מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פורנו וגירושיןיהושע19/01/2009
שלום לך. אני מתמודד עם משבר בחיי הנישואין. קצת רקע: אני ואשתי נשואים שנה וחצי, נולד לנו בן לפני ארבעה חודשים. שנינו דתיים, אפשר להגיד עם "אוריינטציה חרדית"... הזוגיות שלנו היתה לא קלה כבר בתחילת הדרך. בגדול, אישתי נוטה לצבור עלי כעסים ולהטיל עלי כמעט באופן בלעדי את האחריות למצב הזוגיות שלנו ולמידת האושר שלה. לרוב, המסרים הם מאשימים ולרוב ניכר שבעיניה, היא רעיה למופת, בעוד שאני טעון שיפור/ תיקון באופן די כרוני. לדעתי התקשורת בינינו די לקויה ויש לה דפוסים של סחטנות רגשית (אבל אני לא רוצה להאריך, כי זה לא נושא ההודעה) ועכשיו, לעניין: כמו גברים רבים שיש להם גישה לאינטרנט, גם אני נהגתי לעיתים לצפות בפורנוגרפיה. כאדם דתי, לא הייתי שלם עם זה, אבל לא תמיד הצלחתי לעמוד בפיתוי. כשאישתי גילתה את זה, היא הגיבה בצורה קשה מאוד, אני מיצידי, הרגשתי אשם מאוד, והתחייבתי להימנע מזה בעתיד. עברה תקופה, על הזוגיות שלנו העיב צילה של התקרית, אני הרגשתי חובה להוכיח את "טהרתי" ואישתי דאגה ליידע אותי שהיא ממש נאלצת להתגבר על תחושת סלידה שהיא חשה כלפי מאז. כעבור מספר חודשים התרחיש חזר על עצמו. אשתי שוב הזדעזעה עד עמקי נשמתה, טענה שהיא מפרשת את זה כבגידה לכל דבר, שאין לה אמון בי יותר , ואפילו העלתה את האפשרות שיהיה צורך להתגרש. אני שוב התנצלתי, התחרטתי, הבעתי הבנה לרגשות שלה, ובמקביל ניסיתי להציג את עמדתי, שההתעניינות של בפורנו נובעת מסקרנות טבעית שנובעת מהתאבון המיני (הבריא) שלי, ואין לזה משמעות של בגידה, אלא מדובר בהתמודדות אישית שלי (מול אלוקים). כצעד בונה אמון החלטתי להתנתק מספק האינטרנט שלי, ולהתחיל להשתמש ב"אינטרנט רימון" - אינטרנט מבוקר ומסונן, שאינו מאפשר גישה לתכנים בעלי אופי פורנוגרפי. לפני יומיים, הורדתי סרט, שאינו פורנוגרפי, גם לא ארוטי, אלא קומדיה שעוסקת במין, בסרט קיימות סצינות הכוללות עירום חלקי. אישתי (שככל הנראה עוקבת אחרי) גילתה את הסרט והגיבה באופן קיצוני במיוחד. לטענתה החיים שלה אומללים בגלל זה, היא מאשימה אותי שאני שקרן וקבעה שלנוכח העובדה ש"המצב הרוחני" שלי אינו עומד ברף שהיא קבעה, הרי שאין מנוס לדעתה, מלהתגרש. אני מוכן להתאמץ ולהעלות את ה"רמה הרוחנית" שלי. בסופו של דבר, אני מאמין בעקרונות הדת ומוכן להתאמץ על היישום שלהם. מצד שני, לדעתי היא מציבה סטנדרטים כפולים, ומצפה ממני ליותר ממה שהיא דורשת מעצמה. אמנם היא לא מתעניינת בפורנו, אבל היא רחוקה מלהיות פנאטית בענייני דת, היא צופה בסדרות בטלביזיה, מנהלת סגנון חיים דיי משוחרר ואינה מקפידה על שמירת המצוות בקפדנות. העימות שהתפתח בינינו, נגרר לחילופי דברים קשים, שכללו דברים שאמרתי והייתי לוקח חזרה, היא לא הייתה מוכנה לקבל נקודת מבט אלטרנטיבית על הנושא, והמשיכה לנופף באיום הגירושין. ייתכן שהיא מצפה שאני ארד על הברכיים ואתחנן לא להתגרש. אבל אני לא חושב שאני צריך להתחנן על נפשי. <המשך בהודעה נוספת>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר <--המשך-->
יהושע19/01/2009אני לא מעוניין להתגרש, אני אוהב את אשתי, (למרות שישנה הרבה עוינות כרגע) אני רוצה לגדל את הבן שלי, ולדעתי גירושין/פרידה צריכים להיות המוצא האחרון בסיטואציה הזו. בסך הכל, אנחנו זוג מתפקד, שחי חיים נורמליים, עם כבוד ומחוייבות הדדיים. אמנם ישנם גם קשיים ובעיות, אבל אלו החיים... אני זקוק להמלצה או לעצה טובה, כיצד לפתור את הנושא ולסלול את הדרך הלאה. אשמח גם לקבל ביקורת והערות באשר לעמדה שהצגתי בהודעה, אולי אני לא רואה את המציאות בצורה נכונה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יהושע
shir19/01/2009אני לא מתיימרת לענות תשובה מקצועית, אני כמוך מחכה לתשובת דורית או יהודית. רק רציתי לומר שאני איתך, מחזקת אותך ויודעת כמה הדרך הזאת של זוגיות יכולה להיות סבוכה. אני גיליתי שבעלי גם גולש לאתרי פורנו, והיה לי מאוד קשה (חוזר בתשובה), דיברנו והוא הסביר לי כמה זה טבעי ולא אמור לאיים עליי, כל שכן לא מהווה לי תחליף. ז"א שהוא לא עושה השוואות בין הנשים אותן רואה לביני, היה לי קשה להבין את זה (תקופה של כמעט שנה היה לי קושי עם זה) אבל בסוף,התייצעתי (גם דרך הרשת בין השאר) עם מטפלי זוגיות, התייעצתי עם חברות ואפילו עם ידידים קרובים, והבנתי שזה החופש שלו. ולפגוע בזה - זה לפגוע בו. מה גם, שגם אני לא תמיד מפנטזת עליו במיטה.. אז בוא נהיה הוגנים. ההבדל שגבר זקוק לגירוי ויזואלי בעוד האשה- רגשי או מחשבתי גם יספיק. אני מבינה שאשתך לא שם כרגע, היא אמא טריה ולא בטוח שבטוחה כ"כ לגבי נשיותה, מיניותה או משיכתך כלפיה. בתור עזרה ראשונה אולי כדאי לחזק את הצדדים האלה בה. בד"כ זה נובע משם לדעתי. משם זה נבע אצלי, משחיזקתי את הביטחון בנשיות שבי ובכך שאני אטרקטיבית- פתאום היה לי קל יותר להתמודד עם מעשי בעלי (שאגב היו פעם ב.. וגם הוא נורא רצה לא לגלוש והיה לו קשה מדי.) ואכן- כולנו יצורים מיניים. גם אשתך. אם תוכלו להתייעץ אצל מטפל זוגי זה יהיה נהדר. אבל גם פה צריך שניים לטנגו כמובן. היום אנחנו במצב שאני צופה יחד איתו כשבא לו, ואתה יודע מה? זה כ"כ עזר לי להבין שזה כלום. שזה פשוט צעצוע-מין. דבר נוסף- אתה נשמע כ"כ אינטליגנט, ומאוד אהבתי את הניסוח המדויק והבוגר שלך, וקריאתך את פני הדברים. ורק נותר לי לומר שאני מחזקת את ידך ומקווה כמוך לתשובה במהרה ממנהלות הפורום. שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד
יהושע19/01/2009שמחתי לקרוא את תגובתך. המקרה שלכם מאוד מעודד אותי משתי סיבות. א. גם אתם דתיים, אז זה מוכיח שיש דרך להתגבר על זה גם במסגרת של בית דתי. ב. את מציגה את העניין מנקודת מבטך, כבת הזוג, ואת מתארת את התהליך שעברת עד שהגעת לנקודה, שבה את חיה עם זה בשלום ואפילו מצליחה להפוך את זה לדבר חיובי מבחינתך. האפשרות שאצליח לשחזר את ההצלחה שלכם, ואף אביא את אשתי להתעניין בזה בעצמה, נראית לי חסרת סיכוי, אבל אני מודה שאני נהנה להשתעשע ברעיון... דבר אחרון, אני גאה שכישורי ההבעה בכתב שלי עשו עלייך רושם. תודה על המחמאה וכמובן, תודה על ההזדהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מילה מיותרת
דורית כהן21/01/2009יהושע היקר, לאחר תשובתה המקסימה של שיר, אין לי כלל מה להוסיף. גם אני חושבת שפורנו בכל צורה זו הרחבה של המיניות שלנו, כלי עזר, גרייה נוספת, ואין בכך משהו שעלול לאיים על הזוגיות, אלא אם בת הזוג עוברת עקב כך תהליכים קשים וזה מעורר בה את כל ההתנגדות הזאת. האם אתה יכול להעלות על דעתך להראות לה את התשובה של שיר? היא כנראה מאוד מקובעת בדעות שלה וכדי להזיזה במקצת צריך או לחשוף אותה לדעות אחרות, או להציע לה לגשת יחד, כמובן, לייעוץ קצר מועד שיתמקד בנקודה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהושע ודורית
shir22/01/2009תודה רבה. אני עדיין עומדת מאחורי מילותיי הראשונות בהודעתי הקודמת ליהושע, כי באמת לא התיימרתי לייעץ. אבל כנראה ש'אין חכמה כבעלת ניסיון' יתאים במקרה הספיציפי הזה. אני שמחה, יהושע, שזה עזר במשהו. אני כמובן מסכימה ומעודדת שתראה את תשובתי לאשתך, באם זה יעזור אפילו ברמה שהיא תבין שבגידה זה בטוח לא. זאת יכולה להיות תפיסה שונה, אבל בגידה היא מילה קשה ומוגזמת מאוד לצפיה בפורנו. הנשים בפורנו מעוצבות (גם" פוטושופית") כך שהן יהיו אובייקט מגרה לגבר. הן מוקצנות ולבושות ככה כדי לשמש צעצוע. כמה נשים באמת נראות ככה בחוץ? כמה מהן מלבשות ככה או מתנהגות ככה? האקט המיני הוא חד צדדי- שלך. אם הבחורה הסקסית היתה יוצאת מהמסך ומבצעת איתך משהו, זאת בהחלט בגידה. אבל את הטכנולוגיה הזאת עוד לא המציאו לצערכם (?) .. :) אז שוב תודה לפידבק שלכם, ואני אשמח להרחיב אם יש ליהושע איזושהי שאלה נוספת, אם זה יעזור עוד. בהצלחה וכל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהושע - חשוב!
עתליה22/01/2009קראתי בעיון רב את הבעיה שהעלית. אכן, לחילונים, בקטע הספציפי הזה יותר קל. ( עניין הפורנו או סרטי המין האחרים). הבעיה שהעלית סובבת סביב שני צירים: האחד - נושא האחריות ההדדית על כל מה שקורה ביניכם כזוג, וזהו ציר המשותף לכל הזוגות בלי קשר להיותם חילונים או דתיים או חרדים. הציר האחר - תחושותיה של אשתך בקשר לנושא הפורנו שהיא "גילתה" (עם ובלי מרכאות), וכאן - אתם חייבים לייעוץ זוגי של מטפל/ת מתקדם אבל שתפיסתו הרוחנית דומה לשלכם. תעשה בחוכמה אם תתקשר למוקד של מכון ינ"ר בירושלים ( 6321600 - 02)זהו מכון חרדי מתקדם ביותר שיפנה אותך למטפל/ת במקום מגוריכם. אתה גם יכול להיכנס לגוגל וללמוד עליהם ועל תפיסתם, אבל בכל מקרה שם תוכללמצוא את התשובה הנכונה והמתאימה לכם, למדרג הרוחני בו אתם נמצאים. יותר מכך - נסה והיכנס לפורום שלהם, ותוכל להתרשם. יש שם רבנים שהם גם מטפלים מקצועיים שאולי יהיו קצוניים לתפיסתך, ולעומתם, כאלה המתונים יותר ויתאימו לך ולאשתך. נראה לי כי אשתך צריכה לקבל חוות דעת של אדם הקרוב לה בדרגתה הרוחנית. מעבר לכך ייפתחו בוודאי עוד חסמים בקשר שביניכם, שבהחלט יוביל אתכם אל המנוחה ואלהנחלה. אז בהצלחה. עתליה, יועצת זוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהושוע
יעלה29/01/2009נראה לי שהפורום הזה אינו מתאים לבעיה שאתה מציג כיון שאין התייחסות לזוית ההשקפתית של הענין,אינך יכול לצפות מאדם חילוני לנווט בעיה שהיא בעיקרה קשורה להיותך דתי -אחרת אולי לא היה הענין נתפס כחמור כ'כ,אני בהחלט מבינה את הכאב של אשתךומציעה לך להתייעץ בפורום י.נ.ר שבו היעוץ הפסיכולוגי הוא מנקודת מבט דתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)