לא יודעת מה לעשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות
    מיטל
    19/02/2009

הסיפור שלי הוא די ארוך ואשתדל לתמצת. אנחנו נשואים כמעט 3.5 שנים עם שני ילדים (בני שלוש, ועשרה חודשים). בגדול תקופת החברות והשנה הראשונה לנישואין היו מדהימות בעלי חיזר אחרי העריץ אותי ואני אותו הכל זרם והיה נפלא (יש לציין שהוא גרוש בלי ילדים ואני הייתי אחרי מערכת יחסים ארוכה שבסופה בוטלה החתונה). שביתי היתה בת שנה כמעט מצאתי שבעלי שיקר לי, הוא סיפר לי שיוצא בערב עם מישהו מהצבא ויצא עם ידידה מהעבודה, לקח לי זמן לגלות את זה במהלכו הייתי ממש בלשית והסתכלתי בטלפנוים מילים וכו' עד שהוא הודה שעזר לאותה ידידה במשבר עם בעלה אבל טען שלא היה כלום ביניהם. מאותו הרגע ועד היום עברו שנתיים וחצי ומאז אני יכולה לומר כי האמון בו לא חזר. אני מיסודי אדם תלותי יחסית וחשדן והרגשתי איך הקרקע היציבה נשמטת מתחת לרגלי. אין לי ספק שהגבתי באופן לא ראוי ולא התעקשתי על טיפול זוגי במקום זה הייתי מתפרצת מידי פעם, עוקבת אחריו בדרכים שונות מתעמתת איתו ומבקשת סליחה כי נבהלת מהתגובה שלו. והוא מאשים אותי בכך שאני לא סומכת עליו וחודרת לו לפרטיות זה הדפוס שסיגלנו לעצמינו. אתמול הסתכלתי במקרה במיל שלו וראיתי שכתב לחברה לשעבר שפנתה אליו בכלל שאמא שלו אומרת בנוכחות אישתו שלא היתה ולא תהיה כמו אותה החברה לשעבר, אני נפגעתי עד עמקי נשמתי והתעמתתי איתו על כך. הוא התנצל ואמר שזו בדיחה פרטית ביניהם וממש מתביש שכתב כך ופגע בי אבל יחד עם זאת לא מוכן לדבר איתי כי חדרתי לו שוב לפרטיות. מאז יש בנינו שתיקה רועמת שמבחינתו יכולה להמשך ימים שלמים ואני לא מסוגלת לכך. מבחינתי או שנלך לטיפול או שנפרק את החבילה. השאלה היא האם טיפול יכול לעזור בדפוס קשר כזה הרסני שאני חושדת ובודקת והוא כועס ולא מבין שאין לי תחושת ביטחון איתו (הוא טיפוס ידידותי ופלרטטן באופיו) ובגדול האם נראה שיש סיכוי לשקם קשר כזב שבבסיסו היתה אהבה וחברות, ואם כן איך לשכנע אותו ללכת לטיפול שכזה. תודה מראש ומתנצלת על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפוסים וצלקות

דורית כהן
    19/02/2009

מיטל היקרה, ראשית ברצוני להחמיא לך על הניתוח המדוייק והכנה של דפוסי ההתנהגות של שניכם, ומה הוליד אותם. לדעתי השורשים נעוצים אצלך לפחות עוד בביטול החתונה הקודמת שאולי פגע בך והשאיר צלקת. ואילו אצל בעלך, שהתגרש, מן הסתם נהיו צלקות ממערכת היחסים הקודמת שלו, וכך שניכם הגעתם מצולקים במידה מסויימת, ורגישים לנקודות מסויימות בהתנהגות של בן הזוג. ממה שאת מתארת - הנסיבות שהוא כביכול פגע באמון שלך - לא בהכרח היו חמורות. הוא בסך הכל הרשה לעצמו להיות בקשר מסויים עם ידידות שיש לו קשר עימן. אבל את לקחת זאת קשה ותגובתך הקשה גרמה לו להתחיל לסנן במה הוא משתף אותך ומה לא. ונוצר כאן מעגל קסמים: ככל שהוא משתף אותך פחות - לך יש יותר הרגשה שהוא מסתיר מפנייך ואת מרגישה צורך לחקור אותו ולבלוש אחריו. ככל שאת בולשת יותר -כך הוא מרגיש שהפרטיות שלו נפגעת והוא משתף עוד פחות על מנת לשמור על המעט שיש לו...וחוזר חלילה.
    יש דרך לפרוץ את מעגל הקסמים הזה, ויפה שעה אחת קודם, לפני שהכעס, החשדנות מכסים כל חלקה טובה של אהבה. מהרו ולכו לייעוץ זוגי, שישחרר אתכם וילמד אתכם דפוסים אחרים של שיתוף, השמעה והקשבה, כלומר - תקשורת. שיהיה לכם כיף לשוחח זה עם זו במקום חששות מכל שיחה שמא תהפוך לשיחת בירור וחשדנות והאשמות, כפי שזה עכשו, או השתיקות האלו שמטרתן להימנע מן השיחות הלא נעימות הללו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו