כמו כולם?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמו כולם?
    מחולון
    01/02/2009

אנחנו ביחד שנה וחצי בערך, נשואים כחצי שנה. בן 29 ובת 28. אוהבים מאוד, כמובן. כמו כולם. אבל הרבה בעיות, לא מוצדק במערכת יחסים כל כך טריה וצעירה... קצרה היריעה מלהכיל את כל סיפורי אז אנסה לתמצת ולהעביר את העיקר- בכל פעם כשמתווכחים או רבים אני המפשרת, אני זו ש"מתחנפת", שמביאה לסיום הריב. זה לוקח לי המון אנרגיות- מצד אחד אני מרגישה שאין ברירה כי אני הבוגרת במערכת היחסים שלנו ואם לא אקום לסיים את הריב אז זה לא ייסתיים. זה תובע ממני כוחות נפשיי רבים, אך בעיניי, זה שווה את תחזוק האהבה. אולם, לאחרונה אני מרגישה קצת רע עם עמדת ה"מפשרת"- גיליתי שאם לא אזום השלמה בינינו הוא בחיים לא ייזום, ובדקתי זאת באמצעות "מתיחת הגבול" יום ועוד יום ועוד יום של "ברוגז" ולו זה לא מזיז. מאוד מעליב אותי לדעת שאם לא נשלים בזכותי אז לא נשלים בזכותו. הוא כל כך קר אליי וקשוח אליי כשאנחנו רבים, באכזריות קרת לב כזאת, שאני מתחילה להתבלבל-האם זה האיש שאמור לאהוב אותי הכי בעולם? לגונן עליי יותר מכולם? לוודא שליבי לעולם לא ייפצע? בטח שלא על ידו? ושאם כבר נפצע שימהר לאחות את הפצע, את הכאב... שלא יזרה עליו עוד מלח... ברגע שמשהו לא נראה לו, בהתנהגותי, באמירותיי הוא מחנך אותי (כך אני מגדריה זאת) בדרכו. הוא יכול להחליט שביקשתי ממנו "לא כמו שציך, ולכן בוחר לכעוס ולהתעלם ממני. ואני משתגעת מזה- האם הוא לא יכול להתרכך אל האישה של חייו? לנהוג בה ברכות? לוותר לה? הבעיה הכי גדולה שלי היא שמאז שאני מכירה אותו, כשאנחנו רבים, הוא מעליב אותי כל כך שכשאני נזכרת במילים שהוא אמר לי אני מרגישה כאב עז שמפלח את ביטני וגורם לכאב גדול. בחיים לא קרה לי דבר כזה, שמחשבה גורמת לכאב פיזי. ויותר מזה, כשאנחו רבים או כשאני לבד אחרי ריב, אני מאבדת את העשתונות, מתפרקת, הופכת ללא שפויה, בוכה בקול, כעסת על עצמי, מדברת על עצמי, בוכה בלי הפסקה, מרגישה כאילו אני "מתפוצצת" והכי כואב לי שלפני שהכרתי אותו היו לי מערכות יחסים רבות, אך מעולם לא הביאו אותי לתעצומות נפש כאלו. תמיד הייתי יציבה, מפוכחת, עם רגלייים על הקרקע, החבה היציבה של כל חבריי, שמייעצת להם ומחזירה להם את שפיותם, והנה אני מאבדת את שלי... בריב האחרון הוא אמר לי שאני זקוקה לטיפול, ואמרתי לו שאני יודעת, ושזה הודות לו, ובזכותו. אנחנו לא מדברים, ואמא שלי יעצה לי "לא להישבר", כדי לקבל קצת כבוד ממנו, אחרת, איאלץ לחיות את כל חיי איתו בצורה הזאת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמו כולם?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה מוכר לי....

חן
    01/02/2009

מה שאת מתארת אני גם עברתי עם בעלי בתחילת הנישואים...זה מאוד מוכר לי .הוא גם נהג להיות "ברוגז" איתי .תדעי לך שהרבה מזה נובע מחוסר בגרות ובשלות ומשהו מעודד אני יכולה להגיד לך שהם משתנים אבל זה הרבה תלוי בך ובמה שתעשי עם זה. היום אני נשואה כבר 9 שנים אני יכולה להגיד לך שבעלי הוא לא אותו אדם שהתחתנתי איתו הוא השתנה מהקצה נהיה יותר בוגר אין מה להשוות .פעם גם אני הייתי זו שיותר מפשרת אבל היום זה הוא.איך אומרים החיים הם גלגל ...זה באמת נכון,ותדעי שגם אני בהתחלה חשבתי מה אני עושה איתו אם הוא מתנהג ככה אלי וכל מה שציינת .אני לא מכירה את בעלך אבל תראי שעם סבלנות הוא גם יכול להשתנות.אבל זה לא יקרה ככה סתם צריכים שיקרו דברים שיטלטלו אותו ויגרמו לו לחשוב על מה שיש לו להפסיד אם ימשיך בדרך שלו.וזה צריך לבוא ממך.זה לא אולטימטום או משהו כזה אבל שיידע שהתנהגות א' שלו תוביל להתנהגות ב' שלך וככה הוא ילמד תאמיני לי.את רק צריכה להיות רגועה להשתדל לא לקחת ללב אפילו שזה קשה ולהיעזר בבני משפחה זה גם נותן לך להיראות חזקה בעיניו שיש לך גב ותמיכה. לא שווה לשבור את הכלים כ"כ מהר ובטח לא בהתחלה כי דברים משתנים.(אפילו שלפעמים מזה מתחשק אני יודעת כי הייתי איתו במקומות האלה) עוד משהו שיכול לעזור זה ללכת ליעוץ זוגי .תציעי לו את זה .זה יעזור גם לך וגם לו לקבל חוות דעת של גורם מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יעל. תגובתך מאוד שימחה אותי

מחולון
    01/02/2009

לפי דרך התבטאותך נשמע שאת יודעת בדיוק על מה את מדברת. את מתארת את מה שאני עוברת כאילו את בתוך המחשבות שלי (: משמח לשמוע שאתם בטוב עכשיו, ושהזוגיות שלך בריאה יותר מבעבר. הלוואי וגם עלינו יבואו ימים טובים כאלה. לצערי בן זוגי אינו מעוניין ללכת לטיפול זוגי, הצעתי לו בעבר. אני חוששת שיש לו איזה טראומה כלשהיא מטיפול פסיכולוגי או התערבות חיצונית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שהריבים מוציאים מאיתנו

דורית כהן
    01/02/2009

חולונית יקרה. אף אני מצטרפת לתשובתה המעודדת של יעל, וחושבת שהדרך שלו מעידה על חוסר בשלות רגשית מצידו.
    אני מניחה שמה שהוא עושה איתך - " מחנך" נובע מאיזו דאגה שלו למשהו שמאוד חשוב לו שנפגע, והוא אינו מכיר דרך אחרת להשפיע עלייך. מאוד יתכן שהוא למד את הדרך הזו מן הבית שבו הוא גדל. כאשר נכנסים לזוגיות - כל זוג רב. אי אפשר אחרת. הריבים האלו, עם כל הכאב שיש בהם, יכולים להצמיח אתכם ולהוציא מכם תגובות יותר בוגרות במשך הזמן - כמו שתיארה יעל - או עלולים להוציא מכם את החלקים החלשים, הילדותיים ביותר שלכם. את כותבת שמה שקורה לך הוא התפרקות והיחלשות, וזה לא סימן טוב. את לא חייבת להישאר עם מישהו שמצד אחד מוציא ממך את החלקים הבעייתיים האלו, ומצד שני לא מוכן ללכת איתך לייעוץ.
    עם זאת אני חייבת להוסיף משהו. כתבת ש"בזכותו" את משתגעת. אל תאשימי אותו. זה שהוא מגיב מתוך חוסר בשלות ובגרות, לא מחייב אותך להידרדר למקומות הכי חלשים שלך! אני מאמינה שכל אחד אחראי על עצמו ועל תגובותיו, ואם מישהו דורך לך על הכפתורים הכי רגישים שלך - את היא זו שצריכה לעשות משהו עם המצב - קודם כל כדי לדאוג לעצמך, לבריאות הנפש שלך. כל עוד את חייה בהרגשה ש ה ו א מוציא ממך, שזה "בז כ ו ת ו" - את נמנעת מלקחת אחריות על עצמך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה .יעל

חן
    01/02/2009

תדעי לך שגם בעלי לא בקטע של פסיכולוגים ויעוץ,אני יכולה לתת לך עצה שלי עזרה :אם יש מישהו בעל השפעה עליו במשפחה שלך או שלו כדאי לחשוב על לערב אותו קצת בבעיות.זה הרבה פעמים מנער כי פתאום הוא ישמע את זה ממישהו אחר שכביכול אין לו "אינטרס" .אצלנו זה היה אבא שלי שהיה מדבר איתו ולמזלי הוא מאוד מעריך אותו כך שזה גם עזר אבל אני עדיין חושבת שהרבה מההתנהגות הזאת נבעה מילדותיות,מה לעשות לא כולנו נולדים עם הכלים לפתור בעיות. את צריכה להיות סבלנית אליו עד כמה שזה קשה.(והכוונה היא לא לסבול בשקט את ההתנהגויות שלו אלא למצוא שלווה לעצמך בתוך המערכת הזוגית)מה שאני יכולה להגיד לך היא שאחרי הרבה שנים של נישואין "גיליתי" לצערי הרב שאין שלמות בשום מערכת יחסים וצריך לעשות פשרות וויתורים ,מה שיותר חשוב זה הדרך לשם... שתהיה לך הכי הצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו