מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהאנה25/01/2009
שלום
אני בת 30 , גרושה שנה וחצי ויש לי ילדה בת 4. אני והגרוש שלי רוצים לנסות לחזור אחד לשני, בתקופת הנישואין שלנו אנחנו לא יכולנו להסתדר אחד עם השני בעקבות שהוא היה בקושי בבית, היה יוצא הרבה, פעם משחק קלפים פעם בשבוע, פעם אירוע מהעבודה פעם אימא מבקשת עזרה תמיד היה תירוץ לא להיות בבית, אז הזוגיות הלכה ודעכה , הוא איש מקסים ועדין ולא החסיר מאיתנו שום דבר פרט לדבר החשוב מכל האהבה, חיזור וחום. ואני הייתי טיפוס מאוד חלש שמוותרת בקלות וזאת שהולכת להשלים במידה ולא מדברים.
היום אני בן אדם יותר חזק שעומדת על הרצונות שלה, אז החלטנו שאנחנו רוצים לנסות לחזור ולנסות לגשר על הפער שנוצר, הבעיה שנפגשנו פעמיים לדבר על המצב החדש והוא עדיין באותה דעה שנישואין הוא לא כלא ואם הבן זוג רוצה לצאת ולעשות את התחביבים שלו אז כן שיעשה , אני לא בעד אני חושבת שאפשר לבלות ביחד ולצאת לבלות יחד כזוג אני לא אומרת שאי אפשר לצאת פעם ב כמה זמן לבד אבל שלא יהיה משהו על בסיס קבוע, יש לו פעם בשבוע שהוא הולך לשחק קלפים אצל חברים, ולפעמים יש לו המון אירועים מהעבודה שהוא הולך לבד, אני אמרתי לו שאין לי בעיה שילך לשחק קלפים פעם בשבוע אבל במידה והיה לו רצף של אירועים באותו שבוע אני מצפה ממנו שיוותר, והוא אמר שאין קשר בין הדברים , כי האירועים זה משהו שהוא חייב והקלפים זה הפאן שלו.
אז אני נמצאת במחשבות ולא יודעת מה להחליט , מצד אחד אני רוצה לחזור אליו אבל לא בכל מחיר אני רוצה שהוא יעשה סוג של הקרבה ויתור למען היחסים שלנו ,
מה לעשות.....??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
מרינה25/01/2009אנה שלום. לי מאוד מוכרת הבעיה שאת כותבת אליה.אני בזמנו סיכמתי עם בעלי שבילוים בניפרד הם פעם בשבוע,ערוים (בעבודה,חברים,של בני משפחה...)-הם סוג של יציאות משותפות שלנו.כלומר את יכולה להסכים לגבי משחקי קלפים פעם בשביע,אבל לצאת לערוים בעבודה יחד איתו. ברור שכל מאוד לבעלך להתיחס לכל דבר בניפרד- קלפים זה דבר אחד,מפגשים חברתיים זה משהו אחר וכו'.אבל בסופו של יום הוא יוצא ,יש לו חיים חברתיים מלאים ומעניינים ואת יושבת בבית .בדומה לספה נוכה בסלון- יש לה תבקיד מוגדר. כש זוג חי יחד ,לא מדובר רק במשק בית משותף או חדר שינה .לצערי הרבה גברים לא מצליחים להבין את זה לבד. אני ממליצה להזביר לבעלך מה היא זוגיות בישבילך, מה את רוצה למצוא בזוגיות איתו או עם גבר אחר(!).תעמדי על שלך,אחרת אתם תחזרו לניקודה שממנה היגעתם לגירושים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה, ברשותך
דוד29/01/2009בואי ונסתכל על המצב מנקודת מבט גבוהה יותר, כלומר בלי לספור כמה יציאות היו השבוע ואיזה סוגים של בילויים.
השאלה החשובה היא איך את מתייחסת לעצמך.
את כותבת שהיום את אישה יותר חזקה שעומדת על הרצונות שלה. כל הכבוד! הגרוש שלך מרגיש את זה ובודאי מאוהב ואוהב אותך יותר מאי פעם.
מתוך אותה עוצמה פנימית שאת מטפחת את אולי יכולה להבין שאין מקום לתנאים או לנסיונות לכפות כללי התנהגות על אנשים אחרים, בודאי לא כאלה שאנחנו אוהבים. האדם היחיד שאת יכולה לשנות הוא את עצמך.
מתוכן הדברים שלך נראה שאת ניזונה מהיחס שלו. שאת זקוקה לאהבה שלו, לתשומת הלב שלו בכדי להרגיש טוב, בכדי להרגיש נאהבת, בכדי להרגיש שאת שווה משהו. אבל את האהבה את מוכרחה ללמוד לשאוב מעצמך, מבפנים. היות שעדיין לא מצאת את המקום הפנימי שמזין אותך יצרת בן זוג (הגרוש) שמשקף לך בדיוק את התובנה הזאת. את מה שעלייך ללמוד.
מבחינה מעשית אני מציע לך לעשות דברים בשביל עצמך, אם זה לפתח חוג של חברות, לטפח תחביב שאת אוהבת, להעשיר את עולם הרוח וכדומה. כאשר תלמדי על עצמך, על האהבה הפנימית שבתוכך כלפייך אז באופן אוטומטי תמשכי בני זוג שיפגינו את חיבתם ואהבתם ורצונם להיות איתך.
לא תצטרכי לבקש התייחסות או להתנות תנאים.
שיהיה בהצלחה.
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבודד את הצורך שלו בחופש
דורית כהן29/01/2009אנה היקרה, השאלה שאת מעלה היא לא פשוטה. ראשית, לא נכון להשוות בין זוג לזוג. יש בן זוג שמרגיש חנוק וכלוא כאשר לא מתאפשר לו לצאת פעם בשבוע לבד, ויש בני זוג שמרגישים כלואים כאשר לא מאפשרים להם לצאת 3 פעמים בשבוע. הנקודה החשובה בעיני היא שתמצאו דרך לפרגן אחד לשני את הצרכים החשובים לכם: אם לבעלך לשעבר חשוב להרגיש שהוא חופשי ולא כלוא - היי רגישה לצורך הזה שלו ותבדקי עם עצמך עד כמה את יכולה לאפשר לו זאת. הבעייה היא שאת לוקחת את רצונו לצאת לבד כאילו הוא לא מספיק אוהב אותך, מחזר אחרייך או נותן לך חום. ואני חושבת שזה בא ממקום של הצורך שלו להרגיש שהוא חופשי וקובע את העיסוקים שלו בצורה אוטונומית ולא כפוטף לדרישות שלך.
מצד שני חשוב שהוא יהיה רגכיש לצרכים שלך. שימצא את הדרך להעניק לך אהבה, חיזור וחום בהזדמנויות אחרות, ואז תהיי יותר נדיבה לתת לו לצאת יותר. ותראו מה אתם כן יכולים לעשות יחד בתור יציאות או בילויים. הנקודה היא להפריד - להבין שהיציאות שלו הן ביטוי לחופש שהוא זקוק לו כנראה יותר מאנשים אחרים, ולא ביטוי לחוסר אהבה. האם את יכולה לעשות את ההפרדה המחשבתית הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)