מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות לאחר לידהסיוון18/02/2009
אם מישהו יכול לעזור לי לשפר את הרגשתי זה יהיה הכי טוב ..
אז ככה אתאר בקצרה (כמה שאוכל) :
אני נשואה כשלוש שנים, יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים, התחתנתי עם בעלי כשנה וחצי לאחר שהכרנו.
הוא אדם טוב, בעל טוב ואבא נהדר. את המשפחה שלו הכרתי גם לפני ויקבלתי את כל מה שקשה לי לקבל עכשיו.
בעצם העניינים הם שלפני הלידה הייתי אדם יותר סובלני ואדיש יותר לסביבה.
המצב לאחר הלידה שכמובן האדם שנאי הכי דואגת לו הוא בני, בשלבים הראשונים אחרי הלידה היו חילוקי דעות עם בעלי, שנאי מבינה שזה דבר טבעי.
אל מה שקיבל דגש הוא שאת אופייו של בעלי שהכרתי גם טוב מאוד אחרי, פתאם עכשיו קשה לי : פתאם זה שהוא אדם קשה, וחסר סובלנות – עכשיו ממש קשה לי ואני מגיבה בחוסר בלנות להתנהגות הזו.
ועוד דבר ההורים שלו שהם אנשים פשוט מעצבנים וגם גובל קצת ברוע, כן הכרתי גם לפני אבל זה לא עניין אותי, עכשיו נוצר מצב שהם פשוט מעצבנים.
לא לקבל את הרושם הלא נכון, נאי לא מאלה שרבות או אומרות משהו, פשוט הכל מצטבר אצלי ואני אוכלת את הלב.
אני כל הזמן אומרת לעצמי, תהיי אדישה, את רואה אותם פעם בשבוע, אבל זה לא כך
מתחיל שבוע חדש ונהדר, ורק שאני מבינה שצריך ללכת אליהם אני הופכת להיות חסרת בלנות ועצבנית מזה. לא ברמות קשות אבל זה מציק לי ולא הולכת בכיף.
לפעמים אני אומרת זה כנראה מספיק סיבות לפרק את החבילה, אבל בפועל זה לא נכון וכנראה זה משהוא שאצטער עליו. המחשבה הזו כנראה הגיעה מהאופי שלי ששונא חילוקי דעות ולהתמודד.
גם טיפול זוגי לא בא בחשבון : בקיצור בעלי הוא ההפך ממני הוא חריף מאוד , חסר טקט חסר סבלנות ואני בדיוק ההפך
יש איזה שהוא רעיון איך לשנות את ההרגשה ?
אשמח לתשובה סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון
חן18/02/2009אם הבעיה היחידה היא ההורים שלו אז אולי תנסי לא לבוא אליהם פעם בשבוע אלא פחות. את לא חייבת לבוא איתו אליהם כל פעם לפעמים את יכולה לקחת לך חופש מהם.אם בעלך מבין ומתחשב לא תהיה לו בעיה עם זה. לא יקרה כלום אם תשלחי אותו עם הילד לבד לפעמים. אני חושבת שהריחוק מהם יעשה לך טוב. יש משפט שאומר "התחתנת איתו התחתנת עם כל המשפחה" וזה נכון באמת אבל את יכולה למצוא לך דרכים להקל על עצמך אם הנוכחות שלהם גורמת לך אי נוחות ועצבנות. לדעתי הכיוון של לעזוב אותו כי המשפחה שלו היא ככה וככה הוא שגוי כי הרי התחתנת איתו לא עם המשפחה שלו אין טעם שתהרסי את הקן שבניתם ביחד בגלל ההורים שלו . אז תוציאי לך את זה מהראש וחוץ מזה גם עם הבא בתור יכול להיות שתהיה לך בעיה עם משפחתו ואז מה?אין מה לעשות החיים לא מושלמים אבל צריך לדעת להסתדר עם מה שיש .אני מאמינה שאם את טיפוס כזה רגוע לא תהיה לך בעיה . תנסי להמנע מקשר איתם כל פעם שאת יכולה אפילו טלפוני ותראי שזה יעזור. מניסיון רב שנים...... בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך סיוון. קרה גם לי
מירב22/02/2009הבעל שלי דווקא עדין איתי לגבי העניינים האלו וחילוקי הדעות. אני הרגשתי שהוריו מעורבים מדי בחיינו. זה המחיר כיון שהוריו (גם הורי) -עזרים לנו עם הילד (בן 8 חודשים) במהלך השבוע ולכן אני מערבת אותם בטיפולו - ויש לזה מחיר. הרגשתי שכל פעם שאני עם משפחתו והתינוק איתנו, הם רוצים טיפול בלעדי עליו. אני באיזור ולפעמים אומרים לי אנחנו מטפלים בו עכשיו והילד בוכה ומסתכל עלי ואני נקרעת מבפנים. אחרי ימים של ברוגז ותחושה לא נעימה, אני מניחה שכל צד עשה חושבים ורוצה להימנע מעימות חריף וקרע. כך צריך להיות. אני מבינה שזה מרצון לעזור לנו, שיהיה לנו קצת שקט ממנו. הם גם מתגעגעים אליו ורוצים בקרבתו. כשהוא בוכה, לא קרה כלום, הוא בידיים טובות שאוהבות ומטפלות בו. הוא לא ימות מבכי. וצמצמתי את עזרתו של אמא שלו מפעמיים בשבוע לפעם אחת. מספיק וטוב. חייבים שני הצדדים להתגבר ולגלות הבנה. מקווה שבעלך פתוח וקשוב ומבין את זה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סיוון26/02/2009הי האם יש תשובה בשבילי ? ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלב קריטי בזוגיות
דורית כהן26/02/2009סיוון היקרה, ראשית, אני מצטערת על העיכוב, הצטברו הרבה פניות ולא ראיתי שלא עניתי לך.
המצב אותו את מתארת הוא מאוד אופייני לשלב הזוגיות בו אתם נמצאים, ולא צריך עד כדי כך להפחיד אותך. השנה הראשונה היא שנה של לחצים מצטברים, עייפות כרונית, חילוקי דעות, חרדה לשלומו של התינוק, חוסר נסיון וחוסר בטחון - המון תחושות שבכמות הזאת אף אחד מכם עדיין לא הרגיש מעולם. במצב הלחץ הזה יוצאים מכל אחד מכם תגובות לחוצות, וזוהי הזדמנות להכיר יותר טוב את בן הזוג ולהבין מה מקפיץ אותו, ולמה הוא זקוק. זה לא אומר שאת חייבת לתת לו בדיוק את מה שהוא זקוק לו, אבל זה יכול לעזור אם תעשי זאת. כמובן הדבר נכון גם בכיוון ההפוך - עד כמה הוא קשוב לצרכים שלך, למשאלות שלך. הדרך בה אתם תצליחו לעבור את תקופת המשבר הזאת היא מאוד קובעת וקריטית לגבי המשך הזוגיות. זוגות שמצליחים לפתח כלי תקשורת טובים, להגביר את ההקשבה זה לזו, להבין את נקודת המבט של השני ולכבד את רצונותיו, להתחשב - נעשים קרובים יותר ואהבתם מתעצמת דווקא כתוצאה ממשבר. כמה שזה נשמע מוזר, משברים יכולים לחזק ולקרב. אבל גם הרבה זוגות שורדים ממשבר למשבר, לא מטפלים בבעיית התקשורת המסתמנת, ומדלגים על הקשיים ומחליקים אותם, בלי להיכנס לעומק ולהבין את שורשי המשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)