מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לשמוע את דעתך בנושאלילך16/02/2009
היה לי רומן של שנה בערך עם בחור צעיר ורווק (אני כמובן נשואה +1) לפני כשבוע בערך ביקשתי ממנו שננתק את הקשר והוא אמר שיעשה הכול רק שאהיה מאושרת.... לפני כשבוע סיפרתי לו שאני מתכוונת ללכת לייעוץ פסיכולוגי בכדי להבין מה קורה לי ולקבל כלים להמשיך הלאה ולהגיע לתובנות, מאז הוא החליט שהוא רוצה להתרחק ממני, הוא אמר שסיפר את הסיפור שלנו לבן משפחה מבוגר והסביר לו במשך חצי שעה למה הוא רוצה להיות איתי, והדוד שלו אמר לו שאם זה מה שהוא רוצה אז שילך על זה אבל הוא חייב לדעת ולזוז הצידה עד שאחליט מה אני עושה עם עצמי, שלא אבצר מצב שהתגרשתי בגללו, הוא אמר לו שאם כך יהיה אז בטוח משהו יזכיר לו את זה בעוד כמה שנים.... והוא החליט שהוא מתנתק ממני, לפני יומיים נפגשנו, התחבקנו חזק והוא אמר שהוא מתגעגע אלי, אמרתי לו שאני תיק גדול בשבילו ושהוא לא צריך את זה, שהוא רווק ומשוחרר ואם יהיה איתי לא יכול לצאת ולבלות כמו פעם, שיש לי ילד וזה שונה, הוא אמר שהוא יוצא כרגע כי אין לו בשביל מי, וכשיהיה לו אישה וילד הוא יהיה איתם ובשבילם... אחרי הפגישה הוא שלח לי הודעה שעדיף שלא נדבר יותר בטלפון אלא רק אם ניפגש במקרה... כיבדתי את בקשתו ומזה יומיים שאנחנו לא מדברים כלל!!! השבוע יש לו יום הולדת, אני תוהה האם לשלוח לו הודעת מזל טוב, מצד אחד הוא לא מתקשר ולא יוזם , מצד שני לא נעים לי לא לזכור את יום הולדתו ולא לאחל מזל טוב, שכן דיברנו על היום הולדת שלו לפני יומיים כשנפגשנו הייתי שמחה מאוד לשמוע מה עלי לעשות? האם להיות מנומסת ולשלוח הודעת sms, או שלהתעלם ולא לשלוח כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו לא "סתם" שאלת נימוסים והליכות...
דורית כהן17/02/2009לילך יקרה, את מציגה זאת כאילו עולה כאן שאלת "נימוסים והליכות", אבל ברור לי שאת בבלבול גדול וברגשות מעורבים לגבי הפרשייה. מצד אחד השכל הישר אומר לך לעצור, לבחון את צעדייך, להתייעץ לגבי מצבך בעולם ולאחר מכן להחליט החלטות לגבי מה את הולכת לעשות בנישואייך אם הבנתי נכון. מצד שני את מאוהבת. רגשית את צמאה לכל מילה ממנו ולכל חיבוק, וכנראה שההחלטה המקבילה שלו להתנתק ממך הפתיעה אותך. היית מעדיפה שההחלטה תישאר בידיים שלך והוא יישאר אוהב, זקוק, מעריץ ומחוייב כל הזמן.
אני חושבת שההחלטה להתייעץ היא מאוד נכונה. לצד ההחלטה הזאת - הרגשות כלפיו לא יכולים לשקוע או להיעלם, ואלו שני דברים שונים, הקיימים זה לצד זה. החיים מורכבים...
לגבי השאלה שלך - לדעתי זו לא נקודה קריטית. את יכולה למצוא ניסוח כזה שיבהיר לו שזוהי ברכה בלבד וכי אין בכך הזמנה לחידוש היחסים.
מעבר לכך, מכיוון שאת נשואה ויש לך ילד, אני מציעה לך לבחון היטב מה חסר לך בזוגיות שהביא אותך להתאהב במישהו אחר, ולתת צ'אנס לזוגיות שלך לעבוד על כך ולהתגבר על החוסרים, כי על מה שלא מנסים לעבוד בזוגיות הזאת, אם תעברי הלאה לזוגיות חדשה, זה עלול לתקוף אותך (כמו וירוס שתוקף כאשר הגוף חלש) גם בזוגיות הבאה.
החוכמה בנישואין ובזוגיות היא להצליח להתגבר על משברים ועל חוסרים, אפילו שזה כרוך בשיחות כואבות ולא קלות בין שני בני הזוג. כמעט כל הזוגות עוברים משברים. אלו שמצליחים לצלוח אותם ולהצמיח בעקבותיהם יכולות תקשורת טובות יותר , יכולות קבלת החלטה טובות יותר, יכולות תפקוד טובות יותר - מרוויחים את הנישואים שלהם בחזרה ומשפרים אותם. אלה שלא מצליחים ממש להתגבר על משברים - מדחיקים אותם ומנסים לעבור הלאה מבלי להתמודד באמת - בסופו של דבר האהבה נעלמת לה ונשאר נתק ושממון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)