יעוץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יעוץ
    חנן
    12/02/2009

קוראים לי דרור ואני נשוי + בת חמודה למעלה מעשר שנים לאשה נאה . לי ולאשתי יש המון חילוקי דעות כמעט בכל שטח בחיים מגידול וחינוך ילדים , אחזקת הבית ועד ליחסי מין , בחלק מהמקרים היא שוגא ובחלק אני , השוני בינינו שאני עושה חשבון נפש ומתקן את השגיאות . הלכנו למספר יועצים (בשטח הזוגי , הילדים והמין ) והם לא עזרו לצערי , לכולם הלכנו לאחר שאני הפעלתי לחץ ואולטימטום להמשך הזוגיות שלנו . אשתי לא מקבלת את היעוץ ברוב המקרים ז"א עושה בהתאם ליעוץ אבל לא מתוך הבנה והסכמה ולכן הסיפור לא מחזיק מעמד וחוזר למצבו הקודם לאחר תקופה קצרה . לטענתה של אשתי היא לא מאמינה ליועצים ורק דרכה היא הנכונה ובכל יעוץ היא מוצאת סיבה לא להמשיך כי זה לא בהתאם לכיוון המחשבות שלה ולכן זה לא מתאים לה , ברוב המקרים היא מחפשת מי צודק ומי לא צודק ולא עושה חשבון נפש ומתקנת את דרכה כמוני . החיים אצלנו נמשכים מיועץ ליועץ עד שהתיאשתי מהמצב ואני בולע ושותק בחלק גדול ממקרים כי הבנתי במשך השנים כי היא לא תשתנה ולא יעזורו לי היועצים , המומחים והדרך היחידה היא להתגרש ממנה כי יש דברים בחים שלא ניתן לבלוע ולשתוק כאשר אתה רואה ונמצא בזוגיות הזו . מה דעתכם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוטנציאל השתנות

דורית כהן
    12/02/2009

היי דרור! קורה שבן זוג אחד מתקדם מהר יותר מן השני, מגלה יותר גמישות לשינויים, ובעצם אפשר לומר שיש לו אינטליגנציה רגשית גבוהה יותר. אם הפער הוא אכן גדול - זה מאוד מקשה על הזוגיות, כי אתה מרגיש שבעצם אין לך פרטנר שניתן לעבור איתו תהליכים (ראה תשובתי לקלילה. אצלה נראה ששני בני הזוג תקועים, ויש סיכוי שאם האחד יצא מן התקיעות, יקרה משהו טוב גם לשני).
    נשאלת רק השאלה אולי היועצים אליהם הגעתם לא התאימו לאשתך ולא התחברו אליה? כי אדם דבק בדרכו ולא מוכן לבחון אותה כאשר הוא נעטף בה בתור הגנה והצדקה לדרך בה הוא פועל, ואולי עם מישהו שהיא ממש תבטח בו ותרגיש שהוא בעדה (ולא נגדך, חלילה, אלא בעד האושר של שניכם) - היא תעז לצאת קצת מן ההגנות שלה.
    לכן יש לך שתי אפשרויות - או להרים ידיים ולהבין שיש ביניכם פער שלא יהיה ניתן לגשר - בהנחה שהיא לא תצליח לצמוח ולהתפתח, או למצוא את היועץ או את הסדנא או לפעמים את המשבר, ה"פטיש" שיגרום לה לצמוח. אני מאמינה בצמיחה וחושבת שכך אנחנו בנויים אנושית, וכי אנחנו נתקלים במהלך החיים שלנו באיכועים או באנשים שגורמים לנו להתחיל תהליכי שינוי, ויש להניח שאשתך אינה יוצאת דופן וגם בה יש פוטנציאל צמיחה והשתנות. אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי

חנן
    12/02/2009

ראשית תודה לתשאלתי . לא ברור לי למה התכונת הפטיש שיגרום לה לצמוח , האם לעזוב אותה לתקופה עד שירד לה האסימון או להמשיך ולחפש יועץ שהיא תהיה מוכנה לזרום איתו ותוציא אותה מהתקיעה בה היא נמצאת תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחירה היא אצלך

דורית כהן
    13/02/2009

שלום יעקב, בתשובה הקודמת שלי הצבעתי על דברים שיכולים לגרום לה לשינוי. ברצוני להדגיש שהיא זו שצריכה לעבור תהליך, בקצב שלה, לכיוון שמתאים לה. אינני מציעה לך שום הצעה. אתה הוא זה שצריך לבחור מה נכון עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו