שלך! אני לא רוצה לאבד את בעלי, אני יודעת שהוא באמת אוהב אותי והוא משתדל בשבילי המון ואני מרגישה שאם זה יקרה זה יהיה רק בגלל היחס המגעיל של משפחתו כלפיי. אני מבחינתי התחתנתי איתו ולא עם המשפחה שלו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לחפש את הזהב" אפילו אצלם
דורית כהן25/12/2008אישה אוהבת יקרה! צר לי על תחושותייך הקשות. מאוד חשוב להבין במקרה כזה עד כמה חשוב לבעלך לשמור על קשר חזק ואוהב עם משפחתו, עם הוריו, ועד כמה אהבתם והערכתם חשובה לו, ותהיה לו חשובה תמיד. לא כל משפחה יודעת לאמץ אל חיקה את הכלה הטרייה, וכעת את חשה על בשרך את המבחנים שההורים שלו עושים לך, לראות עד כמה את מתאימה לבן האהוב שלהם...ובתקופה הזאת את תחת זכוכית מגדלת. הם בוחנים אותך כבן אדם בפני עצמו, ובוחנים את השינויים שחלים בבן שלהם "בגללך", ובוחנים מה הם מפסידים ממנו שאת מקבלת...
אם תצליחי להבין שכל המבחנים הללו באים ממקום של דאגה אמיתית לשלומו ואהבה רבה אליו, זה יכול לעזור לך לקבל אותם. כרגע, כאשר את כועסת עליהם ומתוסכלת, קשה לך לראות בהם דברים חיוביים. נסי, בתור תרגיל מחשבתי, לראות האם את מצליחה למצוא באמו או באביו גם דברים חיוביים. האם יש למשפחתו הרגלים או ערכים שאת כן מעריכה ויכולה ללמוד מהם? חפשי את ה"זהב" שיש בהם. אם בעלך אוהב אותם ויכול למצוא בהם דברים חיוביים, ודאי שיש בהם משהו קצת חיובי. והאתגר שלך הוא לחפש זאת אצלם, ולהצליח למצוא. נדמה לי שכל דרך אחרת מוליכה לתוצאות הרסניות, כאשר או את תמצאי עצמך מחוץ למשוואה, והוא יחבור אליהם, או שהוא ייאלץ להתנתק מהם בגללך, ויכאב לו ולהם, וגם לך זה לא יהיה טוב. יש להניח שהם שונים בהרבה דברים ממשפחתך שלך, ככה בנוי העולם, שאת פתאום נכנסת פנימה אל תוך משפחה שונה לגמרי, ועלייך להתרגל אליהם, בין אם הם קולטים אותך יפה ובין אם לא. המון נשים נמצאות במצב דומה, ונדרשת כאן אינטליגנציה רגשית גבוהה, כדי להצליח, אם ההורים שלו לא עושים בעצמם את המאמץ לקלוט אותך. בהצלחה...מקווה שעזרתי במעט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)