מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה...המתלבטת10/03/2007
שלום
המצב הוא כ"כ מסובך שאיני יודעת מאיפה להתחיל.. היה לי חבר שלוש שנים, זו הייתה אהבת אמת, פגשתי אותו בגיל 23,הייתי בתולה והוא היה הקשר הרציני היחיד שלי. הוא אהב אותי אהבת נפש למרות שפחדתי פחד עצום מחדירה. אני יודעת שזה ה-דבר שמחזק, הדבק שמחבר בני זוג.. היו חלופות לחדירה, הוא גמר בחוץ וכ'ו, וגם ניסיתי לענג אותו בדרכים אחרות.. הוא אהב אותי אהבת נפש, עד כדי כך שהחזיק מעמד כל הייבוש הזה איתי- שלוש שנים!! (מסירה בפניו את הכובע) שנתיים מתוכם שכרנו דירה וגרנו יחד, יצאנו הרבה עשינו המון דברים יחד,היה מדהים.. עד שבאיזה שלב נגמרה לו הסבלנות, ונפרדנו, לצערי גם נראה לי שבאיזה שלב הוא לקח אותי כדבר שהוא מובן מאליו.. עברו שנתיים מאז, יצאתי פה ושם, אבל חדירה עוד לא הייתה (כן, אני כיום בת 28!), כל אותו הזמן הוא "שמר אותי על אש קטנה", בעודו טס לחו"ל ויוצא עם אחרות.הייתה לו חברה שנה, והייתה תקופה בה ניתקתי איתו קשר כי לא הייתי מסוגלת להמשיך הלאה ככה. סוף סוף החלמתי ממנו, והנה הוא חידש את הקשר, אמר שלא מסוגל להיות מנותק ממני, ואמר שהוא נשבע לא לפגוע בי יותר ולכן לא יודע אם כדאי להתקאמבק.. כתב שאין מישהי שהוא אוהב יותר ממני ולכן הוא רוצה להפרד ממנה. והיה איתי בקשר במיילים, נפגשנו אחרי שנתיים שלא התראינו, היה כיף, אבל מהמיילים שהוא שולח אני רואה ברשימת התפוצה שורה של בחורות שהוא הכיר מאז שנפגשנו, ותוהה, אם יהיה קאמבק, מה יבטיח לי שהוא לא יעשה לי מה שעשה לה? ישמור אותה ככה על אש קטנה במיילים וכשיבין שהוא מעדיף אותה יחזור אליה? אני עדיין אוהבת אותו מאוד, אבל כל הקטע של אמון- נפגם. ואני לא יודעת אם אהיה מאושרת איתו. יש גם את הקטע של הסקס, הכי נורא יהיה אם נתקאמבק והוא יגלה שדבר לא השתנה בתחום הזה.. עודני חסרת נסיון, והפער גדול. שוב הוא לוקח אותי כדבר שהוא מובן מאליו, הוא עזב אותה- ואני אקבל אותו אלי ללא תנאי, בזרועות פתוחות? כיצד לגרום לו להבין את בעיית האמון והקבלה שלי כמובנת מאליה? את הבעיה של הסקס נראה לי אפתור אצל איזה סקסולוג.. זה לא התחום של הפורום הזה, נראה לי. והאם בכלל כדאי לי לחזור אליו? עצם זה שעזב אותי בעבר- מאיפה לי הבטחון שלא יעזוב אותי שוב? כיצד אוכל לדעת אם הוא רציני בכוונותיו כלפי? כי אני ממש לא מעוניינת לעבור שוב את כל התהליך הקשה שעברתי בדרך להחלמה.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוח
המתלבטת10/03/2007ניסוח ברור יותר: כיצד אגרום לו להבין את בעיית האמון ואת העניין של ה"קבלה שלו אותי כדבר מובן מאליו"? כלומר, הוא יודע כמה אני אוהבת אותו, וברור לו שאקבל אותו אליי בזרועות פתוחות.וזו הסיבה שאני עשויה להיות "מובנת מאליה" לגביו, דבר שבעיניי די בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר נשמרים מלהיפגע...
דורית כהן11/03/2007שלום לך, מתלבטת.
כמה דברים...ראשית מה זה בשבילך "להיות עבורו מובנת מאליו", מה עלול לקרות?
נשמע לי שאת מאוד מפחדת להתמסר ולסמוך, כנראה קרה משהו שמאוד פגע בך בעבר ואולי כדאי לך לברר עם עצמך מה גרם לעוצמות הללו, כי כמו שניסחת זאת, בתקופתנו מאוד לא מקובל לקיים יחסי זוגיות שלוש שנים ולא להגיע לחדירה, ואף לתת ליחסים להתמסמס בגלל בעייה זו, כמו שכתבת.
וגם עכשו שמסתמנת אפשרות של חזרה אליו, את מאוד זהירה וחשדנית - עושה הכל כדי לא להיפגע.
מי שחי כדי לא להיפגע מפסיד די הרבה בחיים. אינטימיות, התרגשות עילאית, חשיפת רגשות אמיתיים, ללכת עד הסוף, עד הקצה. הכל כדי שלא יקרה משהו כואב מדי. אז אולי לא יקרה משהו כואב מדי, אבל את עלולה לחיות על יד החיים במקום את החיים.
החדשות הטובות הן שיש לכל אחד מאיתנו יכולת להתאושש, להרגיע את עצמנו, ואפשר לשכלל את היכולות הללו, כך שלא נהיה כל כך מודאגים מן הכאב הבא. כיוון נוסף הוא לסמוך יותר על עצמך, לדעת, בינך לבין עצמך, מה את שווה, עד כמה את כמו שאת - בסדר, ראוייה לאהוב ולהיאהב, אם לא איתו אז עם מישהו אחר. העולם גדול ורחב.
בנושא החדירה, אולי באמת כדאי לקבל ייעוץ איך לעשות זאת כך שלא תהיה טראומה. דווקא עכשו, שהבחור הנ"ל כבר מגיע יותר מנוסה, יכול להיות שאם תוכלי להייות מאוד פתוחה בפניו, גם נפשית וגם פיזית, דווקא הוא יכול להיות מאוד עדין איתך.
מקווה שהדברים שלי יפתחו לך איזשהו פתח, יקירתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)