התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    רחלי
    29/12/2008

אני בסוף שנות העשרים. אני ובן זוגי, שבעה חדשים יחד. מערכת היחסים שלנו נהדרת, אין לי טענות. פה ושם ויכוחים (כמו בכל קשר בריא), אבל בסה"כ יכולה לומר שיש הידברות, כנות ,רצון להקשבה, פתרון בעיות בדרך נכונה, ויחסים של פתיחות מאוד גדולה. מדברים על הכל. מכבדים איש את רעהו.מפנקים. לפני שבוע הציע לי בן זוגי לעבור לגור בדירתו,( ומרגע זה, אמר,שהדירה הזו תהיה של שנינו.) כמובן ששמחתי, וזה דבר שכבר דיברנו עליו לא מעט לאחרונה. הסכמתי. לאחר כמה ימים החלו לצוץ אצלי תהיות ומחשבות, האם זה הצעד הנכון לעשות, האם זה הזמן לעשות את זה. אני מניחה, שלפני כל צעד חדש מתרוצצות מחשבות ותהיות ואם לא מנסים אז איך נדע? ובכל זאת עולות אצלי כל מיני מחשבות שאם אעבור אליו ולפתע יקרה משהו- לא יהיה לי לאן לחזור (אם אעזוב את דירתי שלי עכשיו), משפחתי גרה מאוד רחוק ממני (גיאוגרפית)..וכל מיני תהיות... מצד אחד משהו בי אומר לי שזה הצעד הנכון, אנחנו בשלב מאוד מתקדם בקשר והכל פתוח וכנה אצלנו, זה ברור שזה זמן מתאים מבחינת התפתחות הקשר. מצד שני אני מרגישה שאולי צריך לתת לזה קצת זמן. מבולבלת מאוד. אשמח לשמוע עצות מעניינות להתמודדות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגורים יחד הם מבחן חשוב והכרחי לזוג

דורית כהן
    30/12/2008

בילבי היקרה, שאלה לי אלייך - האם כבר גרת אי פעם עם בן זוג? או שזאת הפעם הראשונה שאת עומדת בפני האפשרות הזאת?
    מכיוון שאת כבר בגיל בו חלק מן האנשים שוקלים להיכנס ליחסים רציניים, עם בדיקה האם היחסים יוליכו להקמת משפחה - אני חושבת שזה הצעד הנכון לעשות, אם את רואה בו פוטנציאלית בן זוג מתאים להקמת משפחה.
    יחד עם זה, המעבר למגורים משותפים הוא המון פעמים מבחן רציני לזוגיות, וכנראה מכך את נרתעת וחוששת. רמת החיכוך גוברת, השונות הבין אישית בולטת יותר, הרגלים שונים, סדר יום שונה, ערכים שונים, פערים בחשק המיני - על כל אלו צריך למצוא דרכים להתגבר, והיכולת למצוא את הדרכים האלו היא החשובה, כי יש לצפות שהחיכוחים ייוצרו, השאלה היא רק עד כמה תצליחו להתגבר עליהם ולהישאר אוהבים.
    ההגיון אומר שזהו המבחן - האם להישאר עם בן הזוג הזה או לחפש מישהו יותר מתאים.
    לכן - חששותייך מובנים, צפויים ונכונים: המגורים יחד עלולים (אך לא בהכרח, כמובן, הרבה זוגות עוברים מן השלב הזה לחתונה...) לגרום לדעיכת הזוגיות, אבל יחד עם זה - אם זה מה שיקרה - האם לא כדאי לדעת זאת מוקדם ככל האפשר?
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

רחלי
    31/12/2008

דורית שלום, לשאלתך- זוהי פעם ראשונה שאני עוברת לגור עם בן זוג. (היו לי מספר בני זוג לפניו, אך לא גרתי איתם) באופן טבעי, החששות הם בהתאם. אני מניחה שזהו צעד נכון בשלב זה של היחסים ורק בדרך זו נוכל לדעת לאן ממשיכים. מאוד מעריכה את תשובתך הכנה. עזרת לי מאוד. תודה רבה.(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו