בודדה ומדוכאת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בודדה ומדוכאת
    אסתר
    30/07/2007

מחבר: אסתר
    תאריך: 30.7.2007
    שעה: 10:46
    היי
    אני בת 24 לפני שנה התחתנתי עם בחור ועברתי לגור בכפר שלו גם אני באה מכפר שבו כולם מכירים את כולם
    אני סטודנטית שלומדת באזור הוריי כך שכרגע אני לא נמצאת הרבה בבית עם בעלי.
    הבעיההם מצפים שאהיה "חרוצה" עם אנשים חברותית וחייכנית ואני טיפוס מאוד ביישן שקשה לי ליצור חברויות גם בעלי וחמותי לא בדיוק עוזרים לי בעניין של להכיר אנשים אלא מצפים שאאטיפתח לבד וזה עוד יותר מלחיץ אותי....האמת גם הציפיות שלהם לא כל כך מעניינות אותי יותר מעניין אותי הסבל האישי שלי....יש לו לבעלי בת דודה בגילי בדיוק ויש לו אחיין שאשתו די בגילי (הפרש של שנתיים אולי) ועוד אחיינית שהיא גם בערך בגילי....אך הבעיה שמאז ומתמיד יש לי בעיה ליצור קשר עם אנשים.....אין שם אף קרוב משפחה שלי....ודי קשה......אני רוצה להיות מסוגלת לפתח קשר ידידותי לפחות עם כמה בנות או נשים בכפר האם ניתן לטפל בביישנות עם אנשים בצורה יעילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בודדה ומדוכאת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לצאת מן הביישנות בהדרגה

דורית כהן
    30/07/2007

אסתר היקרה, ראשית מזל טוב! ולמה אני מאחלת לך מזל טוב אפילו שהחתונה היתה לפני שנה? כי כל פעם שחל שינוי מהפכני כזה בחיים - ואצלך זה גם היותך אשת איש, וגם מעבר לכפר חדש והתנתקות מסביבתך הטבעית והמוכרת - זו יכולה להיות הזדמנות להתייחס לאנשים בצורה אחרת ממה שאת רגילה, הזדמנות לשינוי.
    את יודעת - הכותרת "בודדה ומדוכאת" - קצת מטרידה אותי. מילא בודדה, אבל למה מדוכאת? יש עוד משהו שלא כתבת?
    לגבי בקשתך:
    אני יודעת שלמישהי ביישנית זה הרבה יותר קל להגיד מאשר ליישם. אבל אם תהיי גלוייה בקשר לביישנות שלך כלפי אחת מן השלוש שהזכרת, האחת שאת מרגישה טיפה יותר נוח איתה, רצוי שתמצאי מישהי שאת יודעת שתישאר בכפר החדש ולא תלך ותתחתן ותעבור לגור בכפר אחר...ותגידי לה שהיית שמחה אם היתה עוזרת לך בצעדים הראשונים, קצת אולי שתספר לך על המשפחה לתוכה את נכנסת, על דמויות בכפר, על מנהגים. אפשרות אחרת היא למצוא תחום עניין משותף. ואל תחששי לבקש עזרה בדברים קטנים שאינם מטריחים יותר מדי. אנשים מאוד אוהבים לעזור, להרגיש שזקוקים להם. אחרי שתמצאי חברה אחת, כבר יהיה הרבה יותר קל להמשיך.
    לגבי מה להגיד בשיחה עם מישהי חדשה: כמעט כל אחד אוהב שמתעניינים בו. זה יהיה לך יותר קל מאשר לספר על עצמך. תבקשי ממנה שתספר לך מה היא עושה, מה מעניין אותה בחיים, וכל דבר שהיא מספרת לך - תתענייני עוד קצת הלאה, תסתקרני. כאשר מישהו מקבל הרגשה שאת באמת מעוניינת לשמוע על החיים שלה - זה מאוד נעים. אבל, הביאי בחשבון שזה לא יכול להישאר חד צדדי, ובמהרה היא תסתקרן לגבייך. ספקי את סקרנותה, וספרי לה קצת על עצמך ותבדקי אם זה נעים לך. עשי זאת בזהירות, לא בבת אחת, כי אינך מכירה אותה מספיק ואת לא יודעת אם אפשר לסמוך עליה לגבי דברים אישיים מאוד.
    אני מקווה שהרעיונות האלו יעזרו לך להתחיל.
    אולי יש לעוד משתתפים בפורום רעיונות?
    ספרי לנו איך זה מתקדם, טוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו