מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהמאיה א09/01/2009
שלום. אני ממש בבעיה בחיי הנישואין מהרבה בחינותאני יתחיל כרגע מדבר אחד . קודם כל אנו נשואים 7 וחצי שנים ויש לנו ילדה בת 7 . אני כמעט לא יכולה לבקש או להעיר לבעלי על דברים מבלי שהוא יתנפל עלי אני ממש יושבת וחושבת אם כדאי להגיד לו משהו כי אח"כ אני מצטערת על זה(הרבה פעמים). למשל: אנו בבעיות כלכליות ותמיד רציתי מדפסת אז בעלי היה אומר תקני אז אני אומרת אין לנו אפשרות כלכלית כרגע כמה פעמים זה קרה שהינו בקניות ולא קניתי למרות שמאוד רציתי. בעלי לפני מספר ימים עשה לי מעין הפתעה קנה מדפסת שעלתה 600 ש"ח לא אמרתי לו כלום ושמחתי אך זה מאוד מציק לי כי הוא ידע שרציתי תמיד אבל אמרתי שאין אפשרות אז אני לא קונה . א. אני מרגישה שכאילו הוא זילזל במה שאמרתי ,אני רציתי כ"כ כבר הרבה זמן ולא הסכמתי להוציא את הסכום כי כרגע יש הוצאות יותר חשובות והוא פתאום קונה וכאילו שם פס על מה שאמרתי . הוא סיפר לי שהוא רצה לקנות במזומן ואז חבר לעבודה אמר למה במזומן בוא אני אתן לך את הישראכרט שלי ותתן לי כל חודש את הסכום אז הוא באמת עשה בשישה תשלומים. אני בסך הכל רוצ ה להגיד לו שבפעם הבאה שקונה משהו בסכום כזה גבוה( בשבילנו זה משמעותי) שיתייעץ איתי לפני כן(ובנוסף הוא עושה לי התחייבות ותשלומים על דבר שלא חייבים ואני לא רוצה) יש כסף קונים אין לא קונים . הבעיה שאם אני יגיד לו אז הוא יגיד לי את רוצה לשלוט אם את היית רוצה לקנות בסכום כזה אז לא ההית שואלת אותי היית קונה, לך מותר אבל לי אסור. האמת שיש בזה משהו אבל אני יותר מחושבת חושבת על הוצאות והכנסות והוא לא ממש בעיניינים. הוא גם יכול להגיד לי רוצים לשמח אותך ואת באה בטענות (למרות שהוא יותר רצה זאת גם בשביל ההנאה שלו). אני לא יודעת אם להגיד לו שבפעם הבאה יתייעץ איתי או לא להגיד. אם אני לא יגיד אז הוא ירגיש שהוא יכול לקנות מה שבא לו מבלי להתייעץ ואני רוצה לעשות את ההתחשבנות הכלכלית מבלי שתבוא לי הוצאה כזו במפתיע. ואם אני יגיד לו זה עלול להוביל לויכוחים ושאני רוצה לשלוט וכו... מה לעשות. חשבתי אולי לעזוב את זה הפעם ואם זה באמת ענין של פעם ב... אז לא נורא אבל אם אני ישתוק ועוד כמה זמן הוא יקנה משהו יקר ולא יתייעץ איתי ואני יגיד לו משהו על זה אז הוא יגיד לי :על המדפסת לא אמרת לי כלום כי את רצית אז זה היה בסדר אבל עכשיו יש לך טענות כי זה לא משהו שאת רצית. מה לעשות הוא גם ילדותי הרבה פעמים ,הגעתי למצב שאני פוחדת לדבר כי אז הוא כ"כ כועס . יש לי עוד בעיה איתו לדוגמא:הוא הרבה על המחשב הוא מגיע הביתה אחה"צ והוא בקושי איתי אוכל מדברים כמה מילים תוך כדי והוא הולך למחשב ואם הוא לא במחשב והוא עושה לי מעין טובה והוא לידי אז הוא שקוע בחדשות, אז ביקשתי ממנו שישים גבולות יש לו אישה וילדה אז הוא אומר תמיד אמרתי שאם אני עושה משהו שאת לא שייכת לו זה מפריע לך ואני מסבירה לו שזה לא נכון רק אמרתי שאין לו גבולות. והוא לא רוצה ייעוץ. אנא עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בתקשורת
דורית כהן13/01/2009מאיה היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי.
הדברים שאת מתארת מקורם בחוסר תקשורת מתאימה ביניכם. לצערי אינני יכולה ללמד תקשורת דרך האינטרנט. אין מנוס מללכת לייעוץ קצר מועד, שבו פשוט תלמדו מספר כלים פשוטים שיקלו עליכם לנהל שיחות יותר נעימות, ללא כל החששות שאת מתארת - חשש מן התגובה שלו אם תגידי מה שאת חושבת.
אלה חבלי ילדות של כל קשר נישואין כמעט, והרבה זוגות מצליחים להתגבר על הקשיים האלו עם הזמן ולפתח תקשורת לא רעה ביניהם. אבל ישנם זוגות שלא מתקדמים ונשארים תקועים והתסכול והכעס מצטברים ומרעילים את האהבה. כי כאשר את מרגישה חסומה ולא אומרת דברים שחשובים לך, את גם עלולה להיות במקום שלא תרצי להתקרב אליו פיזית, והסקס ביניכם ייפגע אף הוא. כאשר עומד כעס ואינו נאמר, הוא הופך לטינה מתמשכת. בעיני כעס זה רגש טבעי וקורה המון פעמים אצל כל זוג, והשאלה היא מה עושים איתו. איך מבטאים אותו, ואיך בן הזוג מגיב לכעס. אם תצליחו להגיע להבנה שכעס הוא בלתי נמנע, ושזה לא סוף העולם אם יש כעס, אולי תצליחו להיות יותר חופשיים לבטא את הרצונות והדעות האמיתיים שלכם זה כלפי זה. עד שזה לא יקרה - האינטימיות הרגשית והגופנית שלכם תיפגע יותר ויותר, ואני מציעה לך לא להמתין עם זה, כי זה מסכן את כל הזוגיות שלך.
לגבי ביקורת כלפיו, תשאלי אותו ברגע של קירבה ביניכם, איך הוא היה רוצה שתעירי לו מבחינת טון הדיבור או ניסוח הדברים שלך. הרבה גברים רגישים במיוחד לביקורת והם נאטמים ונפגעים מכך וכועסים בחזרה או מנתקים את השיחה כדי לא לחוות ביקורת. לכן זה משהו שכדאי לדבר עליו באופן עקרוני, כדי שתביני את הרגישויות שלו. יש דרכים נעימות ובונות יותר להביע ביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)