בעלי צועק עלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעלי צועק עלי
    אדית
    25/01/2009

הי, מאז ומעולם, בעיתות לחץ, בעלי מרים את הקול ומעליב. הוא טוען שהוא לא צועק, אך אם אני משווה את הטונים (רק כדי שישים לב) הוא מיד צועק שמה פתאום אני צועקת. עד היום כשהוא היה צועק הייתי מסתגרת, הוא היה מעליב ופוגע (לא מילים קשות או קללות, אך בהחלט צילק אותי ואינני מאמינה לו כשהוא אומר שהוא אוהב אותי, זתומרת הוא אוהב אותי בדרכו אבל לא אוהב אותי במובן של אהבה ואכפיתות לאדם אחר). בכל פעם שמשתבש משוה, אני אשמה וצועק עלי. ביומיום הוא מתבדח איתי - עלי. על המראה שלי, על ההתנהגות שלי, פעם הערתי שרוב האמהות בשכונה לבושות כל היום טרנינג. ביום היחידי שיצאתי מהבית עם טרנינג ירד עלי כל היום בטנה שזה"בצחוק". אני לא זקוקה לאישורו, אני יפיפיה ומטופחת. אני רק לא מבינה איך הוא מצפה ממני להכנס איתו למיטה אחרי יום של ירידות. בשעת ריב הוא זורק לי בפנים את כל מה שנוהג להגיד "בצחוק", כך שברור שגם כשהוא אומר שזה "בצחוק" אני לא מאמינה לו. מדי פעם אנחנו משוחחים על הענין, אני אומרת לו שהוא הורג את החשק המיני שלי והוא מרחיק אותי ממנו. הוא מבקש סליחה (למורת רוחי) והכל בסדר לכמה ימים, עד לירידה ולפיצוץ הבאים. היום התעוררה בעיה במס הכנסה, ושוב מטר צעקות. כבר לא מעניין אותו מי נמצא לידו. היה אבק מתחת לרהיטים שהמובילים העבירו, והוא מיד התקשר אלי - כשגיסי לידו - כדי לצעוק כמה זה היה מבזה ומביש. כך נראים חיינו. אני מסבירה לו שבסדר, מותר שתהיה ביקורת, אך לו יש רק ביקורת. שיגיד איזו מילה טובה ביום, זה רק יעשה לי טוב, וזה יחזור אליו חזרה. כשטוב לי ואני שמחה אני מיטיבה עם סובבי. יש לי חיוך על הפנים. זה מגיע למצב שאסור לי להיות חולה, הוא מחקה את אופן שיעולי, את הנחירות שלי (לא בשליטתי! מה לעשות??) ואם אני עושה "פרצוף" כשהוא מגיע הביתה (כואב לי הראש! יש לי בחילה!!) אז מיד הוא מחזיר לי פרצוף ונוזף לי על הפרצוף שלי. תקצר היריעה מלהכיל, אני מודה ומתוודה שאני לא בסדר. לא תמיד אני נענית לו, לפעמים הבית לא מסודר כי העדפתי לנוח שעתיים מאשר לעשות משהו, אני איחרתי בהגשת ניירת למס הכנסה וזה יצר איזושהיא בעיה - הכל טוב ויפה, אבל הצורה...הצורה....אני מנסה לחשוב - האם באמת כשאוהבים, מרימים את הקול ומפחידים את בן הזוג שלך כדי שיעשה את מה שביקשת בידיים רועדות? (אני לא מפחדת ממנו, אבל הכעס שלו הורג כל רגש טוב שיש לי כלפיו...מפחדת לשנוא אותו). היום אני אמורה ללכת למקווה (אנחנו לא דתיים), אז אחרי הריב הוא פלט סליחה ושאל אם אני סולחת. אני מרגישה שעשה את זה רק כדי לקבל הערב סקס. זו לא רק ההרגשה שלי, אני ממש יכולה לשמוע את גלגלי המוח שלו מסתובבים בהקשר הזה. עד היום סירבתי לו בפעמים נדירות ביותר. אני מרגישה שאין שום הערכה כלפי (עובדת ב2 משרות, מתחזקת את הבית לבדי ומטפלת בילדים כמובן), ונגמר לי החומר שידליק אותי מספיק כדי להענות לו (הייתי מדמיינת אותו בשלב בו יצאנו, או כשהיינו נשואים טריים!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי צועק עלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך -

אדית
    25/01/2009

הייתי עושה על עצמי עבודת הכנה גדולה, וזה נכון לעד לפני חודש. גם אני מותשת, גם לי מגיע לא לעבוד על עצמי מנטלית כדי להכנס איתו למיטה, למען האמת גם אין לי כוחות. אמרתי לו שאני דורשת יחס טוב, כי גם לי מגיע להגיע נלהבת למיטה. אני דורשת שיחמיא לי, אני דורשת שיאמר מילה טובה. לדעתו "את מדליקה אותי", שזה מצב שמתאר את עצמו ולא מחמאה לי בכלל, אמור להספיק. אני לא בטוחה מה אני שואלת בכלל. כי לדבר איתו - אני מדברת, בצורה שקולה, שוקלת מילים כדי שלא ישמע כהאשמות אלא כתיאור נקי של רגשותי וצרכי, וכולום - אחרי יומיים הכל יורד לטמיון, הוא מצידו לוקה בשלשול מילולי - אומר כל מה שעולה על רוחו בלי לשקול מילים, יש לי למה להתאמץ? כל שיחה כזו עולה לי בדמים. לייעוץ זוגי הוא יגיע רק אם האלטרנטיבה תהיה גירושין. אני לא רוצה להתגרש. זה אדם שאני רואה איתו חיים עד הזיקנה - וזה הדדי (אני כן מאמינה לו בנקודה הזו....) יש מילת קסם שתעורר אותו? או אותי? תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לציין

אדית
    25/01/2009

שבימים שאנחנו כן שוכבים, למחרת הוא מחזר, מקפיץ לי קוראסונים לעבודה (כשביומיום אם הוא רואה שחסרות כמה פרוסות עוגה הוא מיד מאשים אותי שאני חוגגת עם האוכל) ממש ירח דבש שני. הוא מצידו טעון שכדי לגלות כלפי חום ואהבה הוא זקוק לסקס. אני מצידי מסבירה לו שאני זקוקה להפך הגמור. שלשום הוא אמר "מתוקה שלי", סתם ככה משום מקום, ולראשונה מזה שנים הוא התכוון אלי ולא לפעוטה שלנו. מרוב הלם, שאלתי אותו אם דיבר אלי וכשהוא אישר הייתי על סף דמעות. הזכרתי לו שפעם היה שר לי שירים, היה סתם מחבק אותי, הוא יודע את "העבודה". הוא יודע מה נעים לי, פעם גם כשהייתי עייפה הייתי נענית לו במיטה פשוט כל הזמן הייתי מתודלקת במילים טובות ויחס טוב. אפילו יזמתי....היום הטלופן מצלצל ודופקים בדלת, ואני מפחדת שאולי זה הוא והנה שוב צריך להתמודד איתו. ביומיום הוא מתקשר אלי תמיד (ואני אליו), ומתעניין במהלך היום שלי. אני מצידי מכירה לו טובה מצד אחד, אך מצד שני מודעת לזה שזה מספק את יצר השליטה שלו, והאהבה שלו לתפעל אותי (תתקשרי להוא תעשי את זה). למשל, אני כבר עובדת ב2 עבודות, והוא מדבר עם חבר שלו על מציאת עבודה אחרת עבורי. כשביקרנו חברים במלון, והיתה שם עמדת מחשב עם אינטרנט, הוא קרא "יאללה, לכי תעשי עוד כמה שעות" וכולם צחקו. נמאס לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתחילי לפעול. התפתחי וכבדי את עצמך

יהודית ברגמן
    26/01/2009

אידית יקרה,
    יש בזוגיות שלכם חוסר איזון משווע. נוצרו דפוסים הרסניים של קשר רגשי תלותי הרסני שלך בו בגלל ריבוי אלימות מילולית מצידו, הפכת להיות כנועה ומושפלת - לוח מטרה לעלבונות והשפלות גם בפני אחרים. כל אלו הורסים כל חוויה זוגית חיובית, מעלימים את התשוקה וגורמים להחלשת הזוגיות. כל מילה שלו משפיעה עליך, מפעילה אותך כמו כפתור פלא/מריונטה ומנהלת אותך, את פועלת בדיוק כפי שהוא מצפה ממך וכסופגת עלבונות, את מספקת לו יתרון בתחושת השליטה שלו בך. הוא בפירוש משתמש בך. משתמש בך לניקיון, ניהול חשבונותיו, עבודה, סקס... לידו את חיה מתוך הרגשת נחיתות אמיתית.
    את הדפוס הזה צריך לשבור. ועוד לפני הליכה לייעוץ זוגי, את צריכה להוביל מהלך חדש מעתה. לטפל בעצמך למען עצמך וגם על מנת שהוא לא יוכל לך, על מנת שיחסו אליך ישוב להיות מכבד כבעבר.
    כדי להשיב את ביטחונך העצמי וכבודך האבוד, לכי לקורסים וסדנאות להתפתחות אישית ועסקי בתחביבים שאת אוהבת. אל תוותרי על עצמך. רק כשאת תביני ותכירי בערכך העצמי, תזכרי שאתם "זוג" ולא שהוא ה"בעל השולט והבועל" ואת כבר אינך האישה כלי השרת שלו, אלא אדם בזכות עצמו, גם הוא ייאלץ להבין שאתם שווי ערך ושווי מעמד ואת כבר לא תהיי מובנת מאליו עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו