מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרגן לה על בגידה?עודד31/07/2007
שלום,
גיליתי לא מזמן שהרעיה החוקית מזה 27 שנה בוגדת. בהתחלה, לא היה גבול לבושה ולזעם שחשתי. רציתי לתפוס את שניהם ביחד ולהביא מכות, להתנקם. לא דיברתי איתה על זה. אחר כך, לאט לאט ראיתי שטוב לה. שהיא קורנת, שהיא נראית טוב יותר.
ובאופן מוזר, אני לא מרגיש רע עם זה שמישהו אחר עושה לה יותר טוב. אולי זה טבעי. היו לנו נישואים טובים לאורך כמה שנים, אבל אחר כך הכל הפך שגרתי, משכנתא-ילדים-בלה-בלה-בלה - קלישאת החיים.
מה עכשיו? להתגרש ממנה ולתת לה חיים חדשים? הילדים כבר עזבו את הקן, אז התא המשפחתי לא יסבול זעזוע גדול מדי, כלומר זעזוע, אלך אל כזה שאין מפניו אפשרות ללכת קדימה. בקיצור- מה עושים? אני מבחינתי הייתי משיך הכל ככה. איך אומרים הצעירים של היום? אני זורם.
ראיתי את אמירקן ביוטי לפני כמה ימים וממש התחלתי לחשוב על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה סיפור
גליה01/08/2007אני לא ידועת איך אתה מקבל את זה בשלוות נפש גדולה כזאת. עצתי לך - רק כנות ואמיתות שבאה מתוך מחשבה עמוקה. תברר עם עצמך לעומק מה אתה מרגיש, אולי אפילו תפנה לייעוץ מקצועי - ורק אז תבוא אליה ותבהיר לה את הכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה והעצמת הזוגיות בעקבות הגילוי
יהודית ברגמן01/08/2007עודד יקר!
אין ספק שהכאב עצום עם גילוי בגידה ועל פי התגובה שלך וה"פירגון" שלך כלפיה אחרי ההתעשתות, מלמד שאתה עדיין מאוד קשור ואוהב אותה. אישית, אני לא חושבת שצריך למהר להתגרש/לפרק את החבילה, אלא להיפך. עם כל הקושי, דווקא כן צריך לשבת לחוד וביחד ולחשוב למה זה קרה. מה חסר ואיך לשפר. על פי התיאור שלך, האינטימיות שהיתה ביניכם חסרה, השיגרה וקשיי הקיום תפסו את מקומה ואשתך מצאה את החיזור בחוץ כמיפלט לשיעמום. לדעתי, אין לברוח מהתמודדות וגם אסור להמשיך לזרום כאילו דבר לא קרה. להזכירך: היו לכם נישואים טובים בעבר. מוטב שתנסו לשוב ולמצוא ריגושים משותפים ותשוחחו על הכל בגילוי לב מלא עם הרבה סבלנות ופרגון. ואולי דווקא הבגידה תשמש לכם מקפצה לשידרוג וריענון היחסים שכָּבו ביניכם ומהלימון - ייצא לימונדה ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודד
אורנה08/08/2007לדעתי עצם העובדה שלא אכפת לך שאישתך שוכבת עם גבר אחר מעידה על אחד מבן האפשרויות : 1 או שאתה לא אוהב אותה יותר 2 או שאתה בוגד בה בעצמך ומבין מהיכן זה נובע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת נטלי
חסוי08/08/2007התגובה שלך מוזרה מאוד ומעלה ספקות , לא נראה לי שככה מגיבים כשתופסים את אחד מבין הזוג בוגד, גם אם לא הכי אוהבים, עצם הבגידה עצמה כשלעצמה פוגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרגנת לעודד
דורית כהן08/08/2007אני רוצה להציע נקודת מבט אחרת, ברשותכם:
הבנתי ממך, עודד שנישואיכם ממושכים, וותיקים.
לדעתי, אצל רוב הזוגות יש שחיקה מתמשכת ככל שהם יחד יותר זמן, והשחיקה מתבטאת באיכות שיחות הנפש, היכולת לשתף זה את זה בחיים הפנימיים, הכיף לבלות יחד ללא אנשים אחרים, תחומי עניין משותפים. וכמובן שאחד הדברים שהכי נפגע אצל רוב הזוגות הוא התחום המיני. מין הופך לשגרה, משעמם, לפעמים מופיע כחובה במקום כתענוג, יוצר מתחים מיותרים, והרבה אכזבה, במקום קירבה ואינטימיות.
והנה, קרה משהו לאישתך, עודד, והיא נראית פורחת כתוצאה מפרשיית אהבה. ואתה מוצא עצמך מפרגן לה ברמה מסויימת. אני חושבת שזה מעיד על גדלות נפש וחוסר אגואיזם. ויש לך את האומץ להכיר בכך ולשתף אותנו, למרות שזו לא התגובה הנורמטיבית, הצפוייה...
אתה מסוגל לעשות את ההפרדה ולפרגן לה את האושר הזה. ואני רוצה לומר לך שיתכן ולכם, כזוג, וזה לא שכיח - יתאים לפתוח את הנישואין ולאפשר לשניכם להתראות עם בני זוג אחרים מתוך שיתוף ופירגון. יש זוגות שחיים כך בהסכמה בגלל חוסר בריגושים והכרה בכך שלא חייבים לפרק את הזוגיות או לעשות דברים מאחורי הגב או לחיות בויתור על חוויות כאלו עד סוף החיים בשם הבלעדיות הזוגית.
אני חושבת שכל זוג יכול למצוא לעצמו את הדרך שמתאימה לו וייחודית לו, ואל לנו לשפוט אחרים. אני חושבת שזוהי תפיסה שמתאימה יותר, יחסית, לזוג בשל, שעבר כברת דרך יחד, וקיימת איכפתיות ושיתוף פעולה, ותמיכה הדדית. זוגות צעירים יותר שיאמצו דרך חיים זו עלולים להיתקל בתגובות של קנאה ורכושנות.
עודד, אשמח לראות איך תגיב על תשובתי.
והאחרים, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעד ונגד
דיינה08/08/2007אני לא מחשיבה את הצד הפיזי יותר מדי. אם זוג מרגיש שהם צריכים חידושים ויכולים לא לקנא אלא לאפשר לצד השני לגוון פיזית מתוך אהדה ופרגון אמיתיים - מצויין. הרי בסך הכל, מין יכול להיות לפעמים פעולה גופנית בלבד, ולא תמיד נושא את כל המשמעויות שאנחנו מייחסים לו.
אבל...
אני חושבת שבהרבה מקרים יהיו תופעות לוואי שליליות לצד הפיזי, הן מצד ה"בוגד" והן בצד "הנבגד". קודם כל, יכולות להתפתח תחושות של חוסר ערך או של תחרות עם מי שהצד השני שוכב איתו (אני מספיק יפה? הוא/היא יותר טוב/ה ממני במיטה?). מעבר לזה, איך אפשר להבטיח שלא יתפתחו רגשות, מעבר לצד הפיזי, ושזה יוביל לפירוק מערכת היחסים? ונקודה אחרונה... גם אם לא מקנאים, עדיין, עצם זה שבן/בת הזוג נמצא עם מישהו אחר גורם לזה שיותר מטלות יפלו על הצד השני ושהזמן המשותף יהיה מועט. גם אם לא מקנאים, נראה לי מרגיז לחזור הביתה מהעבודה ולהסתדר לבד עם הילדים בזמן שהצד השני רועה בשדות זרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)