בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    יעל29
    23/07/2007

אנחנו זוג בני 29,נשואים מגיל 20,ללא ילדים מתוך אי רצון שלי בילדים בנתיים.בעלי רוצה מאד ילדים,ומתוסכל מהמצב.שנינו עובדים מהבוקר עד הלילה ובמקביל מסיימים תואר שני.בקיצור מאד עסוקים,וכמעט ולא עושים כלום ביחד.יוצא שאנחנו עובדים הרבה פעמים יחד ובעלי כל הזמן מבקר אותי בחומה,משפיל,ומדבר אלי לא יפה.לפעמים זה עובר את הגבול כשהוא עושה את זה ליד חברים ומשפחה,ואפילו הוריו העירו לו על כך ליד כולם.לי יש חששות ופחדים מהריון ולידה באופן כללי,אבל גם בלי קשר אני מרגישה שאני מאד לבד בתוך הקשר שלנו.הוא לא עושה כלום בבית,תמיד צריך שאני אגיד לו מה לעשות,וגם אם אני מבקשת הוא לא עושה,כי הוא עסוק/רואה טלויזיה,וכ"ו.אין לי חשק ללדת כך,ילד,כי אני יודעת שכל האחריות תיפול עלי.(הוא רוצה 5 ילדים)כששאלתי כיצד הוא רואה את עצמו כאבא,הוא אמר שהוא ירצה שאני אגיד לו מה לעשות,ושמתוקף זה שהוא גבר הוא יפרנס וכמעט לא יהיה בבית.אני מרגישה יותר כאילו אני אמא שלו,ואין לי כוחות לאחריות הזאת.ניסיתי לדבר איתו על זה אתמול,אמרתי ושפכתי כל מה שאני מרגישה,שהוא מדבר אלי לא יפה,מעליב,וצוחק עלי,ושאני מרגישה שהוא לא מקשיב לי בכלל.לדוגמה כשאני לא מרגישה טוב ומספרת לו על זה,הוא לא מגיב ומתחיל לספר משהו אחר.האם יש לו בעיית קשב??בתגובה קיבלתי מטח של כעסים מצידו שאני מנסה לשנות אותו ולאלף אותו והוא לא מוכן לזה.שככה הוא וזהו.אני לא יודעת מה לעשות.האם כל הגברים כאלה?אני אתן דוגמה למריבה שהייתה לנו :בשבוע שעבר הוא היה אמור לצאת למילואים והתקשרו והודיעו לו שאין צורך ושיש לו עוד לילה להיות בבית,כל כך שמחנו על זה יחד...סיימנו לעבוד ב 21:00 והגענו הבייתה,התחלנו להתארגן לראות קצת טלויזיה יחד,ופתאום החברים מהמילואים מתקשרים אליו ומזמינים אותו לצאת איתם.הוא אמר שהוא יבדוק איתי וייתן להם תשובה.האמת היא שלא התאים לו שהוא ייצא איתם כי נורא רציתי להעביר עוד ערב יחד איתו(אנחנו כמעט ולא מתראים,רק בערבים כשאנחנו סחוטים מעייפות)ואז הוא התחיל להשתולל ואמר שהוא מרגיש בכלא,ומה פתאום שאני אחליט שהוא לא ייצא.אמרתי שאני לא מחליטה,אבל שהוא שאל מה אני מעדיפה ועניתי את האמת.מאותו רגע,הוא הפסיק לדבר איתי,נשכב על המיטה,וזהו...שום דיבורים,אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שהבעתי את דעתי,ותמיד הוא עושה מה שהוא רוצה,ואני שותקת....(לא רוצה להיות "פולנייה" ונותנת לו המון המון חופש)גם בגלל שידעתי שלמחרת הוא יראה את החברה מהמילואים לא הבנתי מה הדחיפות לראות אותם בערב שלפני....וככה הוא הלך בכעס למילואים...אני ממש בספקות האם אני בקשר הנכון.אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך עליו,אם אני מבקשת/אבקש דברים כשיהיו ילדים,אני תמיד אקבל סירוב,או פרצוף חמוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעל יקרה

רחל
    24/07/2007

כנראה שהוא רואה אותך כדבר קבוע בחייו בלי קשר למה שיגיד או יעשה.
    את צריכה לגרום לו להבין שאסור לו לחשוב שתישארי איתו בכל מצב, אסור לו לדבר אליך לא יפה, הבסיס לחיי נישואין מאושרים הוא הכבוד ההדדי. את בחורה משכילה ועצמאית כלכלית, אין לכם ילדים אז למה את מקבלת את ההתנהגות הזאת למה את לא משדרת לו את כוחך? את הרי יכולה לעזוב מתי שתירצי. אם הוא יבין שאת לא חייבת להיות איתו והוא הקובע (לפי יחסו אליך) אז הוא ישנה את התנהגותו (במידה והוא אוהב אותך ורוצה להמשיך בחיים משותפים איתך) ואם לא ישנה התנהגותו תדעי שצריך ללכת וטוב עכשיו מאשר בעוד שנה או עם ילד.
    חכי בנושא הילד עד שתיראי שיחסו ישתנה אליך.
    דבר אחרון- אם את רוצה שיכבד אותך לאורך כל חייכם המשותפים לעולם אל תראי לו חולשה, תמיד תתני לו להבין שאת יכולה להסתדר מצויין בלעדיו.
    בהצלחה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות בעייתית

יהודית ברגמן
    24/07/2007

יעל יקרה!
    ברור שככה אי אפשר, לא נכון ולא בריא להמשיך. זה לא נישואים. אין משותף ביניכם, אין אהבה, אין הערכה וכבוד מצידו, אין תקשורת. לא ציינת אם את אוהבת אותו או מעריכה אותו וכנראה שלא במקרה. אם את מרגישה רע כבר עכשיו בקשר ולא נוח ולא מתאים לך לשרת את סגנון החיים שהוא מבקש לעצמו - זה הזמן לפרק לפני שתהיי מטופלת בילדים שרק יחמירו את המצב. שווה להציף ולדבר על הכל ואם אין נכונות מבחינתו להתעמת ואינו עושה מעשים כנים להשתנות - המסקנה היחידה היא שלא כדאי להכנס לזה עמוק יותר. זה לא הקשר ולא הבן אדם הנכון לך ועליך לשקול פרידה. אל תשדרי חולשה. מגיע לך יותר בחיים. את עדיין צעירה וכל החיים לפניך ואת יכולה בהחלט לבנות חיים אחרים - מאושרים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו