מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחקי שליטהמריה19/01/2009
הייייי.
אני נמצאת במערכת זוגית כ 6 שנים, למעשה זה פרק ב'[גרושה+2].לאחרונה הבנתי שהזוגיות שלי מבוססת על משחקי שליטה.לא מדובר בסקס,אלא בצורך מצד בן זוגי לצבור מתח ,כעס ,פגיעות .יש לו צורך לעשות מעשים שפוגעים בי מאוד נפשית.בדרך כלל אחרי ,אנחנו מדברים,הוא משתף פועלה,מסכים איתי לגבי התנהגתו הפוגעת.אני מפתחת תיקווה שממחר הכל יהיה אחרת...אך עד היום זה לא קרה. צריך להוסיף שבין לבין ,הוא רומנטי,מתחשב,אוהב....
אני שוקלת לעזוב,אבל פוחדת מבדידות,מצב כלכלי ועדיין אוהבת את החלק הטוב שלו.דיברתי עם בן זוגי,היסברתי לו שאני לא יכולה להמשיך בצורה כזאת,ואם הוא רוצה לשמור על הזוגיות שלנו אלו לפנות לטיפול פסיכולוגי . הוא הסכים,
אבל מושך זמן ובנתיים "מוציא עלי עצבים" בכל מיני צורות.
האם אדם כזה יכול להישתנות?הוא לא ילד,בן 50.איך אפשרי להעביר לו מסר ברור שאין דרך אחרת חוץ מלבנות מערכת יחסים מחודשת ללא "סדו-מזו מורלי"?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בהחלט יכול לעזור
דורית כהן21/01/2009מריה יקרה, בודאי שייעוץ יכול לעזור במקרה שאת מתארת. אני שמחה לשמוע שהוא מסכים. עליך להביא בחשבון שככל שיעבור יותר זמן ותעכבו את הפנייה לייעוץ, ישארו יותר משקעים ותהיה עבודה יותר מסובכת להתיר את התסבוכת. לפעמים הוא נעשה נחמד: רומנטי מתחשב, אוהב, כמו שאת אומרת, ואז עוצרים את הדחיפות של הטיפול ועוברים הלאה, עד ששוב זה קורה. אז - אל תחכי עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעס הוא לא צורך.הוא משהו אחר
עתליה22/01/2009מריה יקרה,
את כותבת כי לבעלך יש צורך לכעוס. אני רוצה לדייק צת יותר ולומר, שכעס הוא התנהגות תגובתית לרגשות תסכול, פחד, כאב ועוד.( לא, אל תקחי על עצמך את האחריות לכך. מקורותיו יכולים להיות קדומים מאוד). כך זה אצל כולנו. יחד עם זאת, יש אנשים שאצלם הכעס הוא דפוס התנהגותי דומיננטי, והם "משחררים" אותו לעתים תדירות, כי זו דרך ההישרדות שלהם בתוך עולם פנימי חרד, מתוסכל, כואב, לא בטוח וכו'. בכל מקרה - אם הוא מודע להתנהגותו זו התחלה טובה לשינוי.
קראי את הספר "מילים הורגות" - על אלימות מילולית סמויה,( וכעס הוא בהחלט סוג של אלימות נפשית). יש שם פרק ( נדמה לי ש-8) שנקרא " כעס והתפרצויות זעם ככלי שליטה", ושם תוכלי ללמוד הרבה על מערכת יחסים שיש בה הרבה כעס.
טיפול יכול בהחלט לעזור - מדובר בטיפול זוגי מערכתי שיש בו גם אלמנט של עבודה עם אחד מבני הזוג על ניהול כעס והתמודדות איתו.
שיהיה לך בהצלחה
עתליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעתליה
דורית כהן22/01/2009היי עתליה, אנא - את מוזמנת בהחלט להשתתף בפורום אבל ללא הטלפון, כי זו לא במה לפרסום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)