ססטוס קוו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ססטוס קוו
    yb111
    23/02/2009

שלום רב, נשואים ארבע שנים והורים לילדה בת שנה. לאחר תקופת ריבים קשה מאוד, ישבנו ביחד והחלטנו לנקוט מספר צעדים כדי לשפר את האווירה. אחד הצעדים המשמעותיים יותר היה ארוחת ערב משותפת לי ולו ולבתנו הקטנה. מאז אני מרגישה שאנו פחות רבים, יותר מדברים האחד עם השני, כי יש זמן ביחד במהלך היום, לפני שנוחתים מול הטלויזיה. אבל - א. עדיין אין בינינו מגע, חוץ מנשיקת שלום וחיבוק, וכל המגע מוקדש לילדה בת השנה. על הספה בטלויזיה אנו יושבים כל אחד בקצה שני, במקום בו הספה נפתחת לריקליינר, כך שכשנותנים יד מדי פעם, המגע מרגיש ממש זר. על סקס אין מה לדבר- לא היה כבר למעלה מחודש, לא שקודם התפרענו. בגלל הלידה, תדירות הסקס ירדה מפעם בשבועים לפעם במתי שכבר אי אפשר עם ההורמונים, שזה חודש-חודש וחצי. ואז הסקס משעמם, חדגוני וברור עוד לפני הנשיקה הראשונה. ב. בתקופת הריבים היו לי המון מחשבות על פרידה. עכשיו הם קצת שכחו, אבל עדיין, למרות ה"רגיעה" אני לא יכולה לשכוח את כל הכעסים, ומרגישה כאילו יושבת על הר געש של הכעסים שלו, שעתיד להתפרץ בכל רגע ושוב להעכיר את האווירה. כך שגם בתקופת רגיעה קשה לי להתקרב אליו ומרגישה שצריכה הרבה יותר זמן מהשבוע הרגוע. מה עושים? אנו נרצה בעתיד עוד ילדים, ואני לא רוצה להיות מהזוגות שבגיל 50 מוצאים עצמם מרוחקים ומדברים רק על הילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ססטוס קוו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקים לייעוץ זוגי, אין מה לעשות...

דורית כהן
    26/02/2009

שלום לך, את מתארת זוגיות משמימה ומאכזבת שמאוד רחוקה מן המודל הרומנטי שעליו חלמת. מה שהביא לכך הוא סדרת הריבים הקשים שתיארת, שהותירו "שדה מלחמה חרוך" שבו כל אחד מכם עדיין "מלקק את הפצעים" ונזהר לא להיכנס לעוד ריב ממנו יהיה קשה לצאת.
    לכן תחושת הזרות, חוסר הקירבה, וכך גם הסקס מבטא את חוסר הקירבה - סיפוק צרכים טכני, שאינו יוצר קירבה אלא ממחיש את הזרות... אני חושבת שבמצב כזה חשוב מאוד להתחיל תהליך של ייעוץ זוגי, כי ככל שתקופת "סטטוס קוו" כזאת תימשך זמן רב יותר, כך הצורך של כל אחד מכם בקירבה ובחום ובאהבה יגבר ותתחילו לחפש זאת בחוץ במוקדם או במאוחר, או לא לחפש אבל להיענות להזמנה חמה של מישהו שלישי שייזום זאת עבורכם...
    אפשרות האהבה ביניכם תלך ותיעלם וקשה יהיה להשיב אותה ככל שתישארו במצב הזה יותר זמן. החדשות הטובות הן שהרבה זוגות מוצאים עצמם במצב זה - אתם לא יוצאי דופן. פשוט הגעתם למבוי סתום - את כל השיטות שאתם שניכם מכירים מן הבית שלכם וממקורות אחרים כבר ניסיתם להפעיל אבל זה לא ממש עזר, ועכשו אתם בסוג של זהירות, כל אחד כולא את תחושותיו ואת דעותיו כי הריב שעלול להתפתח, מנסיונכם, מפחיד אתכם. בייעוץ תוכלו ללמוד דרכי תקשורת אחרות להביע את רגשותיכם ואת צרכיכם, בסביבה מוגנת. תוכלו להתרווח ולהתקרב ללא פחד להיות אתם עצמכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו