מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדורית היקרה!תמר23/07/2007
איך מסבירים לבעל-(שלא מבין) שהתלות הכלכלית שלנו בהוריו גורמת לשליטה שלהם בחיינו,התערבות,יחס משפיל,חוסר כבוד וזלזול ?
הרי שנינו עובדים, וברור שמוטב שיכנס עוד כסף אך המצב הוא שיש פלוס בבנק והרבה מינוסים בחיים.
כיצד לשכנע אותו לוותר על הכסף תמורת יחס הולם???
אשמח לתגובה,
נועה.ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת זוגית
דורית כהן24/07/2007נועה יקרה,
את מבקשת ממני לעזור לך לשכנע את בעלך שהוא טועה.
הנקודה היא לא הטיעונים המסויימים שיעזרו לך, אלא שיש ביניכם פער ומחלוקת בנושא הזה, והוא מכניס אתכם לויכוח קשה, אולי לריבים, וגורם מן הסתם להתרחקות ביניכם.
בזוגיות מידי פעם עולים נושאים כאלה ואחרים שגורמים לויכוחים, ומעמידים במבחן את יכולת התקשורת שלכם.
מה שיעזור לכם הוא אם תצליחו לנהל שיחה שבה כל אחד יוכל להגיד את דעתו ואת רגשותיו ודאגותיו בצורה מלאה, בלי שהשני יפריע לו, ולאחר מכן לראות מהן האופציות השונות שניתן לבצע. לא נראה לי נכון לחמש אותך בטיעונים נגד עמדתו, כי אני יוצאת מן ההנחה שגם הוא, כמוך, מרגיש שהוא צודק, מן הסתם השיקולים שלו הם שונים משלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית-הבהרה קטנה..
תמר25/07/2007היי דורית,
לא התכוונתי שתכיני לי תחמושת של טיעונים...
בסכ"ה הייתי שמחה לדעת את דעתך בצעד שאני הולכת לעשות שלא יהיה קל גם בשבילי, ושוב להזכירך בבעיה:
הורים שנותנים כסף וכל הזמן דורשים בתמורה יחס ולהיות מעורבים באופן חונק אז לא בריא ולא נכון לזוגיות לקחת מהם כסף.
מובן שכל סכום מסייע, אך תודה לאל נולדנו עם ידיים ורגליים ואנחנו בריאים ועובדים ויכולים להחזיק את עצמנו.
אני יודעת מראש שבעלי יתנגד כי הוא אוהב חיי נוחות והתרגל אליהם אך את לא מבינה עד כמה זה הרסני-במיוחד שמדובר בנו.
זה נכון שיש פער תקשורתי אדיר ביננו-עד כמה שזה נשמע נורא וטעון שיפור ואני צריכה לחשוב המון איך אני מנסחת ומתבטאת כלפיו כדי להשמע הכי פייר שאפשר ושהוא יבין שזה בא ממקום של דווקא לשפר את היחסים עם הוריו ולא להתרחק מהם-
כי אני מאמינה שברגע שלא נהיה תלותיים כל צד יותר יכבד את עצמו
ויהיה ראוי למרחב שלו.
רציתי לדעת האם את מצודדת בגישה הזו?
תודה ויום ניעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשמעת כמו...
רונה25/07/2007אחת שחושבת שהיא צודקת וחכמה וחשוב לה שיגידו לה את זה גם.....לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונה: "הפוסל במומו פוסל!"
יקיר25/07/2007רונה מרושעת, האם חשבת שדברי החוכמה שלך שנאמרו ביוהרה מרגיזה, יישמעו ויתקבלו באהדה?! האם את יודעת שלפי כל ספרי הפסיכולוגיה אנשים מוצאים את המומים שלהם אצל אחרים כמו מבט במראה ?! האם יפה לך לעקוץ!? בכך את מסופקת, כשאת רוטנת ומעיפה זעמך ותחלואיך על אחרים?! זה מרושע. אולי לבחורה הנחמדה היה באמת משהו חשוב שביקשה לשאול?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת זוגית .
יהודית ברגמן25/07/2007נועה יקרה!
אני מסכימה עם דורית, שאיכות ויכולת התקשורת ביניכם בתוך הזוגיות חשובה יותר מנושא הוויכוח. ואם נִכָּנֶס בכל זאת לנושא הויכוח, לדעתי, אין בהכרח קשר לקבלת הכסף מהוריו לבין החשיפה להתערבות יתר מצדם בחייכם. ישנם הורים שמתערבים בחיי הזוג הצעיר, גם ללא תמיכה כספית. על אף שיתכן ותלות כספית מעודדת חולשה במידה ולא שמים גבולות. אפשר להיתמך בהם ויחד עם זאת לבקש את המרחב לו אתם זקוקים. כל צד צריך לכבד את עצמו וזולתו ואתם ראויים למרחב שלכם בלי כל קשר למתן או אי מתן הכסף. וכל עוד לא מתאפשר לכם להתקיים ברמה שהורגלתם ובזכות עצמכם, כדאי שתדונו על כך שניכם ביחד ובשיחה כנה וגלויה ועם כבוד הדדי והבנה. אני מניחה שאם יחד ולאחר שתגבשו יחד את הטיעונים לצורך בפרטיות שלכם, ללא קשר לתמורה הכספית - וביחד תציגו את עמדתכם, ההורים יכבדו את בקשתכם לצמוח בפרטיות. כי לא ראוי שהעזרה הכספית תהווה תנאי ליחס ביניכם ולעצם היותם שולטים ומעורבים באופן חונק בחייכם כזוג. לא קונים יחס בכסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה!
דורית כהן25/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*****אני עוקב אחרי הפורום בשקיקה **
שון05/08/2007דורית ויהודית מקסימות
שתיכן מדהימות .
זה הפורום האיכפתי ביותר שנתקלתי בו בנושא זוגיות .
אהבתי את האופטימיות והגישה החיובית שאתן מקנות פה.
יישר כוחכן
תודה.
סטודנט לפסיכולוגיה,
שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)