מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- די, נשבר ליyb11101/02/2009
בוקר טוב, נשואה כארבע וחצי שנים ויצאנו שלוש וחצי, כך שמכירים כבר שמונה שנים (וואו, אם חושבים על זה). יש לנו בת בכורה בת שנה, ולפני שהייתי בהריון וקצת לתוכו כבר עברנו ייעוץ זוגי כחצי שנה. היועצת אמרה לי אז, כשהיינו בפגישה אישית רק אני והיא, שבעלי הוא אדם קשה ואת רוב הויתורים בזוגיות אני אצטרך לעשות. הייתי בשוק אז, אבל המשפט לא יוצא לי מהראש. בעלי הוא אדם מאוד עקשן ושתלטן,שמדבר אלי לא יפה פעמים רבות, ואני מרגישה שאני צריכה ללכת לידו על ביצים בעוד הוא לא ממש חושב כך לגבי. הוא זה שמקבל את רוב ההחלטות בבית מלבד על הילדה, כי לי פשוט נמאס מלהתווכח. לעיתים ויכוחים עמו נראים כאילו זה להתווכח עם קיר, אז אני מוותרת. ביום שישי נשברתי ופשוט לא הבנתי למה אני נמצאת עם האדם הזה, ואיך הייתי עוורת כשהכרתי אותו ונסחפתי אחרי המחמאות, בהן הוא כל כך טוב, וליטפו לי את האגו המעורער שלי אז. דיבורים כמו חול...לכן הוא גם איש מכירות. מכר את עצמו לי בהמון הבטחות. הוא מקבל החלטות נורא לאט, והרבה פעמים אנו מפסידים בגלל זה, ואני כל פעם מתעצבנת מחדש על התהליך של ההתלבטות "בלבולי המוח" שהוא טוחן לי לגביהם בתהליך ההחלטה. הוא מדבר אלי לא יפה ובזלזול"אל תנהלי אותי" (לניסיונותי להציע בעדינות מקומות להתקשר אליהם), "תהיי בשקט", "מאיזה צד את רוצה את השקר שלך מרוח - מימין או משמאל?" (לניסיונותי לשאול כמה זמן יקח לו להחליט על גן לילדה) הן רק דוגמאות מהיומיים האחרונים והוא בכלל לא מרגיש. ביום שישי גם חזרה אלי ההחלטה שהייתה לי לפני שהילדה הזו נולדה - אז זה היה ש"אני אוציא ממנו את הילד הזה שאני רוצה" ועכשיו זה שאני אוציא ממנו את שני הילדים הנוספים שאני רוצה. אבל אני לא רוצה לחיות בנישואין חסרי אהבה, רק בשביל מטרה. אני לא יודעת אם אני רוצה אותו כאבא לילדים שלי, כי אני לא יודעת איזה אבא הוא יהיה כשהם יהיו יותר גדולים ואיך יגיב אם יאכזבו ויתחצפו אליו. האם גם יעלוב בהם? ישפיל אותם? לא יקשיב להם? כמו שהוא עושה לי. אבל לא מרגישה שיש לי הרבה ברירה, כי אני לא ממש צעירה (32) ועד שאמצא מישהו חדש, לא אוכל כבר ללדת. ולא רוצה להשאיר אותה ללא אחים. חוץ מזה, אין לי כסף לצאת החוצה (עדיין לא כותבת את המילה המפורשת), ומה עם הילדה? הילדים? לא בטוחה שפרידה שלנו והורות נפרדת תהיה כל כך יפה, בגלל אופיו. מפחדת להוציא את התסכולים שלי לילדים כי לא פייר להם. הוא שאל אותי אתמול אם אני אוהבת אותו. עניתי "ברור", אבל הלב שלי היה ריק. ומרגישה שכל פעם שמדברת איתו זה עוזר לכמה ימים/שבועות ואז שוב מההתחלה ומתישהו יגמר לי מזה וזהו. ייעוץ זוגי שהיינו עזר, אבל אז היה לנו גם כסף לזה, ועכשיו אין, ואני גם לא מי יודע מה מרוויחה מאז הלידה, ואנו רוצים עוד ילדים (להתחיל בספטמבר). מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכודת
דורית כהן01/02/2009יקירתי, צר לי על מה שאת עוברת. התכנית שלך שאת כה בכנות משתפת אותנו בה - שיהיו לבת לך עוד שני אחים מאותו אבא, והפניית עורף כלפיו מבחינה רגשית, היא מאוד לא פשוטה. את בעצם משקרת לו: לא עומדת מולו ומתעקשת על הדברים שחשובים לך כי את מעדיפה להימנע מעימותים, ומצד שני "מרגיעה" אותו שאת אוהבת אותו. נכון שאני מבינה שהעימותים איתו הם מאוד קשים לך, כי הוא אדם - לדברייך - "עקשן ושתלטן, איש קשה". בכל זאת אני מציעה שתשקלי שוב את האסטרטגיה הזאת שלך. כי את מכניסה את עצמך למערכת יחסים שקרית, לוקחת ממנו "ילדים נוספים" ומתעלת אותו למצב בו בעוד כמה שנים יהיו כנראה גירושין, בהם הוא יצטרך לשלם מזונות ל 3 ילדים. אגב, גם לך יהיה הרבה יור קשה למצוא זוגיות חדשה בעוד כמה שנים עם 3 ילדים לעומת היום עם ילדה אחת בגיל 30 וקצת. בעיני את אישה מאוד צעירה, בניגוד למה שאת כותבת על עצמך. היכנסי לפרופורציה בנושא זה...אל תכניסי את עצמך ואותו למלכודת יותר גרועה.
אני הייתי מציעה לך להתעקש בכל זאת על ייעוץ זוגי מתאים, ולהיות ישרה איתו ועם עצמך אם זה לא יוצר שינוי. המשפט שלו - "אל תנהלי אותי" מעיד שיש לו צורך חזק מאוד בעצמאות, וכאשר כובלים אותו ומנהלים אותו זה מוציא ממנו את התגובות הכי נואשות וכועסות, מתוך הגנה על עצמו, כנראה בגלל דברים שקרו לו בעברו, אולי מול ההורים שלו. יכום הגעת למצב שאת כבר לא סובלת אותו, ורואה כל התנהגות שלו כמאיימת עלייך ופוגעת בך. אלו דברים שניתן לשנות בייעוץ זוגי מתאים. להביא אתכם שתבינו יותר לעומק מאיפה מגיעות התגובות הקשות האלו ומה ניתן לעשות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)