להכיר יותר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להכיר יותר
    אנה
    08/01/2009

היי , אני עם חבר שלי שלושה חודשים , אנחנו מסתדרים טוב , יש לנו תחומי עניין משותפים , יש בינינו הבדלים , עד עכשיו כמעט לא רבנו , לפעמים אני מרגישה שהוא מנסה לרצות אותי או לא לעשות משהו שיפריע לי ואולי אני טועה , מה שמפריע לי זה שאני מרגישה שאין בינינו שיחות עמוקות , למשל הוא אף פעם לא שאל אותי על הקשרים שלי הקודמים , אני דיברתי על מישהו שהייתי תקופה קצרה איתו לפני שהכרתי אותו אך זו היחיתה יוזמה שלי והוא לא שאל הרבה שאלות בנוגע לזה , אפילו אחד הפעמים שהייתי איתו האקס שלח לי הודעה שהוא מתגעע ואולי נחזיר את הקשר ואני בכוונה הראיתי לו את ההודעה , אך הרגשתי שזה לא ממש עניין איתו והסתפק לומר "כנראה הבחור מתקשה לשכוח אותך " , אנחנו נפגשים כמה פעמים בשבוע ומדברים בטלפון , אך אני מרגישה שלפעמים שהשיחות שלנו חוזרות על עצמן , למשל גם פעם דיברנו על ריבים במשפחה ובין ההורים , והזכרתי שלהורים היה להם הרבה בעיות בילדות ואני הייתי קצת מושפעת בזה אך עבדתי על עצמי והתגברתי על זה , הוא הגיב שכן שבכל משפחה היה קורה , לא ניסה לכנס לעומק הדברים . אני אוהבת אותו וגם הוא ואנחנו מתכוונים לקשר רציני , אך אני לא מצליחה למצוא את הכלים לתת לו יותר להיפתח אליי או לנהל שיחות לעומק או לנסות לבחון את הנקודות החלשות שיש בו , כי הוא כל הזמן רגוע , אף פעם לא לחוץ אף פעם לא עצבני . סליחה שזה ארוך אך אני מרגישה שצריכה עזרה להתמודד עם המצב הזה . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להכיר יותר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יכולת ביטוי

דורית כהן
    13/01/2009

אנה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי. מנסיוני, השיחות הכי מעניינות ומרתקות קורות אצל רוב הזוגות דווקא בתחילת ההיכרות, ובהמשך קורית דעיכה משום שאחרי שמכירים כבר היטב, אתה די מנחש וצופה את תגובת הצד השני והרבה פעמים אינך משתף אותו בדבר מסויים כי אינך מעוניין לשמוע את התגובה ה צ פ ו י י ה הלא נעימה שלו... ובתחילת ההיכרות, הכל חדש ולא ידוע ומסקרן, ויש היפתחות וזה מאוד נעים. מה שאת מספרת הוא יוצא דופן. אז אני יכולה לחשוב על שני הסברים:
    או שהבחור באמת סגור ואין לו כושר ביטוי מוצלח, וזאת תכונה שקשה מאוד לשפר. אפשר, אבל דורש הליכה לסדנאות תקשורת ומודעות עצמית וצמיחה...
    או שיש לו יכולת ביטוי, אבל הוא נזהר איתך, אולי כתוצאה מחווייה טראומטית קודמת, עם מישהי אחרת, שבה מילים שנפלטו לו או צורת הביטוי שלו גרמה לעלבון או פגיעה ולתוצאות שליליות בקשר, והוא החליט להיזהר בפעם הבאה...
    בכלל, הרבה פעמים אנחנו חווים טראומה במערכת יחסים מסויימת ונשבעים לעצמנו שבפעם הבאה זה יהיה לגמרי הפוך, ולפעמעים ההפוך הזה הוא מוגזם בכיוון השני.
    אבל הסיכוי הוא יותר גדול שאדם בעל יכולת ביטוי טובה לא יבחר לשתוק ולהיסגר, אז אני מנחשת שהאפשרות הראשונה היא יותר סבירה. חשבי היטב האם את מוכנה לחיות עם בן זוג כזה והאם מה שעכשו מפריע לך לא עלול להוות מוקש רציני במשך השנים. אגב, אם את מסוגלת לקבל את התכונה הזאת בו ולחפש לך פרטנרים אחרים לשיחות נפש - זאת בהחלט אפשרות. עלייך פשוט להשלים עם כך ולא ללחוץ אותו, כי זה עלול לעשות בדיוק את ההיפך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו