משבר חריף בנישואים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר חריף בנישואים
    תמר
    22/07/2007

בעלי ואני חיים יחד כ-7 שנים, לנו שלושה ילדים הקטן בן חצי שנה והגדול בן 4.5 . חיי הנישואין שלנו מאופיינים במריבות רבות. היינו אצל יועץ זוגי במשך שלוש פגישות אך הוא לא הועיל לנו בדבר. המצב כיום חמור ביותר. בעלי טוען כי הוא לא אוהב אותי. אנחנו לא מצליחים לתקשר אלא רק לריב. אין כבר אינטימיות ביחסיינו. בעבר היה לבעלי, קשר עם אישה אחרת - לדבריו, הקשר היה אפלטוני בלבד. הוא לא מוכן לנסות מטפל זוגי נוסף ואני לא יודעת איך לתקשר עימו עוד או לנסות והביא למערכת יחסים טובה יותר. יש לי רגשות עזים כלפי בעלי, אולם קשה לי לחיות איתו בידיעה כי אין הוא אוהב אותי. התחושה שהוא מעניק לי היא כי הוא אינו מעריך אותי בתור אדם. לדעתי הוא נשאר איתי רק בגלל הילדים. אני ממש לא יודעת מה לעשות. אולי תוכלו לתת לי עיצה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר חריף בנישואים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תתחילי מעבודה על ההתפתחות שלך

דורית כהן
    22/07/2007

תמר יקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
    מכיוון שבעלך לא מוכן ללכת לייעוץ נוסף, הדבר היחידי שאת יכולה לעשות (מכיוון שהוא לא מוכן) הוא לעבוד על עצמך. למשל ללכת בעצמך לטיפול נפשי, או לסדנת צמיחה (כמו הפורום של לנדמרק), כדי שתוכלי להתבונן בחייך ולקבל החלטות חשובות. כי את אומרת שקשה לך לחיות איתו בהרגשה שהוא לא אוהב אותך, ואפשר להבין אותך. צפי לכך שאם את תלכי - יתחילו כל מיני שינויים - חלקם לטובה, למשל בתחום התקשורת, יכולים להיות פחות ריבים ויותר מחוות של אהבה, ולפעמים דברים משתנים עבור שני בני הזוג גם אם רק אחד מהם עובר את התהליך.
    אך יתכן גם שיהיו שינויים לרעה, כמו שלפעמים בן זוג שאינו שותף לתהליך הצמיחה - זה מאיים עליו, והוא נכנס להתנגדויות כלפי התהליכים שאת מתחילה לעבור.
    בכל מקרה, אני לא מציעה לך להישאר במצב העכשוי מבלי לעשות עם זה כלום, כי תמצאי את עצמך בעוד כמה שנים באותו מצב רק יותר שחוקה ויותר מבוגרת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו