מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ללכת עם הראש או עם הלב?תותי11/01/2009
אז ככה,אני נמצאת במצב קשה מאוד עבורי, אני מרגישה שאני נמצאת בצומת דרכים ולא ממש יודעת לאן לפנות.אני בת 24, אני יוצאת עם מישהו ב-4 שנים האחרונות,הוא בן אדם מדהים, באמת, טוב לב ,רגוע ,אוהב, ונותן, אבל מצד שני תמיד הרגשתי שחסר לי משהו כאילו משהו לא מספק אותי,תמיד הרגשתי שמשהו מציק לי,אני לא יודעת אם הבעיה היא אצלו או שאצלי, באופן כללי אני מרגישה שאני רוצה פשוט לאהוב, להתאהב במישהו עד הגג להרגיש שאני לא יכולה לנשום מרוב אהבה.... אני יודעת שחיים זוגיים הם ממש לא פשוטים ולכן אני חושבת לעצמי אם מה שיש לנו יספיק בכדי לשרוד חיי נישואים, זה לא שאני לא אוהבת אותו פשוט נראה לי שלא מספיק.... עכשיו כשאנחנו כבר 4 שנים יחד ומערכת היחסים שלנו הולכת לכיוון רציני יותר אני עומדת בפני דילמה רצינית, כי מצד אחד, כמו שכבר ציינתי, אני צמאה לאהבה(שזה דבר מוזר בפני עצמו כי תמיד נהגתי להגדיר את עצמי כבן אדם ריאלי שאוהב מהראש ולא מהלב),ומצד שני אני יודעת שנורא קשה להשיג מערכות יחסים טובות ויציבות כמו שיש בינינו, ושאין הרבה גברים שיוכלו לאהוב ולהעניק כמותו, בלי קשר לעובדה שנורא קשה לי להתנתק ממנו,הוא כבר הפך להיות חלק ממני....(כבר ניסיתי בעבר), אז מה עליי לעשות?להישאר עם הגבר המושלם אבל עם תהיות, ספקות וחוסר שביעות רצון? או ללכת לחפש את שאהבה נפשי?, אם ניתן בכלל למצוא דבר כזה, ואם כן אז אני יכולה להתמודד עם פרידה בלי להישבר?מה הדרכים הכי טובות? באופן כללי אני צריכה לשמוע דיעות אוביקטיביות שיגרמו לי להחליט את ההחלטה הגורלית.... תודה רבה מעמקי נשמתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות ואהבה
דורית כהן13/01/2009תותי יקרה, הדילמה שלך מאוד מובנת. את כמהה לחוש תחושות של פרפרים בבטן כלפי בן זוגך ואין לך את זה איתו. יש לי שאלה: האם אי פעם הרגשת כך כלפיו, בתחילת הקשר? כי רוב הקשרים שלנו מתחילים כך ועוברים לפאזה השנייה אותה את מתארת שכבר יש לך איתו, שאני קוראת לה אהבה להבדיל מהתאהבות. הבחיני נא שאת מייחלת להתאהבות סוחפת ומטריפת חושים, ועלייך לדעת שכמעט תמיד התחושות הללו נעלמות ואז או שמערכת היחסים מתקדמת לשלב האהבה, או שיש אכזבה כאשר מתחילים להכיר את בן הזוג, כי הסינוור נגמר ומתחילים לגלות מי הוא באמת, ולרוב זה לא כל כך נוצץ...
חפשי קצת חומר באינטרנט על ההבדל בין התאהבות לאהבה, ונסי להפיק מכך תועלת. ד"ר ירון זיו כתב על כך מאמר טוב ושווה לך לקרוא אותו. (לצערי אינני מצליחה לרשום לך את זה כלינק, אז חפשי בגוגל לפי הכותרת + ירון זיו ומייד תמצאי זאת.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פשוט כל המצב הזה...
תותי13/01/2009אף פעם לא הרגשתי כך איתו, אני לא יודעת אולי אני לא בנויה לאהוב באמת... עוד מה שמפריע לי בקשר חוץ מהרצון העז לאהבה, הוא שאנחנו שני אנשים שונים מאוד, דבר שבד"כ מועיל למערכות יחסים, אבל עכשיו כשאני מרגישה שנגמר לי הזמן להתלבט,אני מבינה שיהיה לי נורא קשה לקיים ככה חיים זוגיים, אני שאפתנית מבחינת השכלה ,מבחינה מקצועית וכל בחינה שהיא כשאני רואה משהו שאני רוצה להשיג אני יגיע לשם,והוא מסתפק במצב הקיים לא שואף לא חותר... אני שמה לב לפרטים הקטנים, ומבחינתו הם בכלל לא קיימים...שזה מחרפן אותי....ואני לא יודעת אם זה בסדר מבחינתי להרגיש ככה אבל אני רוצה מישהו שישתווה לי ברמה האינטלקטואלית, לא שאני מחשיבה את עצמי ,אבל רוצה מישהו משכיל יותר... כל אלו הן תחושות שבאות והולכות במשך ה-4 שנים שאנו יחד,והוא גם מודע להם,ואני יודעת שקשר צריך להיבנות על שותפות ותקשורת טובה,שאת זה כן יש לנו, וזו גם הסיבה שחזרתי בי תמיד כשנפרדנו,כי אני יודעת שכן יש שם משהו טוב... ולכן היום אני מרגישה שאם אני עושה צעד (לכאן או לשם)אין לי דרך חזרה,אני לא יכולה להתלבט יותר...ואני מנסה לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורי. אז האם כדאי לי לקחת את הסיכון של לזרוק מערכת יחסים טובה עבור הסיכוי למשהו טוב יותר,אולי אפילו אהבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתפשר!
דורית כהן13/01/2009תותי, לאור מה שאת מוסיפה, דעתי מתחדדת יותר. יש לי הרגשה שאת הלכת על המוכר והנוח, ושתחושת ההחמצה תלווה אותך לאורך הזמן. אם את צריכה להחליט עכשו על חתונה ומחוייבות, נראה לי שלא יהי נכון מצידך להיכנס כך למחוייבות, מבלי שאפילו היית מאוהבת בו אי פעם, כך לוותר על אהבה?! אילו זה לא היה "מנהל" אותך עד כדי כך לא הייתי חושבת כך, אבל גם לכמוה לאהבה, וגם לראות אותו באור כזה - סוג של החמצה והשלמה עם תכונות שלאורך חיים שלמים מאוד יפריעו לך. אינני מבינה למה עלייך להתפשר? מה בוער לך? התחלתם את היחסים כאשר היית בת עשרים, ילדונת, ואחרי ארבע שנים, אם את לא ממש רואה בו בן זוג שאת יכולה להעריך - מבחינת אופי, מוטיבציה, אינטלקט - חפשי מישהו שיתאים לך יותר ושתתאהבי בו. אני מאחלת לך את זה, ואינני חושבת שיש בך פגם כזה שאינך מסוגלת להתאהב. זה פגם מאוד נדיר...אני חושבת שאת חסומה מסיבה כלשהי, ואולי כדאי שתיגשי קצת לייעוץ ותחקרי את עצמך, קצת מודעות והיכרות עצמית יכולה לעזור הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, את באמת עוזרת לי המון!
תותי13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)