מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ, או אימון זוגי?יפעת02/02/2009
אני נשואה כ20 שנה , יש לנו ארבע ילדים בגיליי 7-19. לאחרונה עברנו מקום מגורים( לעיר אחרת) מיוזמתי. על מנת שיהיה חינוך וחברה טובה יותר לילדים. בעלי התנגד מאד מאד אך לבסוף הסכים לעשות ניסיון לשנה. חשבתי שגם לזוגיות שלנו זה יעשה טוב. אני והילדים מאד מרוצים,אך הוא לא עושה כל ניסיון חברתי, נשאר בבית וטוען שהוא לא מעונין בגילו למצוא חברים חדשים. יש מריבות איומות בבית בנושא ,ואני מתלבטת האם שווה בכלל ללכת ליעוץ? אין לי כוח לכל החפירות בעבר..ולכל ההצגה הזאת ליד הפסיכולוג. שמעתי שיש גם אימון זוגי, האם זה יותר מתאים לי? פחות להסתכל אחורה, ויותר קדימה? או שאימון או יועץ גם יוכלו לומר אם יש טעם או שלחתוך וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין קואוצ'ר לפסיכולוג
דורית כהן04/02/2009יפעת היקרה, אני מציעה לא לוותר כל כך מהר. ההתלבטות בין אימון לייעוץ: קואוצ'רים - מאמנים - לידיעתך, עברו תהליך מאוד קצר של הכשרה על מנת להיות מאמנים (חצי שנה עד שנה), ואם הם אינם בעלי מקצוע בתחום הטיפולי, כגון פסיכולוגים או עובדים סוציאלים - אני לא ממליצה להפקיד בידיהם את תחום הזוגיות כי מדובר בחיים שלכם, בהחלטות הכי אישיות וחשובות לכם בחיים! פה ושם תמצאי במקרה מאמן שיש לו יכולות מצויינות ואחריות, אבל רבים מהם ללא נסיון אמיתי. אני חושבת שעל מנת לייצר שינוי בהווה אי אפשר לא להביא בחשבון את העבר כדי להבין תהליכים ביניכם. יש פסיכולוגים ש"חופרים" יותר בעבר ונשאבים לשם, אבל יש כאלה שהגישה שלהם יותר אקטיבית ומלמדים כלים חדשים לתקשורת ולקבלת החלטות ביניכם. בקיצור, יש גישות שונות גם אצל הפסיכולוגים, ומה שעלייך לעשות הוא קצת לראיין - בטלפון הראשון - את הפסיכולוג אליו את מגיעה ולשאול אותו לגבי השיטה ולהביע את רצונותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)