מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האיש שלי כל הזמן דואגinbag30/07/2007
שלום לכולם... אני נשואה שנה בספטמבר לגבר שאני מתה עליו ואנחנו חיים יחד כבר 5 שנים, הוא מסור ואוהב ומפרגן וזה נפלא אבל הוא דואג ודואג כל הזמן וזה מוציא את כל הכייף שלנו מהחיים... על הכל ומהכל הוא דואג וזה גורם לו לא לחייך ולא לצחוק ולא לדבר עם חברים ולא לעשות למעשה שום דבר שהוא לא הכרחי כי בזמנו הפנוי הוא עסוק בלדאוג כל הזמן... ומה שאבסורדי בעייני זה שיש לו עבודה שהוא מת עליה בית מקסים ואישה שחולה עליו... אני אובדת עצות חשבתי שבמהלך השנים הוא יפסיק לדאוג לפחות חלקית כי אני לא טיפוס דאגן כמוהו וילמד להנות מהחיים ומהרגע אבל לצערי זה פשוט לא קורה ואני... אני נמאס לי לחיות באווירה שחורה וקודרת עם איש שלעולם כמעט לא מחייך... וזה האיש שאני כל כך אוהבת... בבקשה מישהו יכול לעזור לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה סבלנות ופרגון
דורית כהן30/07/2007שלום לך,
ממה שאת מתארת יש לבעלך סוג של כובד ראש, רצינות, ואולי חרדה גבוהה, וכן חוסר שמחת חיים וקלילות. אני יכולה להבין שלא כיף לחיות כך לצידו.
מה ניסית כבר לעשות עם זה?
כי אם אפשר היה להמליץ לו לעבור טיפול נפשי, או ללכת לסדנה להתפתחות אישית - זה המקום להתנסות בלחיות אחרת ממה שאתה רגיל ולימדת את עצמך לשרוד כל החיים. אני מנחשת שהוא דומה בתכונות הכבדות הללו לאחד מהוריו, האם זה כך? זה מה שהוא למד, וכדי להיות במגע עם חלקים אחרים באישיותו שכרגע לא באים לידי ביטוי - עליו לעבור תהליך של שינוי. אבל זה דווקא לא יבוא אם את תתלונני על כך. זה עלול להדאיג אותו אפילו עוד יותר.
אבל אם לא תצליחי עם הכיוונים הנ"ל, אולי עם הזמן, עם השנים, ללא נדנוד מצידך - משהו ידבוק בו ממך, אם תתמידי להזמין אותו לעשות דברים שטותניקים, אבל - תביאי בחשבון שהוא יכול וזו זכותו לסרב לך. אל תתחשבני איתו, אל תכעסי עליו. כרגע זה רחוק ממנו ומוזר לו כי זה אנטיתיזה למה שהוא רגיל. נסי לרתום אותו ברוח טובה, בכיף, לעשות איתך דברים שאת אוהבת, וקבלי בסבלנות שייקח לו זמן עד שירשה לעצמו להיות יותר קליל. וכל פעם שתראי בו משהו טיפה עליז או קליל - תני לו לראות כמה זה משמח אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לגרום לו להשתחרר
inbag31/07/2007היי דורית, תודה על התגובה והמילים המנחמות... כן הוא היה בטיפול אצל פסיכיאטר שטען כי הוא שופט את עצמו בחומרה רבה מידי, הוא הסכים אך לעזור זה לא עזר...הוא מאוד רציונלי ומודע.. אנחנו עושים יחד דברים כייפים ושטותניקים אחרת בטוח לא הייתי שורדת תקופה כה ארוכה של זוגיות אבל תמיד כשיש כבר אור בבית מגיע משהו, והוא לא חייב להיות משהו רציני או גדול או באמת חשוב והרה גורל, שמפיל אותו שוב למרה השחורה... את יודעת לאורך השנים אמרתי גם אני שאולי ועם הזמן יבוא השינוי אבל השנים עברו ועכשיו כשאנחנו אוטוטו מביאים נפש קטנה לעולם התחלתי אני לדאוג שאולי לעולם הוא לא יחדל... אני חייבת לציין שאני לא טיפוס מנדנד או מציק ואני לא מעירה לו על כך אני משתדלת לשים מוסיקה/לצאת/להזמין חברים/להביא סרט או כל דבר אחר שימלא את הזמן במשהו אחר שהוא לא דאגות... בשיחות המעטות שיש לנו על הנושא אני תמיד אומרת שכשהוא מרגיש שהדאגה משתלטת עליו שפשוט יבוא ויחבק אותי...אני לא "חופרת" כשהוא לא רוצה לדבר אבל אני שם והוא יודע את זה בכל זמן שכן.. יש בינינו זוגיות באמת בריאה ופתוחה ומתקשרת אבל... דורית אני ממש אובדת עצות...אנחנו זוג משכיל שעובד למחייתו, לא חסר לנו דבר חומרי ושנינו אנשים צנועים אבל הדאגה/החרדה הקיומית מבעבעת בכל פינה בבית ולא הוא לא בא מבית קשה יום נהפוכו...כך שאני ממש לא מצליחה שכלתנית להבין מאיפה החרדה הזו צמחה..
אני אשמח לרעיונותייך איך לגרום לו להשתחרר... פשוט להשתחרר..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לפסיכולוג קליני
דורית כהן01/08/2007inbag היקרה,
זה נראה שאת מתנהגת נכון, והדאגה שלך לגבי השנים הבאות היא מבוססת, אוסיף גם שאם אין טיפול נכון התופעות עלולות להחמיר. האם הומלץ לו ע"י הפסיכיאטר לקחת תרופה כלשהי? יש תרופות "קלות" שכעבור כמה שבועות ממש משנות את החומרה והכבדות הזאת.
מכיוון שמדובר בבעיות נפשיות אישיות - אולי כדאי לפנות לייעוץ של פסיכולוג קליני או לפני כן לפורומים של פסיכולוגיה ולאו דווקא זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית!
inbag04/08/2007רציתי לפני הכל לומר תודה שכן עד עכשיו לא מצאתי את הפינה המתאימה להאיר/להעיר בה על הנושא, שמציק לי כבר די הרבה זמן ומצאתי כאן אוזן קשבת אכפתית ומקצועית... אכן הוצא לו סוג של כדורים אך הוא בחר בדרך ההתמודדות האישית בלעדיהם ואני חושבת שעצם המודעות והנכונות הם צעדים משמעותיים מאוד שאני מאוד מודה עליהם. אפעל בעצתך ואף אנסה לפנות לגורם מקצועי שלבטח יוכל לתת לי עזרה במציאת הכלים המתאימים לי כבת זוגו בדרכי ההתמודדות.
שוב תודה על האוזן הקשבת והעצה המקצועית והרכה.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)